de Florin Amariei
09 Oct. 2020
5651
O afacere care iti poate aduce profit inca din prima luna!
Sa-ti deschizi o afacere in 2020 poate parea tentant pentru multi romani, insa in tara noastra sistemul fiscal poate sa devina un factor descurajant. Chiar si asa, avem unele idei de afaceri care pot sa aduca profit imediat! Ce inseamna asta? Ei bine, nu va trebui sa mai astepti un an sau doi pana sa observi primii bani pe care ii obtii din afacerea ta.
Daca te-ai hotarat sa intri in afaceri si cauti o idee cu care sa mergi la sigur, atunci asculta propunerea noastra: covrgiaria!
Un
covrig inseamna o simpla bucata de coca modelata si rumenita intr-un cuptor. Dar, in ciuda simplitatii lui (sau poate tocmai de aceea), covrigul se dovedeste o sursa excelenta de venituri pentru un intreprinzator care stie sa-i exploateze cele 3 atu-uri: gustul bun, pretul mic, servirea rapida.
In plus, nu uitati, covrigul mai are si alte avantaje:
1. Se vinde tot timpul anului (fie vara, fie iarna, un covrig aburind, de-abia scos din cuptor starneste instantaneu apetitul trecatorilor);
2. Nu are nevoie de nici un fel de cheltuieli de reclama (amplasarea covrigariei intr-un loc cat de cat circulat este suficienta, pentru ca mirosul imbietor si coada permanenta vor atrage ca un magnet noi si noi clienti);
3. Fiind foarte ieftin, se vinde in cantitati mari (cateva mii de bucati pe zi).
Pe langa
covrig, puteti sa adaugati in unitatea dumneavoastra comerciala si apa, sucuri sau iaurturi din care sa obtineti un profit suplimentar.
Ce spun intreprinzatorii care desfasoara deja aceasta afacere?
“In prima zi cand am deschis covrigaria, am vandut cam 600 de bucati. Tot procesul de productie era la vedere si oamenii se opreau curiosi si cumparau. Apoi cererea a fost permanent in crestere, de la o zi la alta, si in doar doua-trei luni am ajuns la peste 3.000 de covrigi pe zi. Era coada tot timpul, astfel incat pana la sfarsitul primului an am mai deschis doua unitati in oras si toate functionau la capacitate maxima.” - Mihai M., Drobeta Turnu-Severin
„In primii ani dupa deschiderea covrigariei vindeam in jur de 2.000 de bucati zilnic, sub capacitatea de productie. Cu timpul insa tot mai multi oameni au auzit de noi, in special datorita calitatii covrigilor, iar azi am ajuns sa producem zilnic peste 4.000 de bucati, in special in zilele cand copiii merg la scoala, ei fiind o parte importanta a clientilor. Un alt segment important de cumparatori sunt pensionarii, unii dintre ei venind chiar din celalalt colt al orsului sa cumpere doi-trei covrigi proaspeti.” - Ioan B., Targu Mures
„Principalii nostri clienti sunt elevii de la cele trei-patru licee din zona. Acesti elevi sunt practic un barometru al calitatii covrigilor nostri: ei sunt sinceri si, atunci cand nu le convine ceva, ne spun deschis acest lucru, iar noi incercam sa le satisfacem pretentiile. Si, bineinteles, sunt clientii ocazionali, aflati in drum spre serviciu. Perioada de varf in ceea ce priveste vanzarile este iarna, in timpul postului Craciunului, cand, practic, pentru unii oameni covrigii si apa constituie hrana zilnica. Per ansamblu, n-am scazut niciodata sub 1.500 covrigi vanduti zilnic.” - Gheorghe P., Bucuresti
Deschideti, asadar, o covrigarie si castigati NET cateva mii de euro pe luna!
Perspectivele unei afaceri cu covrigi sunt luminoase. Covrigii sunt bine ancorati in constiinta romanilor si pot aduce incasari de exceptie celui care ii produce, cu conditia sa fie indeplinite cateva conditii relativ nepretentioase:
-
Covrigii sa fie realizati sub ochii clientilor, intr-un cuptor amplasat la vedere;
-
Sa aiba un gust bun (nu e necesar ca gustul sa fie extraordinar, deoarece placerea consumului vine in mare parte de la faptul ca ei sunt foarte proaspeti, calzi chiar);
-
Covrigaria sa fie amplasata intr-un loc cu un oarecare vad.
O
covrigarie nu o sa dispara niciodata, pentru ca oricine isi poate permite unul-doi covrigi care sa-i tina de foame dimineata sau in cursul zilei. Mai mult, aceste produse au intrat deja in obisnuinta oamenilor si, pentru multi, covrigii tin locul biscuitilor sau al altor alimente pentru o masa frugala. Exista si multe alternative – covrigii se pot consuma cu un pahar de lapte batut sau chiar cu un suc – si in viitor toti covrigarii s-ar putea extinde prin amenajarea unor mici spatii, unde sa se poata servi o astfel de masa.
In Bucuresti exista cateva
covrigarii de succes, amplasate in locuri foarte circulate, unde coada ajunge uneori chiar si la 15-20 de persoane. Si e suficient sa stati cateva minute prin apropiere si sa numarati cate bucati se vand: cam 10 pe minut, adica vreo 500-600 pe ora sau cel putin 5.000 de zi! Iar la pretul de 1 leu (sau chiar 1,5 lei daca adaugati si putin cascaval pe unii dintre ei) bucata, acest volum inseamna incasari de 5.000 de lei pe zi sau de peste 100.000 de lei pe luna!
Cat puteti castiga cu aceasta afacere?
Castigul depinde de mai multi factori: numarul de covrigi vanduti zilnic, chiria spatiului, numarul de angajati, adaosul comercial folosit. In medie, din pretul de 1 leu al unui covrig se obtine un profit net in jur de 0,4 lei (dupa scaderea tuturor cheltuielilor cu materiile prime, cu consumul de gaze, chirie, salarii, dar fara amortizarea echipamentelor).
Tendintele si perspectivele afacerii
Acum pe piata se vand in principal
covrigi simpli de Brasov, din aluat simplu, impletiti, opariti si presarati cu sare, pentru ca ei au procesul de productie cel mai simplu si mai economic. Credem ca diversificarea ar putea incepe cu schimbarea formei si incetul cu incetul si a compozitiei, prin adaugarea de zahar, oua, vanilita, arome, mac, sau incercarea diferitelor dimensiuni.
Un covrigar cu putina imaginatie ar putea sa produca covrigi cu germeni de grau, cu nuca sau insiropati. In cazul specialitatilor, costurile mai mari de fabricatie se compenseaza, de obicei, cu un adaos comercial ridicat.
de
Florin AmarieiPasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.
Tags: idei de afaceri miciidei de afaceri ieftineafacere covrigarieplan afacere covrigariecovrigarie franciza