Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stii cand faci o reclamatie

de Ideideafaceri.ro 19 Feb. 2010 3700
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Foarte multe companii primesc mii de plangeri zi de zi, unele doar fanteziste, altele foarte grave. De cele mai multe ori insa ele sunt incluse pe o lista de asteptare iar clientii nemultumiti asteapta luni intregi sa primeasca un raspuns. Acest lucru se poate intampla mai repede daca stiti sa faceti o plangere cat mai credibila si eficienta.



Asigura-te ca plangerea este valida! Atunci cand ataci o companie furnizoare de anumite servicii trebuie sa fii sigur ca plangerea este una valida si nu poate fi usor demontata. Asa ca, citeste atent contractul inchieat cu respectiva firma si fii sigur ca intr-adevar poti depune o reclamatie.

Gandeste-te ce vrei sa obtii! Inainte de a pune mana pe telefon pentru a face o plangere trebuie sa stii exact ce urmaresti: o compensare baneasca, o inlocuire a produsului sau doar simple scuze. Daca acest lucru este stabilit atunci stii si ce ton poti adopta in convorbirea cu reprezentantii companiei.

Scrisorile se adreseaza unei anumite persoane! Daca intentionezi sa faci o plangere pe email, trebuie sa stii ca scrisoarea trebuie adresata direct unei persoane, nu unui intreg departament. Asa ai toate sansele ca cererea ta sa nu fie trimisa direct in cosul de gunoi. Atentie insa! Destinatarul scrisorii nu trebuie sa fie o persoana din conducere, precum directorul executiv. Acesta nu are timp de plangerile clientilor.

Prezinta toate detaliile! Indiferent de felul in care se face plangerea trebui sa spui toate detaliile despre tine: numele intreg, adresa, numarul de telefon. In felul acesta devii mai credibil. In cazul scrisorilor acest lucru este vital. Cel care o citeste trebuie sa gaseasca repede datele tale.

Fa-ti temele! Inainte de a face o plangere trebuie sa stii care sunt drepturile tale. Asa ca incearca sa aflii toate detaliile legislative care te-ar putea ajuta.

Pastreaza toate chitantele relevante! Daca pentru a face o plangere este nevoie sa trimiti chitante, extrase de cont sau formulare de comanda, ai grija sa ramai cu originalul. De asemenea, daca plangerea este legata de anumite daune, trebuie sa detii fotografii relevante.

Ortografia impecabila si scris neinflorit! Daca ai greseli de scriere, nicio companie nu va lua in serios plangerea. De asemenea, daca scrisoarea este plina de detalii nesemnificative, nimeni nu ii va acorda importanta.

Spune-i numele! Daca plangerea este intreptata direct catre un vanzator nepoliticos, sau catre un functionar care te-a trata necorespunzator, ai grija sa ii stii numele. Doar aaa poti avea castig de cauza.

Stabileste un termen limita! Atunci cand faci plangerea solicita ca cererea ta sa fie indeplinita pana la o anumita data. Daca nu faci acest lucru, compania va incerca sa se sustraga de la datoria sa. 14 zile este perioada ideala.



Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Bursa de Valori a deschis cu cresteri pe majoritatea indicilor sedinta de marti

de Bianca Tila
05 Nov 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis marti in crestere pe aproape toti indicii. Dupa 30 de minute de la debutul sedintei, rulajul se cifra la 2,8...

Producatorii de cacao anticipeaza preturi mai ridicate

de Bianca Tila
04 Nov 2024
Recoltarea boabelor de cacao a inceput, iar cultivatorii din Ghana, al doilea mare producator pe piata mondiala de cacao, anticipeaza preturi mai...

Preturile productiei industriale inregistreaza scaderi

de Bianca Tila
04 Nov 2024
Preturile productiei industriale pe total (piata interna si piata externa) au inregistrat scaderi in luna septembrie 2024 cu 1,7%, raportat la...

Cum poti lansa o afacere de succes cu produse lactate artizanale

de Idei de afaceri
31 Oct 2024
Cresterea interesului pentru lactatele artizanale, realizate local, nu este doar o tendinta de consum, ci si o oportunitate excelenta pentru...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]