Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

BVB: Romanii au investit in titluri de stat 22 miliarde de lei, din 2020 pana in prezent

de Bianca Tila 27 Nov. 2023 290
BVB: Romanii au investit in titluri de stat 22 miliarde de lei, din 2020 pana in prezent
4.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romanii au investit in titluri de stat 22 miliarde de lei, din 2020 pana in prezent, sustine ministrul Finantelor, Marcel Bolos.

Ministerul Finantelor continua emisiunile de titluri de stat pentru populatie Fidelis si deruleaza la BVB o noua oferta de vanzare, in perioada 27 noiembrie - 15 decembrie.
 
"Titlurile de stat au fost mereu atractive atat pentru investitorii la inceput de drum, cat si pentru cei experimentati, in functie de strategia lor si de apetitul de risc. 
 
Siguranta capitalului investit, faptul ca titlurile de stat sunt garantate integral de catre stat atat din punct de vedere al capitalului, cat si al dobanzii aferente, au facut romanii sa investeasca din 2020 pana acum peste 22 miliarde lei. Venim cu o noua editie ce ofera conditii avantajoase, atat pentru titlurile in lei, cat si pentru cele in euro. 
 
In plus, fapul ca donatorii de sange, eroii nostri nevazuti, vor beneficia de conditii speciale, a devenit deja o traditie. Astfel, fiecare picatura de sange devine o moneda de solidaritate, iar titlurile de stat devin simboluri ale generozitatii colective", a declarat Marcel Bolos, ministrul Finantelor.
 
In acest sens, persoanele fizice rezidente si nerezidente, cu varsta peste 18 ani, pot subscrie prin intermediul consortiului de intermediere sau intermedierii care au semnat angajamentul privind respectarea conditiilor de derulare a ofertei, a prevederilor prospectului de emisiune si a transmis angajamentul catre Lead Manager.
 
In ceea ce priveste consortiul, acesta este format din BT Capital Partners & Banca Transilvania, Banca Comerciala Romana, BRD - Groupe Societe Generale si Alpha Bank Romania, titluri de stat Fidelis denominate in lei si in euro, in cadrul ofertei publice de vanzare derulate la Bursa de Valori Bucuresti.
 
"Dintre cei peste 168.000 de investitori din piata de capital autohtona, la finalul lunii septembrie, peste 33.000 aveau in portofolii doar titluri de stat, ceea ce demonstreaza ca emisiunile recurente de titluri de stat derulate de Ministerul Finantelor au o contributie importanta la cresterea numarului de investitori si, totodata, la dezvoltarea pietei de capital, prin diversificarea gamei de instrumente disponibile pentru administrarea eficienta a portofoliilor si impartirea riscului pe diferite clase de active. 
 
Investitia la bursa are numeroase beneficii pentru investitori, la fel cum donarea de sange are beneficii pentru sanatatea donatorilor si felicitam Ministerul Finantelor pentru initiativa de introduce din acest an o transa dedicata investitorilor donatori", a declarat Radu Hanga, presedintele Bursei de Valori Bucuresti.
 
In acest an, numarul investitorilor din piata de capital a crescut cu peste 25%, de la 133.000 la 168.000, potrivit directorului general al Bursei de Valori, Adrian Tanase.
 
"In ultimii patru ani am vazut un interes in crestere al investitorilor, numarul acestora triplandu-se, de la 54.000, cat erau la finalul anului 2019. Aceasta evolutie este determinata atat de listarile noi din ultimii ani, cat si de ofertele pentru titurile de stat Fidelis. Titlurile de stat Fidelis ofera investitorilor o rata fixa a dobanzii pe o perioada specificata, garantandu-le acestora un flux de venit stabil si previzibil", a spus Adrian Tanase.
 
Alocarea tilturilor de stat subscrise in cadrul ofertei se va efectua la data alocarii - 15 decembrie 2023, numarul final de titluri de stat oferite urmand sa fie stabilit de catre emitent cu consultarea sindicatului de intermediere.
 
In acest sens, ordinele aferente subscrierilor alocate investitorilor pe baza subscrierilor validate de membrii sindicatului de intermediere/Participantii Eligibili vor fi inregistrate in sistemul de tranzactionare al BVB dedicat ofertelor publice.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: bvbtitluri de statinvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

BVB deschide in crestere sedinta de luni

de Bianca Tila
01 Apr 2024
BVB a deschis in crestere sedinta din aceasta saptamana. Dupa 40 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la aproximativ 6 milioane de...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

Investitiile nete in economia romaneasca au crescut

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 189,3 miliarde de lei in 2023, in crestere cu 16,6%, fata de anul anterior, conform...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]