Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Americanii vor sa investeasca in Romania

de Florin Amariei 06 Oct. 2021 894
4 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mai multi parlamentari din Arizona au venit in vizita in Romania. Acestia spun ca vor sa investeasca in patru domenii cheie!

Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), Mihai Daraban, a primit miercuri vizita unei delegatii Arizona House of Representatives din Statele Unite ale Americii (SUA), in scopul identificarii domeniilor si modalitatilor de extindere a colaborarii dintre comunitatile de afaceri din Statul Arizona si Romania.
 
"SUA si-a exprimat de foarte mult timp interesul in ceea ce priveste dezvoltarea antreprenoriatului si a sectorului privat din Romania. De altfel, acest lucru se afla la baza Parteneriatului Strategic dintre cele doua state. Romania reprezinta o tinta europeana importanta pentru afacerile din Arizona, dovada fiind si vizita noastra de prospectare de astazi, pe care o consideram foarte importanta in dezvoltarea relatiilor viitoare cu CCIR. Suntem interesati de investitii in domeniul minier, energetic, IT si High Tech si, in acest sens, vom directiona solicitari concrete catre CCIR. De asemenea, propunem o cooperare in domeniul educatiei universitare cu schimburi de studenti, precum si cu programe de pregatire comune. Pentru ca acest proiect sa se concretizeze, urmeaza sa capacitam centrele universitare din Cluj, Constanta si Iasi", a declarant Russell W. Bowers, speaker al  Arizona House of Representatives.
 
La randul sau, presedintele CCIR, Mihai Daraban, spune ca pentru CCIR, relatia cu SUA este una prioritara din foarte multe puncte de vedere.
 
"In afara de parteneriatul strategic cu SUA, parteneriat promovat intens de institutia noastra in mediul de afaceri autohton, suntem foarte interesati de internationalizarea business-ului romanesc. In SUA exista cea mai mare densitate de multinationale, care ofera investitorilor un potential urias de a patrunde si pe alte piete, America fiind un hub pentru multe directii economice si nu numai. In acest context, ne bucura faptul ca avem un partener de incredere in Ambasada Romaniei in SUA care, iata, face posibila o intalnire precum cea de azi. Pentru punerea in practica a proiectelor comune cuArizona House of Representatives este necesara o dinamizare a activitatii camerelor judetene ca interfata pentru antreprenorii romani si americani. Romania ofera multe avantaje investitorilor americani si in acest sens, ne dorim o creionare cu precizie a domeniilor tinta avute in vedere de partea americana. CCIR va oferi asistenta directa si nemijlocita investitorilor americani pentru identificarea solutiilor optime de dezvoltare a business-ului", a declarat presedintele CCIR, Mihai Daraban.
 
Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale Romania-Statele Unite ale Americii insuma aproape doua miliarde de euro, la sfarsitul anului trecut si 1,26 miliarde de euro la sfarsitul lunii august 2021.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: americaniromaniainvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Franciza. Ce inseamna, cum functioneaza si exemple de francize in Romania

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Franciza este un model popular pentru afacerile in ascensiune. Daca afacerea ta vrea sa se extinda sau este foarte cautata de clienti din alte orase...

Investitiile nete in economia romaneasca au crescut

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 189,3 miliarde de lei in 2023, in crestere cu 16,6%, fata de anul anterior, conform...

Investitiile straine directe s-au redus

de Bianca Tila
13 Feb 2024
Investitiile directe ale nerezidentilor in Romania s-au redus la 6,587 miliarde de euro in 2023, de la 10,039 miliarde de euro in 2022, conform...

IKEA reduce preturile in Romania

de Bianca Tila
08 Feb 2024
IKEA Romania va reduce preturile pentru 4.794 de produse pe parcursul anului fiscal 2024. Unora dintre cele mai accesibile articole din prezent li se...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]