Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 angajati toxici in compania ta!

de Ilinca Dobrescu 10 Dec. 2013 2607
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Angajatii reprezinta mici afaceri in sinea lor. Reprezinta afaceri pe care tu le faci in contul business-ului tau.

Evident, unele afaceri sunt castigatoare si ajung la ROI mai devreme si cu rezultate exceptionale. Alte afaceri se dovedesc a fi mai "lenese". Ajung la pragul de rentabilitate mai greu, cu eforturi si investitii mai puternic augumentate, daca reusesc...

Iata si cele mai proaste afaceri pe care le poti face atunci cand discutam despre angajatii companiei tale, cei mai toxici oameni care iti tin progresul pe loc:

1. Cei care promit mult si returneaza putin. Nimic nu se compara cu un om care iti promite luna de pe cer si apoi abia daca se poate intinde catre stele. Rezultatele lui sunt catastrofale si cu atat mai greu atarna pe fondul promisiunilor facute.

Elimina din echipa oamenii care nu stiu sa isi evalueze abilitatile, calitatile, competentele si puterea de a livra rezultate. Nu fac decat sa tina echipa in loc si sa iti distruga fisele de previziuni pentru anul in curs si pentru anul care vine.

2. Cei care isi hartuiesc colegii, angajatii care strica armonia echipei. Exista numerosi angajati care nu stiu cum sa se poarte pentru a ajuta echipa. Incearca sa traga rezultatele de partea lor, isi asuma rezultate pozitive care nu le apartin, ii intimideaza pe ceilalti, barfesc si lanseaza zvonuri care pot compromite succesul intregii echipe.

Nici acestia nu sunt angajatii tocmai esentiali pentru binele echipei. Transfera-i catre o alta echipa, unde pot performa altfel sau da-le sansa sa lucreze pe cont propriu. Se poate ca respectii oameni sa ofere rezultate exceptionale daca nu sunt fortati sa lucreze in echipa.

3. Angajati toxici sunt si cei care tin scorul prin intermediul salariului. Daca colegul lui ia un salariu mai mare, evident ca va dori ca acest lucru sa se intample si in cazul lui, chiar daca, in alte conditii, ar fi total multumit cu suma castigata in prezent.

 Din pacate, prea putini angajati inteleg faptul ca fiecare este unic si fiecare merita un anumit salariu. Munca nu poate fi egala in cazul fiecaruia, chiar daca sarcinile sunt aceleasi si programul de lucru este identic. Rezultatele difera si la fel si oportunitatile de dezvoltare, planurile si directiile de mers in cadrul companiei.

Si acestia angajati sunt toxici pentru ca pot rasturna logica unui departament intreg prin simplul fapt ca scorul trebuie sa fie pe plus in tabara lor.

4. Angajatii orgoliosi reprezinta o alta categorie de oameni toxici pentru o companie. Orgoliul nu iti da voie sa inveti si acest lucru este o mare problema pentru numerosi angajati. Daca ne dorim sa progresam, trebuie sa fim constienti ca in fiecare coleg, in fiecare superior si in in fiecare subaltern putem descoperi surse incredibile de informatii pretioase. Asta, bineinteles, daca suntem dispusi sa ascultam si sa invatam.

5. Nu in ultimul rand, adaugam in categoria de angajati toxici si pe egoisti. Degeaba ai adus in echipa un specialist in branding daca acesta nu este dispus sa isi ofere informatiile si expertiza catre cei dispusi sa invete.

Putini oameni inteleg faptul ca atunci cand esti parte dintr-o echipa, cunostintele trecute in CV devin proprietate publica, mai mult sau mai putin. Daca ai mizat pe faptul ca esti un expert in comunicare pentru a face rost de acest job, cu siguranta nu poti da inapoi atunci cand colegii tai au nevoie de ajutor.

Nici cand discutam despre informatii castigate in anii de experienta pe aceasta pozitie, lucrurile nu stau diferit.


sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: angajati toxiciangajati toxici afacereafaceretop angajati toxici in companie

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Cum procedez daca vreau sa-mi francizez afacerea?

de Idei de afaceri
24 Iun 2024
Daca vrei sa iti francizezi afacerea trebuie sa apelezi la o firma specializata. In acest fel, afacerea ta se va extinde, ajungand la cat mai multi...

De ce sa optezi sau nu pentru o afacere in franciza?

de Idei de afaceri
16 Sep 2024
Daca vrei sa-ti incepi viata de antreprenor, insa nu esti familiarizat cu strategiile financiare, poti opta pentru achizitionarea unei francize. Este...

Ce alegi, o franciza sau o afacere personala si personalizata?

de Silviu-marian Banila
25 Sep 2020
Sa investim in afacerea proprie sau intr-o franciza? In primul rand, sa luam in calcul faptul ca franciza ofera siguranta. Stim deja ca acel produs...

Afacere romaneasca - Franciza Leon. Ce ofera?

de Andreescu Sorin
24 Mar 2016
Franciza Leon Gourmet se poate desachide in orice localitate din Romania sau din Uniunea Europeana. Francizorii din Oradea, Bihor, ofera...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]