Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce am invatat din criza economica?
Romanii au trait in ultimul an lectia dura a recesiunii. Este oare, a fost, oare, de ajuns pentru a iesi mai "constienti" din criza, sau, odata redeschisa conducta cu bani, vom deveni si mai datori?
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
Ghid practic Realizarea de sapun natural
In urma cu un an, cea de-a patra mare banca de investitii din SUA, Lehman Brothers, marca cel mai mare faliment din istoria corporatista americana si totodata inceputul crizei economice mondiale.
La numai un an distanta, dupa cea mai grava recesiune din ultimii 80 de ani, America spera sa fi atins fundul prapastiei economice, in schimb, in Romania, criza se adanceste tot mai mult, iar expertii estimeaza ca punctul maxim va fi atins cel mai devreme in ultimul trimestru al acestui an.
Dupa falimentul bancii Lehman Brothers, rand pe rand au urmat falimentele a mii de banci din intreaga lume. Pe atunci in Romania, creditul cu buletinul era inca la mare cinste, iar apartamentul de bloc ceausist se vindea cu suta de mii de euro. La fel ca in Statele Unite, si in Romania, lacomia, goana dupa comision, inconstienta clientilor, izvorata din necunoastere, marcau o economie speculativa, alimentata de credit, retail si imobiliare.
Semnalele de alarma erau atunci ignorate, insa au fost oameni de afaceri ca Dinu Patriciu sau Dan Ostahie, care au lansat avertismente spunand public ca "recesiunea ne va ajunge din urma" si ca "va veni vremea cand speculatiile ne vor costa scump".
S-a dovedit ca aveau dreptate, caci cu o intarziere de cateva luni, criza ajungea si la noi, iar simptomele erau dintre cele mai grave. Oprirea "conductei cu bani" a afectat serios economia romaneasca.
Azi, cand economia este in picaj, cand obtinerea unui credit de la o banca este un vis frumos, cand cuvintele de ordine sunt: somaj, preturi ridicate, saracie … ei bine da, azi, inca mai exista o sansa de a ne salva prin demararea unei
afaceri in agricultura.
De ce in agricultura? Pentru ca pe de o parte UE ofera pana la 80% fonduri nerambursabile pentru demararea unei afaceri in acest sector iar statul sprijina prin numeroase masuri dezvoltarea acestei ramuri a economiei. Afla care sunt 6 dintre
afacerile „eco”, profitabile chiar si in conditii de criza.
Articole conexe
Grupuri de muls si mansoane recomandate pentru orice ferma
de Idei de afaceriBarurile cu bere artizanala: ce trebuie sa stii despre acest trend in Horeca
de Idei de afaceri10+ idei de afaceri pentru pasionatii de calatorii
de Bianca Tila10+ idei de afaceri pentru cupluri
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit