Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 idei de afaceri la tara care nu tin de agricultura

de Florin Amariei 24 Mai. 2021 6990
3.68 din 40 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca vrei sa traiesti la tara, unde e liniste si aer curat, atunci ar fi bine sa stii ca iti poti construi si o afacere de succes! Noi iti sugeram in acest articol 3 idei de afaceri pe care le poti pune pe picioare la tara si care n-au nicio treaba cu agricultura.

1. O frizerie este un exemplu excelent pentru o afacere durabila, deoarece oamenii vor avea nevoie mereu de tunsori. 
 
Stilurile poate vin si se duc, dar tunderea parului nu este un moft sau o tendinta ci o necesitate de necontestat. 
 
Spre deosebire de multe afaceri, saloanele de frizerie-coafura bune beneficiaza de o excelenta posibilitate de fidelizare a clientilor. 
 
Pornirea unei afaceri ca frizer-coafor poate fi distractiva si plina de satisfactii financiare. Pentru a ajunge la asta sunt cativa pasi de parcus.
 
Pentru a desfasura aceasta activitate este nevoie in primul rand sa fiti incadrat sub o forma juridica: S.R.L., PFA (persoana fizica autorizata), II (intreprindere individuala) sau IF (intreprindere familiala).
 
Toate aceste forme va permit sa aveti si angajati externi sau din familie. Va puteti infiinta ca PFA doar daca aveti calificare in domeniu.
 
Apoi, este necesar sa indepliniti o serie de conditii legale de functionare si norme de igiena in conformitate cu normele europene. Acestea sunt stipulate in Ordinul ministrului Sanatatii nr. 1136/27.06.2007 privind aprobarea normelor de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala.
 
 
2. De ce o afacere cu o fabricuta de peleti este atractiva? Infiintarea unei mici fabrici pentru productia de peleti poate fi o afacere foarte profitabila, in conditiile in care cererea va fi din ce in ce mai mare si cu atat mai mult in conditiile obtinerii unei finantari nerambursabile pentru achizitia utilajelor de productie.
 
Aplicabilitatea acestui combustibil pleaca de la utilizarea de catre consumatorul casnic si ajunge la cel industrial. Datorita puterii calorice si a compozitiei omogene a acestora, peletii pot asigura incalzirea unor locuinte, folosindu-se sobe, seminee si centrale pe peleti.
 
In cazul centralelor se poate asigura si apa calda.
 
Peletii sunt ideali pentru incalzirea unor spatii comerciale, scoli, gradinite, sedii administrative sau cladiri dedicate turismului (pensiuni, cabane, hoteluri etc.) pe o durata indelungata de timp.
 
Aprovizionarea cu peleti se poate face la intervale relativ mari de timp, de 1-3 luni. Acestia intra la categoria consumatorilor medii.
Peletii pot fi utilizati in arzatoare speciale, cuptoare sau boilere cu schimbatoare de caldura adaptate la arderea peletilor cu circuite de fum.
 
Mai mult, o centrala de ardere a lemnului poate fi usor adaptata la arderea peletilor, prin adaugarea unor arzatoare externe, de inalta performanta, cu randament ridicat si emisii minime.
 
Avantajele fata de sistemele clasice pe lemn consta in posibilitatile de automatizare si sistemele de siguranta ale acestora.
 
In ceea ce priveste consumatorii industriali, acestia prefera peletii pentru ca, in procesul de ardere, ei nu necesita filtre la cosul de evacuare a gazelor, nivelul CO2 fiind 0.
 
 
3. Succesul unei afaceri cu un atelier de vulcanizare depinde intr-o mare masura de dotarea tehnica a atelierului si de competenta de care prestatorii dau dovada in momentul in care clientul le calca pragul.
 
In prezent, beneficiarii serviciilor de vulcanizare sunt din ce in ce mai pretentiosi, mai sensibili la calitate si mai atenti la preturi.
 
Afacerile cu vulcanizari merg bine, iar intreprinzatorii in domeniu o confirma. Mai mult, odata cu obligativitatea schimbarii anvelopelor de vara cu cele de iarna si invers, clientii s-au inmultit si deci si afacerea cu un atelier de vulcanizare este una cat se poate de banoasa.
 
Serviciile pe care le ofera in general un atelier de vulcanizare auto sunt: repararea de pene cauciuc, echilibrare roti, reglarea presiunii din pneuri, aplicare petece pe camere, dar si pe anvelope, atat la rece cat si la cald, aplicare snur in anvelope, schimburi de anvelope.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: afaceri la tara non-agricoleafaceri mici la taraafaceri in mediul rural

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.68 din 5 - 40 voturi.

Articole conexe

4 idei de afaceri in mediul rural ce nu implica mult efort

de Florin Amariei
05 Aug 2020
Ne-am gandit la tine, asadar am ales pentru acest material 4 idei de afaceri pe care le poti dezvolta in mediul rural si nu-ti vor cere mult efort!...

Idei de afaceri in mediul rural, cu fonduri europene: ferma agricola si zootehnica

de Alina Constantinescu
12 Dec 2017
Cererea tot mai mare de produse sanatoase face ca afacerile din agricultura sau zootehnie sa fie retete sigure de succes. Acest lucru nu ar fi...

25 idei de afaceri mici la tara pentru antreprenorii anului 2013!

de Ilinca Dobrescu
12 Nov 2012
Ne orientam din ce in ce mai mult catre valorificarea de idei de afaceri la tara. Si asta se intampla pentru ca descoperim din ce in ce mai multe...

Zece calitati pentru a reusi in afaceri in mediul rural

01 Feb 2010
Orice afacere poate avea sau nu succes; asta depinde foarte mult de managerul care o conduce. Iata care sunt cele zece calitati pe care trebuie...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]