Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 lucruri pe care nu le stiai despre lumanari

de Alina Cotae 10 Dec. 2010 15352
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

1. De ce sunt lumanarile atat de populare?

Probabil ca lumanarile sunt unele dintre cele mai placute si accesibile produse de ambianta. Ele sunt frumoase, uneori chiar magice, infuzand casei culoare si mireasma. Ele pot crea o ambianta si o caldura specifice unui sentiment de calm si buna-stare.

2. Ce reactie chimica apare la arderea unei lumanari?

Atunci cand aprinzi o lumanare, caldura emanata de flacara topeste ceara din jur. Aceasta ceara lichida se strange apoi in jurul fitilului. In cele din urma, caldura flacarii evapora ceara topita in vapori de apa si dioxid de carbon.

3. Ce determina o lumanare sa scoata fum negru?

O lumanare bine facuta nu va emana nici un fel de fum. Totusi, daca fitilul devine prea inalt, sau daca un curent de aer disturba forma de lacrima a flamei, bucati mici de particule nearse de carbon se vor evapora sub forma de fum negru. Orice lumanare a carei flacara este disturbata va scoate fum.

4. Este calamina daunatoare?

Nu. Cantitatea nesemnificativa de funingine produsa de o lumanare este rezultatul natural al combustiei incomplete. Funinginea unei lumanari este compusa din particule de carbon, si este similara cu cea eliberata de toaster-ele de bucatarie sau ceaunele de gatit. Aceste surse zilnice de fum negru nu sunt considerate o problema pentru sanatate, fiind total diferite de calamina creata de arderea motoarelor cu combustie interna.

5. Lumanarile parfumate produc mai multa funingine decat cele neparfumate?

Nu neaparat. Unele dintre uleiurile folosite pentru inmiresmarea lumanarilor pot creste nivelul de funingine eliberat de o lumanare. Totusi, lungimea fitilului si disturbarea flacarii sunt principalii factori care determina crearea de fum negru.

6. Sunt lumanarile parfumate sigure?

Da. Atunci cand o lumanare arde, ceara este atrasa inspre fitil, unde este consumat de flacara. Singura diferenta, in ceea ce priveste lumanarile parfumate, este ca se evapora si o oarecare cantitate de parfum. Producatorii adevarati de lumanari folosesc doar parfumuri care sunt recomandate pentru lumanari. De asemenea, ei monitorizeaza cantitatea de parfum pusa, pentru ca lumanarea sa arda curat si in ordine.

7. De ce nu se adauga mai mult parfum in lumanari?

Exista o anumita cantitate de esenta care poate fi adaugata, pentru ca lumanarea sa nu fie afectata ulterior. Au existat cazuri cand s-a adaugat prea mult parfum, sau s-au folosit esente nerecomandate in crearea de lumanari, care pot duce la stricarea lumanarilor, sau chiar la accidente.

8. Lumanarile se fac din ingrediente naturale?

Un ingredient natural, comparativ cu unul prefabricat sau sintetizat, nu este neaparat mai sigur de utilizat. De fapt, funinginea emanata (chiar si in cantitati mici) de lumanarile facute din ingrediente naturale este destul de toxica pentru organismul uman.

9. De ce unele lumanari au fitilul din metal?

Uneori, se folosesc fitiluri din metal pentru ca, pe masura ce lumanarea arde, ceara topita sa se stranga unde trebuie, si anume in jurul fitilului. Fitilurile metalice din ziua de astazi sunt facute din zinc sau tinichea. Studiile stiintifice au aratat ca ambele variante folosite sunt sigure si deloc toxice.

10. Lumanarile parfumate pot declansa astm sau alergii?

Desi milioane de oameni din intreaga lume folosesc lumanari parfumate, este posibil ca o anumita esenta sa lanseze o reactie negativa la indivizii sensibili. Astfel, cei alergici la anumite lucruri, ar fi bine sa evite sa stea in preajma unor lumanari care emana mirosuri ale acelor lucruri.

Deschide o afacere cu lumanari!



Tags: lumanariconfectionare lumanarilumanari parfumate

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Afaceri rentabile la domiciliu. Lumanari confectionate in gheata

de Idei de afaceri
24 Apr 2024
Datorita suprafetei care prezinta numeroase gauri, aceste lumanari pot lua aspect de svaiter atunci cand sunt colorate in galben. Daca intr-un...

Cum trebuie definita strategia de evolutie a firmei - plan de afaceri lumanari

de Andreescu Sorin
15 Mar 2016
Dupa ce au fost stabilite obiectivele de marketing ale firmei (cifra de afaceri urmarita, profitul net dorit, cota de piata etc.), urmeaza sa se...

Cea mai simpla afacere - confectionarea de lumanari ornamentale pentru cununie si botez

de Stanciu Ioana
23 Feb 2016
Iata o afacere extrem de atragatoare pentru numerosi romani cu spirit de antreprenor. O astfel de lumanare este formata dintr-o tija prevazuta cu...

Obtinerea lumanarilor decorative din ceara colorata

de Marinache Horia Cristian
02 Sep 2015
Pentru obtinerea lumanarilor decorative se foloseste ceara colorata. Pentru colorarea cerii este important sa nu se foloseasca coloranti toxici, cum...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]