Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 metode de a obtine bani pentru o afacere!

de Ideideafaceri.ro 15 Feb. 2010 4776
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In topul primelor 3 metode de a obtine bani pentru deschiderea unei afaceri se afla: fondurile europene, finantarea bancara si economiile. Desi se poate apela la mai multe surse de finantare, s-a constatat ca cele mai convenabile surse pentru un nou business raman familia, prietenii si economiile proprii.

Fondurile europene
Fondurile europene raman pentru multi o optiune viabila pe timp de criza, atunci cand vor sa porneasca pe drumul afacerilor. Programul pentru Start-Up se incadreaza pe masura 312 (sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi) si 313 (incurajarea activitatilor turistice) din Programul National de Dezvoltare Rurala.

In cadrul Masurii 312, fondurile nerambursabile vor fi acordate beneficiarilor pentru investitii in active corporale si/sau necorporale din domeniul non-agricol, care pot realiza urmatoarele tipuri de investitii:

a. Investitii in activitati non-agricole productive: industria usoara, in activitati de procesare industriala a produselor lemnoase, etc.
b. Investitii pentru dezvoltarea activitatilor mestesugaresti, de artizanat si a altor activitati traditionale non-agricole cu specific local.
c. Servicii pentru populatia rurala cum ar fi: servicii de croitorie, frizerie, cizmarie, servicii de conectare si difuzare Internet, servicii de mecanizare, transport, etc.

Prin Masura 312 intensitatea ajutorului public nerambursabil va fi de pana la 70% din totalul cheltuielilor eligibile si nu va depasi 50.000 euro/proiect daca beneficiarii sunt PFA, 100.000 euro/proiect pentru micro-intreprinderile care isi desfasoara activitatea in sectorul transportului rutier sau 200.000 euro/proiect pentru alte micro-intreprinderi.

Finantare bancara
Actuala situatie economica a ingreunat activitatea de creditare iar bancile au adoptat o pozitie precauta in ceea ce priveste acordarea creditelor. Singurele metode prin care un tanar antreprenor poate lua bani cu imprumut de la o banca sunt acelea de garantare cu un imobil, de cele mai multe ori, cu locuinta personala sau cu un teren pe care il detine. De asemenea, antreprenorul mai poate garanta imprumutul folosind un cont personal de economii sau printr-o scrisoare de garantie bancara.

Dupa cum arata anumite voci din industria bancara locala, unui IMM ii este mai usor sa obtina un credit pentru a-si deschide un business decat unei persoane care nu a avut activitate juridica si nu dispune de o anumita credibilitate, de o situatie financiara stabila. Totodata, disponibilitatea finantarii depinde si de viabilitatea investitiei.

Economiile
Foarte multe persoane, dupa un anumit numar de ani in care au fost angajate, se decid sa renunte la functiile detinute in diverse companii si sa investeasca in propriile business-uri. Este si cazul managerilor de la noi din Romania care au ales calea antreprenoriatului, punand la bataie economiile de o viata in idei de afaceri proprii.

Pentru un tanar care are o idee de business, posibilitatile de initiere in antreprenoriat sunt minime. De cele mai multe ori, economiile lipsesc, iar atunci, singura sursa de capital se ramane imprumutul de la familie si/sau prieteni.



Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Producatorii de cacao anticipeaza preturi mai ridicate

de Bianca Tila
04 Nov 2024
Recoltarea boabelor de cacao a inceput, iar cultivatorii din Ghana, al doilea mare producator pe piata mondiala de cacao, anticipeaza preturi mai...

Preturile productiei industriale inregistreaza scaderi

de Bianca Tila
04 Nov 2024
Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat scaderi in luna septembrie 2024 cu 1,7%, raportat la...

Cum poti lansa o afacere de succes cu produse lactate artizanale

de Idei de afaceri
31 Oct 2024
Cresterea interesului pentru lactatele artizanale, realizate local, nu este doar o tendinta de consum, ci si o oportunitate excelenta pentru...

BRC a afisat un profit net in crestere de 2,22 miliarde lei

de Bianca Tila
31 Oct 2024
Grupul BCR a inregistrat un profit net de 2,217 miliarde de lei in primele noua luni din 2024, in crestere cu 30,6% fata de un rezultat de 1,698...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]