Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri hand-made. Gablonzuri si accesorii textile

de Idei de afaceri 11 Ian. 2023 382
Afaceri hand-made. Gablonzuri si accesorii textile
3 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este oarecum impropriu in handmade termenul „gablonzuri”, potrivit doar din punctul de vedere al materialelor folosite. La confectionarea unor gablonzuri se folosesc materiale ieftine cum ar fi sarma, plastic, sticla, pasta Fimo etc., de aici si denumirea pe care o gasim in DEX. Dar daca luam in considerare faptul ca sunt produse handmade, unicate sau de serie mica, cu un stil deosebit, aceste creatii capata o alta dimensiune.

Bijuterii si accesorii din FIMO

 
Mai tineti minte plastilina din scoala, pe care o modelam in toate felurile posibile, pentru o nota in catalog sau pur si simplu din placere? Ei bine, si oamenii mari pot sa se joace in voie cu chituri colorate, ba mai mult, reusesc sa scoata bani din aceasta activitate. 
 
Oricine doreste sa-si puna imaginatia la lucru, intr-un stil foarte relaxat, poate incerca lucrul cu FIMO, cleiul polimeric al celor de la Staedtler. Nimic nu pare imposibil atunci cand ai la indemana cateva batoane de FIMO, un cuptor in stare de functionare si o doza la 0,33 ml de creativitate.
 
Bineinteles ca va veti invarti inevitabil in zona de comert artizanal, dar cui ii pasa, atata timp cat va simtiti bine si faceti exact ce va doriti, adica… sa va jucati?
 

O istorie simpla

 
Povestea FIMO a inceput undeva in anii ’30, cand o fabricanta de papusi, nemtoaica Kathe Kruse, a incercat sa foloseasca acest amestec pentru a inlocui unele componente plastice folosite la jucarii, obtinute tot mai greu, ca urmare a Primului Razboi Mondial. 
 
Cleiul polimeric nu s-a dovedit insa eficient, si Kathe Kruse a pasat afacerea fiicei sale, Maureen, alintata „Fifi” in familie. Fifi’s Modeling Compound (de aici si numele de FIMO) a fost van-duta in cele din urma lui Eberhart Faber. 
 
In zilele noastre, FIMO este utilizat la scara larga, cu precadere de artistii artizanali, care vand diverse bijuterii si accesorii vestimentare. Si, cum pe planeta Pamant sunt mai multe femei decat barbati, afacerea tinde sa prinda aripi.
 
Obiectele din FIMO denota naturalete, simplitate si, in acelasi timp, sunt actuale.
 

Fifi’s Modeling Compound, la noi acasa

 
Flexibilitatea acestei paste polimere ne poate conduce la ideea ca un miniatelier de bijuterii-fantezie poate fi deschis in orice colt al casei noastre, fara prea mari investitii. 
 
Fara indoiala ca adevar graim, dar mai exista si alti factori, cum ar fi nivelul nostru de creativitate si exercitiul asteptarii. 
 
Daca nu suntem fitosi, iesim la vanzare, in parc, la targuri, oriunde este loc pentru noi. Si de ce n-am face-o, cat timp scoatem un ban si inspiram o gura de aer, ce-i drept poluata, dar tot „aer” se numeste.
 
De la un cadou din FIMO oferit cuiva pana la o miniafacere profitabila, bazata pe arta si design, nu trebuie sa facem decat un pas. Industria handmade in Romania creste de la an la an si artistii isi gasesc locul potrivit. 
 
Nu putem spune ca e o zona in care toata lumea vinde si este fericita. Dupa cum veti vedea in mini-studiul efectuat in mediul online, unii vand, altii stau. Depinde de viteza de creatie a fiecaruia, in conformitate cu cererea clientelor si, de ce nu, a clientilor. Pana la urma, si acest domeniu se supune regulilor esentiale de marketing, necesita promovare si strategie.
 
Jocul de-a FIMO nu a cucerit doar Romania, ci si intreaga lume. De regula, tinerii si nu numai incep de la un simplu cadou sau kit de FIMO. Dupa ce se plictisesc sa-si fabrice propriile figurine sau proprii cercei, se gandesc sa scoata un ban din asta si orizontul este promitator.
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceri hand-madebijuteriiaccesorii textilefimo

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Mic studiu de piata online pentru produsele din Fimo

de Silviu Marian Banila
25 Mar 2016
Cea mai buna ocazie de a-i vedea live pe artistii FIMO este fie un targ specializat, fie zone centrale cum e cea a Universitatii, 'pe-acolo, pe la...

Atelierul tau de Fimo - o mica afacere la domiciliu

de Marinache Horia Cristian
11 Aug 2015
Daca v-ati plictisit de lanturile groase din metale rare si scumpe, aveti la dispozitie acest clei polimeric aproape copilaresc, dar suficient de...

Atelierul de casa - afaceri cu bijuterii ascunse in lumanari parfumate din ceara de palmier

de Idei de afaceri
23 Feb 2015
Ramona Jugaru si Nicu Bocanet, doi tineri de 24 de ani din Bucuresti, au decis in iarna anului trecut sa isi deschida o afacere part-time cu lumanari...

Transforma confectionatul de bijuterii in afacere

de Alexandra Popescu
24 Apr 2014
Bijuteriile sunt cele mai frumoase pentru o femeie. Acestea pun in evidenta o tinuta, un machiaj, o personalitate. Bijuteriile sunt cele mai bune...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]