Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB: Companiile care nu fac eforturi in a avea un business sustenabil nu vor avea acces la finantare

de Bianca Tila 15 Feb. 2024 36
BVB: Companiile care nu fac eforturi in a avea un business sustenabil nu vor avea acces la finantare
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Companiile fara un model de business sustenabil nu vor avea acces la finantare in viitor, spune directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Adrian Tanase.

"Incercam si noi cum putem sa ajutam emitentii sa se pregateasca si sa fie competitivi pe acest trend (al raportarii sustenabile - n. r.). 
 
Speram ca toate aceste eforturi sa se intensifice. Daca pana acum am vazut ca, voluntar, companiile incercau sa alinieze si sa se pregateasca pentru acest trend, acum vin chestiuni obligatorii. Nu stiu cat de oportune sunt sau nu, n-am o viziune pe acest segment, insa speram ca toate companiile sa fie gata sa indeplineasca si aceste cerinte legale care, in acest an, cred ca vor fi un hop destul de important in a se pregati pentru raportarile non-financiare. 

Speram ca, intr-un final, toate aceste eforturi pe care le fac sa se vada si in costurile de finantare (...) Rezultatul final ar trebui sa fie ca acea companie care este transparenta din punct de vedere al ESG sa propuna un model de business sau proiecte care sunt sustenabile, sa aiba acces la finantare si sa aiba un acces la finantare mai ieftina decat companiile care nu fac asta. Sunt convins ca, la un moment dat, companiile care nu fac aceste eforturi nu vor avea practic acces la finantare", a afirmat Tanase.
 
De asemenea, reprezentantul BVB a mentionat ca scopul final este sa existe pe piata companii atractive pentru investitori, atat instutionali, cat si individuali.
 
"Ne bucura si pe noi faptul ca si dinspre autoritati exista mult focus pe acest segment, pe finantarea de tip 'green'. Ne bucura foarte tare si pe noi vestea cu prima emisiune Green Bond facuta de Guvernul Romaniei. Din cate am discutat si eu cu participantii la aceasta piata, apetitul se pare ca este destul de ridicat. 
 
Sper sa fie un succes aceasta emisiune a Guvernului Romaniei, iar in ceea ce priveste zona privata, deja am avut 12 asa nume-numitele 'Label bonds', 'Green Bonds', 'Sustainability Bonds', astfel de emisiuni facute in principal de banci. Avem si o companie care deja este la a doua emisiune, in valoare de aproape doua miliarde de euro, care s-a intamplat prin Bursa de Valori Bucuresti. 
 
Va pot spune ca aproape 70% dintre companiile pentru care se calculeaza acest scor au o evolutie buna, pozitiva fata de ultimele scoruri", a subliniat Adrian Tanase.
 
Directiva Uniunii Europene de raportare corporativa de sustenabilitate modifica actuala Directiva de raportare nefinanciara. Domeniul de aplicare a actului legislativ este extins pentru a se aplica unui numar mai mare de societati europene si non-europene listate care opereaza pe pitele reglementate ale Uniunii.
 
Companiile care fac deja obiectivul NFRD vor trebui sa se conformeze noilor modificari pentru anii fiscali ce incep la sau dupa 1 ianuarie 2024, raportand in 2025 datele din acest an.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: sustenabilitatecompanii europeneobiectiv nfrd

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]