Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 metode de a obtine un venit suplimentar pasiv, pe termen lung

de Idei de afaceri 08 Nov. 2023 73
3 metode de a obtine un venit suplimentar pasiv, pe termen lung
4.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Indiferent ca doresti sa iti cresti averea sau, pur si simplu, sa pui bazele unei sigurante financiare pentru viitor, de cele mai multe ori, salariul nu este suficient. De aceea, este bine sa te orientezi catre metode suplimentare de a genera profitul pe care ti-l doresti.

Descopera, in cele ce urmeaza, ce poti face pentru a obtine un venit pasiv pe termen lung.


1. Investeste la bursa

Investitiile la bursa au devenit din ce in ce mai populare, datorita accesibilitatii tot mai ridicate si diversificarii optiunilor disponibile. Daca iti doresti sa incepi sa investesti la bursa, este bine sa stii ca poti face asta cu ajutorul platformelor de tranzactionare online si al aplicatiilor mobile. 


Printre cele mai apreciate instrumente financiare in care poti sa investesti la bursa sunt actiunile, insa, pe langa acestea, mai poti investi si in obligatiuni, fonduri mutuale, ETF-uri etc. Indiferent de ce alegi, important este sa te documentezi suficient inainte, atat despre modul de tranzactionare, cat si despre declararea veniturilor pe care le obtii in urma investitiilor. De exemplu, pentru dividende obtinute din actiuni, trebuie sa platesti un impozit de 5% si ai obligatia de a declara veniturile printr-o declaratie unica dividende. Daca, insa, alegi sa tranzactionezi actiuni sau ETF-uri, atunci profitul obtinut se impoziteaza cu 10%.


2. Investeste in imobiliare

O alta modalitate de a obtine un venit pasiv pe termen lung sunt investitiile in imobiliare. 

Cu totii stim ca valoarea imobilelor tinde sa creasca in timp, asa ca, pe langa faptul ca vei putea obtine un venit pasiv pe termen lung, acesta ar putea creste de la un an la altul.


Pentru a investi in imobiliare, poti alege metoda conventionala, de a cumpara un imobil si de a-l inchiria fie pe termen lung, fie in regim hotelier, sau poti alege sa cumperi imobile vechi, sa le amenajezi si sa le revinzi. Indiferent de optiune, aceasta poate fi o modalitate destul de sigura de a obtine venitul pasiv dorit.


O alternativa interesanta la investitiile conventionale in imobiliare este investitia directa in companii cate activeaza in domeniul imobiliar sau REIT-uri. Acestea din urma sunt fonduri de investitii care cumpara si opereaza proprietati, cu ajutorul capitalului provenit de la mai multi investitori.


3. Cumpara titluri de stat

Poate una dintre cele mai sigure metode de a obtine un venit pasiv este achizitia de titluri de stat. In acest caz, dobanda obtinuta este garantata de catre stat, spre deosebire de investitiile in actiuni, care nu iti pot oferi siguranta unui castig. Cu toate acestea, profitul pe care il poti obtine prin intermediul achizitiei de titluri de stat este semnificativ mai mic, spre deosebire de actiuni. De exemplu, in 2023, dobanda anuala pentru titluri de stat este de 6,25% pentru cele cu maturitate de un an si de 7,10% pentru cele cu maturitate de 3 ani.

Asadar, daca alegi sa cumperi titluri de stat in valoare de 10.000 de lei cu o maturitate de 3 ani, poti obtine o dobanda anuala in valoare de 710 lei. Avantajul aici este ca dobanda obtinuta este si valoarea neta pe care o primesti, deoarece, in acest caz, nu este nevoie sa platesti impozit, veniturile din titluri de stat fiind neimpozabile.


Investitiile la bursa, investitiile in imobiliare si achizitia de titluri de stat sunt 3 dintre cele mai populare si eficiente metode care te pot ajuta sa obtii un venit suplimentar, pe langa salariu. Totusi, inainte de a alege o solutie, documenteaza-te despre fiecare in parte si decide care se potriveste cel mai bine cu profilul tau de investitor.


Sursa foto: shutterstock.com




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: venit pasivvenituri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Apple: Veniturile companiei scad pentru al treilea trimestru la rand

de Bianca Tila
04 Aug 2023
Gigantul tehnologic a afisat venituri in scadere pentru al treilea trimestru la rand. Veniturile aduse de majoritatea produselor au inregistrat...

Veniturile Apple continua sa scada pentru al doilea trimestru la rand

de Bianca Tila
05 Mai 2023
Veniturile companiei au intrecut cu mult asteptarile analistilor. Cu toate acestea, crestererile inregistrate si serviciile Apple nu au fost...

Ferma de struti. Estimarea veniturilor

de Idei de afaceri
02 Feb 2024
Pentru a afla cat se castiga ar trebui sa cunoastem ce sume sunt necesare pentru punerea pe picioare a afacerii. Si pentru a da raspuns la aceasta...

Ferma de capre. Venituri estimate

de Idei de afaceri
23 Apr 2024
Daca va ganditi sa infiintati o ferma de capre, trebuie mai intai sa faceti cateva analize. In primul rand, trebuie sa identificati care este piata...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]