Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 reguli de aur ale unei companii de succes in transportul de marfa - ce sa faci cand esti manager la inceput de drum

de Idei de afaceri 12 Iun. 2023 146
5 reguli de aur ale unei companii de succes in transportul de marfa - ce sa faci cand esti manager la inceput de drum
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere in industria transportului de marfa trebuie sa aiba inca de la inceput un management solid, mai ales intr-un context global de inflatie.

 Un raport IRU, The International Road Transport Union, indica faptul ca gestionarea fortei de munca si a cheltuielilor sunt aspecte-cheie pe care un manager trebuie sa le gestioneze.  
 
Iti prezentam 5 reguli de aur in dezvoltarea unei companii de transport marfa de succes, care sa faca fata provocarilor prezentului si viitorului. 

1. Asigura-ti un buget pentru investitii in tehnologie si inovatie

Managementul capitalului este vital in orice afacere, prin urmare, pastreaza un echilibru intre cheltuieli si venituri. Veniturile trebuie sa acopere o serie de cheltuieli esentiale precum combustibilul, salariul si diurna soferilor, reparatiile si mentenanta flotei de autovehicule etc. Este ideal sa implementezi o strategie de tarife suficient de competitionale, insa care sa-ti acopere fara dificultati cheltuielile directe si indirecte din companie. 
 
Totodata, construieste-ti bugetul astfel incat sa ai in permanenta resurse pentru a investi in tehnologie si inovatie. Pana la conducerea autonoma, planifica investitii in urmatoarele directii principale: 
  • sisteme tehnologice de management (TMS), pentru urmarirea in timp real a soferilor, inventarului marfurilor, protocoalelor de livrare, respectiv optimizarea cheltuielilor;
  • orientarea catre achizitia unor autovehicule hibride sau chiar electrice, prin care te vei alinia cerintelor internationale pentru construirea unui viitor verde. 
 
Resursele financiare necesare pentru tehnologie si inovatie le poti accesa prin intermediul unei solutii de finantare IFN, asa cum este creditul IMM. Avantajele ar fi urmatoarele:
  • obtinerea unui credit rapid 100% online, de pana la 100.000 RON, pentru tehnologizarea companiei tale;
  • aplicarea exclusiv online, super rapid, fara a fi nevoie de un consultant;
  • ai nevoie de doar doua documente: extrasul de cont pe ultimele 3 luni de zile si ultima balanta contabila disponibila. In schimb, pentru sumele mai mici de 35.000 RON este suficient un singur document - extrasul de cont pe ultimele 3 luni.

2. Atrage in compania ta cei mai buni soferi

Atragerea celor mai buni soferi inseamna atat construirea unei imagini bune a companiei de transport marfa pe care o conduci, cat si faptul ca poti respecta mult mai usor termenele de livrare pe care le ai stabilite cu clientii tai. 
 
Soferii calificati si cu experienta sunt vanati de multe companii de transporturi. Luand in considerare si deficitul fortei de munca din acest sector economic, uite trei atuuri prin care poti atrage in compania ta cei mai buni soferi:
  1. flota noua de autovehicule, dotate cu sisteme de siguranta si tehnologii moderne de conducere;
  2. conditii bune de munca prin respectarea timpilor de conducere si a pauzelor cuvenite; 
  3. pachet salarial platit la timp, alaturi de un sistem atractiv de recompensare prin bonusuri periodice. 

3. Investeste in vehicule de calitate si in intretinerea lor constanta

Intr-o companie de transport marfa vei avea nevoie de vehicule de calitate, pe care sa le intretii periodic pentru a nu avea parte de probleme tehnice care vor afecta buna desfasurare a serviciilor. In plus, functionarea constanta a companiei cu intreaga flota disponibila va genera fluxul dorit de venituri. 
 
Este recomandat sa efectuezi reparatiile necesare in timp util, inca de la primele simptome de defectiuni, si, bineinteles, cu piese de calitate. Prin urmare, contracteaza centre de service profesionale care sa-ti ofere garantie pentru fiecare interventie efectuata si un timp rapid de solutionare a problemelor tehnice aparute.

4. Respecta termenele de livrare

O regula de aur pentru o companie de succes in domeniul transportului de marfa, fie ca vorbim de produse alimentare sau nealimentare, este respectarea termenelor de livrare. Odata respectate, clientul va fi multumit si colaborarea poate fi sustinuta pe termen lung. 
 
Punctualitatea este o caracteristica esentiala in transporturi, oriunde in lume. Este vital sa o evidentiezi si sustii in randul tuturor angajatilor tai. 

5. Livreaza produsele intacte

O alta regula de aur, la fel de importanta, este sa te asiguri ca marfa va fi livrata intacta. Este considerata o obligatie a transportatorului fata de beneficiarul expeditiei, conform legilor in vigoare. 
 
Asadar, marfa transportata trebuie sa fie livrata in conditii de siguranta si fara vreun defect ce poate aparea din cauza conditiilor precare de transport. 
 
Investitiile in tehnologiile de transport, experienta soferilor angajati, flota moderna de autovehicule, precum si atentia la calitatea serviciilor de transport oferite sunt aspecte importante ce trebuie sa se regasesca in construirea unei companii de succes in acest sector economic.
 
Sursa foto: shutterstock.com
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: creditcredit immbusiness

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

3 surse de finantare pentru deschiderea unui business, in afara de imprumuturi

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
In procesul de infiintare a unei afaceri, exista un factor esential care poate determina succesul sau esecul initiativei tale: finantarea. Totusi,...

BVB: Companiile care nu fac eforturi in a avea un business sustenabil nu vor avea acces la finantare

de Bianca Tila
15 Feb 2024
Companiile fara un model de business sustenabil nu vor avea acces la finantare in viitor, spune directorul general al Bursei de Valori Bucuresti,...

Actiunile UniCredit cresc. Banca a raportat rezultate peste asteptari

de Bianca Tila
05 Feb 2024
Actiunile UniCredit sunt in crestere cu aproximativ 10%, la maximul ultimilor peste 8 ani. Banca a raportat rezultate peste asteptari si a declarat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]