Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce este laundromatul si cum poate fi o afacere profitabila

de Florin Amariei 24 Aug. 2020 6070
4 din 18 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Laundromatul este o afacere destul de usor de pus pe picioare, iar asta o dovedeste deja un caz de succes din Romania.

O firma romaneasca a reusit sa puna pe picioare o afacere in Romania care functioneaza deja de zeci de ani in Statele Unite ale Americii si nu numai.
 
Bogdan Grigoras vorbeste drespre modul in care a dezvoltat un business de succes in Romania intr-un articol publicat de startupcafe.ro si detaliaza modul in care a profilat afacerea in tara noastra. Din start putem spune ca este vorba de o initiativa care a avut succes rapid, intrucat francizele in acest domeniu sunt la mare cautare in Romania.
 
Sistemul des intalnit in strainatate, laundromatul, poate reprezenta o idee buna pentru startul in afaceri. Cei care au agonisit un pic de capital, il pot investi in realizarea propriului vis. Conform co-fondatorului, laundromatul este o afacere destul de simpla.


Citeste si: CUM POTI CASTIGA BANI LUCRAND DE ACASA
 
 
In urma cu 5 ani, doi tineri ambitiosi s-au hotarat sa aduca in Romania masini de spalat din strainatate si sa amenajeze spatii unde oamenii pot veni sa-si spele rufele contra unei sume prestabilite. Desi in Romania aceasta practica nu a fost o obisnuinta, laundromatul a reusit sa schimbe modul in care mai multi romani isi curata hainele.
 
In 2013 au instalat prima masina de spalat, iar timp de doi ani co-fondatorii acestei afaceri au analizat modul in care business-ul lor atrage clienti, se dezvolta si genereaza bani. De-abia in al treilea an de activitate s-au hotarat sa lanseze alte doua laundromate. In momentul de fata au 9 laundromate in Romania: 1 in regim de franciza la Timisoara si alte 8 in Bucuresti. 
 
Au tintit studentii, caminele de batrani dar si spatiile aglomerate din Bucuresti. "In targetul nostru intra atat cei care locuiesc in apropiere dar prefera sa vina sa isi spele aici rufele, din varii motive, in special daca au obiecte voluminoase, precum pilote sau covorase, pe care nu le pot spala in masina de acasa; turistii se mai numara printre clientii nostri (circa 40% din target), companii mici, precum saloane de cosmetica, frizerii etc, cei cu afaceri in HoReCa.", spune Bogdan.

Citeste si: CE AFACERI MICI POTI INCEPE CU AJUTORUL FONDURILOR EUROPENE
 
Sistemul functioneaza intr-un mod cum nu se poate mai simplu: clientul vine si-si pune rufele in masina, introduce 10 lei, primeste un jeton si poate da drumul la masina, apoi la uscare. Procesul nu ia mai mult de o ora.
 
Investitia initiala a fost de 15.000 de euro si au participat trei persoane la punerea acestei afaceri pe picioare. In prezent au 40 de utilaje si au ajuns la investitii de peste 90.000 de euro. 
 
Co-fondatorul laudromatului spune ca este o idee buna pentru programele precum Startup Nation, intrucat aproape toate cheltuielile sunt deductibile, inclusiv franciza.
 
Fiecare laundromat este monitorizat video, iar clientii pot observa pe site daca o spalatorie de acest gen este aglomerata sau nu. 
 
In anul 2017 laundromatul a adus venituri de peste 65.000 de euro.


S-ar putea sa te intereseze si: ESTI MAMA SI STAI ACASA? IATA CUM POTI CASTIGA BANI
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: laundromatspalatorie haine bucurestiafacere de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 18 voturi.

Articole conexe

Chatbotii - urmatoarea afacere de succes? Piata globala, in continua ascensiune

de Florin Amariei
06 Feb 2021
Chatbotii ar putea reprezenta urmatoarea afacere de succes pentru cei care sunt pregatiti sa intre in lumea IoT cu spirit antreprenorial. Conform...

Strategia pentru o afacere de succes in Romania

de Florin Amariei
26 Iul 2019
Antreprenorii sunt unii dintre cei mai "ghinionisti" oameni, intrucat ei pornesc pe un drum pe care trebui sa il construiasca singuri. Strategia...

4 plus 1 sfaturi pentru o afacere de succes

de Florin Amariei
15 Mar 2021
Iti doresti sa ai succes cu afacerea ta? Retine aceste 4+1 sfaturi pentru un business care iti aduce banii doriti! Simplul fapt ca ai gasit o idee...

Ovsatchel - pasiune tranformata in afacere de succes

de Camelia Diaconu
05 Mar 2019
Sa incepi o afacere profitabila nu este un pas dificil atunci cand planul de business este unul bine structurat si pus la punct pana la cele mai mici...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]