Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand iti dezvolti afacerea

de Idei de afaceri 06 Feb. 2023 232
3 lucruri pe care sa le ai in vedere atunci cand iti dezvolti afacerea
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Dezvoltarea unei afaceri este un proces anevoios, dar cu siguranta aduce si satisfactii pe masura. Descopera in cele ce urmeaza la ce trebuie sa fii atent atunci cand planuiesti sa iti dezvolti afacerea, pentru a te putea bucura de acest proces si pentru a preintampina diferitele obstacole care ar putea sa apara.

1. Inovatia

Pe langa un manager responsabil, pentru a trece testul timpului un business are nevoie si de inovatie. Avand in vedere ca, la nivel global, comportamentul consumatorului cunoaste modificari accelerate, este recomandat sa te asiguri ca aduci pe piata produse si servicii care sa satisfaca noile nevoi si dorinte.
 
Sedintele de brainstorming, analiza detaliata a pietei, dar si sesiunile de consultanta cu specialisti in domeniu sunt cateva metode care te pot ajuta sa implementezi un produs sau serviciu inovator pe piata. Indiferent de ceea ce descoperi, pentru a-ti pune in aplicare planurile ai nevoie de resurse financiare. Intr-o astfel de situatie, poti sa apelezi la o finantare IMM externa care sa iti fie alaturi pe tot parcursul acestui proces. In acest mod, nu va trebui sa iti faci griji cu privire la cheltuielile care vor urma si te vei putea concentra strict pe dezvoltarea afacerii tale.
 
2. Consolidarea si extinderea retelei de colaboratori

Comunicarea eficienta bazata pe adevar, corectitudine si profesionalism este principalul fundament al consolidarii retelei de colaboratori. Pentru a obtine o astfel de relatie, asigura-te ca discuti mereu cu partenerii tai despre aspectele businessului care ii pot afecta in mod direct. Asculta, la randul tau, tot ceea ce au si ei de spus si fii deschis la noi schimbari si oportunitati care pot fi avantajoase pentru ambele parti.
 
In ceea ce priveste extinderea retelei de colaboratori, o metoda simpla de a realiza acest lucru este de a participa la targuri si expozitii organizate in aria ta de activitate. In acest mod, vei avea ocazia de a cunoaste oameni care activeaza in acelasi domeniu, cu care vei putea colabora pentru a va dezvolta businessul. De asemenea, pentru a-ti extinde reteaua de colaboratori poti opta si pentru promovarea online. Cu o targetare eficienta vei putea sa identifici noi parteneri care au aceeasi viziune si ambitie ca tine.
 
Nu uita ca atat in consolidarea retelei de colaboratori, cat si in extinderea acesteia, profesionalismul este cel care te recomanda. Un manager sigur pe abilitatile sale, cu disciplina si un set puternic de valori, va putea atrage mereu parteneri care sa dea dovada de aceeasi dedicare si implicare in dezvoltarea afacerii.
 
 3. Imbunatatirea relatiei cu clientii
 
Clientii se afla, desigur, printre principalii factori care sustin o dezvoltare eficienta si durabila a unei afaceri. Pentru a putea imbunatatii relatia cu ei, este important sa le cunosti nevoile si caracteristicile comportamentului de consum.
Iata doua actiuni care te pot ajuta in acest sens:
  • identifica profilul clientului – acest lucru presupune crearea „clientului ideal” prin identificarea unor informatii despre acesta, precum: varsta, sexul, datele demografice, venitul mediu lunar, domeniul de activitate si hobby-urile pe care le are;
  • cere feedback: la fiecare achizitie, nu uita sa ceri feedback de la clientii tai, fie telefonic, fie prin e-mail sau prin intermediul unui sondaj online. Atunci cand primesti feedback pozitiv, inseamna ca exista cateva lucruri pe care le faci bine. Identifica-le si vezi daca mai este loc de imbunatatire. In ceea ce priveste feedback-ul negativ, considera-l ca fiind constructiv si lucreaza sa imbunatatesti aspectele respective ale afacerii tale.
 
Ideile inovative, consolidarea si extinderea retelei de colaboratori, dar si imbunatatirea constanta a relatiei cu clientii sunt cateva aspecte care nu trebuie sa iti scape din vedere atunci cand doresti sa iti dezvolti afacerea. Profita de informatiile prezentate in acest articol si aplica-le pentru a atinge succesul.
 
sursa foto: shutterstock.com
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: immfinantare immafacerebusiness

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

Service-ul auto, o afacere rezistenta la criza

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Intr-o lume in continua schimbare, unde incertitudinea economica poate afecta multe sectoare, industria service-urilor auto demonstreaza o rezilienta...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]