Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
5 lucruri de care ar fi indicat sa tii cont atunci cand iti deschizi o afacere
Decizia de a-ti deschide o afacere este, de cele mai multe ori, cantarita cu mult timp inainte de a trece la treaba. Chiar daca ideea ta de afacere poate fi cu adevarat de succes, este important, insa, sa tii cont de anumite lucruri fara de care, foarte probabil, nu vei reusi sa te organizezi eficient si nu vei putea sa obtii rezultate favorabile si profit.
1. Alcatuieste-ti un plan de afaceri
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Cultura de sofran
Un plan de afaceri detaliat, care sa contina tot ceea ce este necesar, este mai mult decat util atunci cand iti doresti ca lucrurile sa mearga ca pe roate.
Poti apela la un specialist care sa te ajute sa realizezi acest plan atunci cand nu esti sigur ceea ce trebuie sa contina, dar, in principal, trebuie sa te asiguri ca planul tau de afaceri cuprinde:
- descrierea propriu-zisa a afacerii, care sunt misiunea, viziunea, valorile, scopul si obiectivele pe termen lung si scurt (si cum intentionezi sa atingi acele obiective);
- descrierea produselor/serviciilor;
- stadiul de dezvoltare;
- informatii care sa cuprinda cine este publicul tinta, descrierea acestuia (varsta, nivelul de educatie, veniturile, hobbyurile), care sunt asteptarile persoanelor carora te adresezi si cum urmeaza tu sa le satisfaci prin deschiderea afacerii;
- o analiza a concurentei;
- strategii de producere si dezvoltare a ceea ce urmeaza sa livrezi, fie ca sunt produse, fie ca sunt servicii;
- forma juridica a firmei, structura organizationala a acesteia;
- cheltuieli estimate pentru salarii, lansare, nevoi imprevizibile, productie;
- previziuni financiare si nu numai.
2. Asigura-te ca ai capitalul necesar
Chiar daca ai o idee extraordinara de afacere si consideri ca aceasta va fi de succes, fara a avea capitalul necesar este foarte probabil sa esuezi.
Estimeaza-ti cheltuielile - care este bugetul necesar pentru lansarea afacerii, pentru dezvoltarea acesteia. Pe langa bugetul estimat, adauga si cheltuielile neprevazute, care pot aparea oricand. De asemenea, este indicat sa apelezi la un calculator credite, pentru a afla care este suma pe care o poti cere drept imprumut si cate rate vei avea de platit.
3. Alege o structura legala potrivita
Pentru a te asigura ca iei decizia buna in ceea ce priveste structura legala a afacerii tale, consulta un avocat si un contabil. Acestia te vor ghida daca e oportun sa iti deschizi un PFA, un SRL sau o alta structura legala, care sa fie in concordanta cu tipul de afacere pe care vrei sa il dezvolti.
4. Dezvolta o strategie de marketing
Un plan de afacere solid are, in general, si o strategie de marketing bine pusa la punct. Astfel, avand in vedere publicul tinta, alege retele de socializare potrivite acestora, astfel incat sa te asiguri ca informatia va ajunge la ei. Investeste in reclame si alege acele strategii de promovare care se potrivesc afacerii tale. Totodata, poti apela la oameni specializati in marketing, care iti pot crea o strategie eficienta, pe care te poti baza in promovarea afacerii.
5. Gaseste concurenta si ghideaza-te in functie de aceasta
Tendinta in afaceri de a fugi de concurenta sau de a o ignora este complet gresita, pentru ca, uneori, tocmai aceasta poate avea un rol insemnat in ceea ce priveste dezvoltarea propriei afaceri. Priveste inspre concurenta, afla care sunt punctele ei forte, dar si cele slabe, invata din greselile acesteia si adapteaza-te. Incearca sa aduci ceva nou fata de aceasta.
Nu in ultimul rand, atunci cand iti dezvolti afacerea, nu uita sa te dezvolti si pe tine insuti - apeleaza la specialisti in business si invata de la ei, participa la traininguri si la diferite cursuri. Citeste carti potrivite domeniului tau si fii mereu curios sa afli care sunt tendintele noi, ce poti face diferit pentru a-ti imbunatati serviciile sau produsele, cum poti sa aduci ceva diferit fata de concurenta si cum poti satisface in totalitate nevoile clientilor tai.
Sursa foto: Unsplash.com
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Articole conexe
Ce este raportul P&L si importanta acestuia pentru afacerea ta
de Bianca TilaMinistrul Economiei: Brandurile romanesti trebuie aduse din nou in actualitate
de Bianca TilaNestle va reduce costurile cu 2,8 miliarde de dolari
de Bianca TilaPresedintele ASF: Romania face un pas important in sectorul energetic
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit