Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai frecvente probleme intalnite la betoniere si ce solutii exista

de Idei de afaceri 29 Oct. 2024 11
Cele mai frecvente probleme intalnite la betoniere si ce solutii exista
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In domeniul constructiilor, doi dintre primii si cei mai importanti pasi sunt alegerea si achizitia echipamentelor si uneltelor necesare finalizarii cu succes a proiectelor asumate. Din acest motiv, firmele urmaresc sa investeasca in utilaje durabile si fiabile, care sa ofere performante constante pe termen lung.

Totusi, durabilitatea echipamentelor nu depinde exclusiv de calitatea oferita de producator. Intretinerea corecta si periodica a uneltelor de lucru este la fel de importanta pentru a le asigura o durata lunga de viata. Dar chiar si cu o intretinere riguroasa, pot aparea ocazional diverse probleme.

Citeste in continuare articolul si afla cele mai comune defectiuni intalnite la unul dintre cele mai utilizate echipamente pe santiere, betoniera, si care sunt solutiile potrivite pentru rezolvarea acestor probleme.

Dificultati de amestecare a betonului

Rezistenta si durabilitatea sunt cele mai importante aspecte atunci cand vine vorba de structurile construite, motiv pentru care trebuie acordata o atentie deosebita amestecului compozitiei. In caz contrar, rezultatul va fi un beton neomogen sau slab, care va afecta performanta finala a lucrarii.
 
Nu iti face griji, exista solutii! Daca amestecarea compozitiei din betoniera profesionala reprezinta o problema, iata care ar putea fi cauzele:
 
1. Supraincarcarea – in cazul in care tamburul este incarcat excesiv, vei observa asta in amestecul de beton. Fiecare betoniera are o capacitate maxima specificata de producator, iar daca o depasesti, paletele interne nu vor functiona corespunzator. Ca rezultat, se vor forma bulgari de ciment sau agregate neamestecate. 
Solutie: Verifica specificatiile producatorului si incarca betoniera in functie de acestea. 
 
2. Dozarea componentelor – compozitiile echilibrate presupun o proportie corecta intre ciment, apa si agregate. Lipsa apei face amestecul prea dens, iar excesul ei face betonul mult prea lichid. De asemenea, daca raportul intre componente este incorect, atunci materialele se vor segrega si vei obtine un amestec neuniform.
Solutie: Foloseste un cantar pentru masurarea exacta a componentelor.
 
3. Uzura paletelor – amestecarea uniforma a betonului depinde si de starea paletelor din interiorul tamburului. Acestea se deterioreaza in timp, iar rezultatul este un beton de calitate slaba. 
Solutie: Verifica periodic componentele betonierei, astfel incat atunci cand paletele sau tamburul prezinta semne de uzura, sa le inlocuiesti.
 
4. Amestecarea insuficienta – prea mult timp de amestecare duce la pierderea lucrabilitatii betonului, iar prea putin lasa componentele neamestecate.
Solutie: Consulta indicatiile oferite de producator, intrucat fiecare amestec are un timp optim de omogenizare. De obicei 3-5 minute sunt suficiente.
 
Incalzirea excesiva a motorului

Opririle neplanificate ale betonierei sunt o cauza a incalzirii excesive a motorului. Acest lucru se intampla atunci cand incarci peste limita tamburul cu materiale sau utilizezi betoniera un timp indelungat fara pauze. Printre cauzele incalzirii excesive se numara si:
Ventilatia – in cazul unei ventilari necorespunzatoare, praful si resturile blocheaza gurile de aerisire si motorul nu este racit cum ar trebui
Lubrifierea insuficienta – componentele lubrifiate insuficient se uzeaza mai repede, iar o cantitate prea mica de ulei duce la uzura prematura a pieselor si cresterea temperaturii in timpul functionarii 
Uzura componentelor -  cu cat betoniera este folosita mai mult, cu atat piesele motorului se uzeaza mai rapid, ceea ce le face mai putin eficiente. Daca rulmentii sau alte componente sunt uzate, motorul intampina o rezistenta suplimentara la miscare si se supraincalzeste
Solutii: Nu suprasolicita betoniera, curata periodic gurile de aerisire si revizuieste periodic componentele, astfel incat sa le inlocuiesti la timp daca sunt prea uzate. Mai mult decat atat, pauzele periodice intre ciclurile de lucru intense ajuta si ele. 
 
Curatarea corecta dupa folosire previne acumularea de reziduuri in interior

Dupa cum am mentionat de mai multe ori pe parcursul acestui articol, intretinerea si curatarea betonierei dupa fiecare utilizare este un pas esential, care ii asigura durabilitatea. 
Reziduurile de beton se intaresc rapid, iar daca nu sunt indepartate la timp adera la peretii tamburului si paletele de amestec. Ca urmare, volumul util al tamburului va scadea si se vor forma zone de amestecare neuniforme, care afecteaza calitatea materialului final. De asemenea, daca nu speli betoniera dupa fiecare utilizare, componentele interne se vor uza mult mai rapid, iar acest lucru ingreuneaza functionarea corecta a motorului. 
 
Solutii: Dupa fiecare utilizare, clateste tamburul cu apa curata. Totusi, daca betonul incepe sa se intareasca si se acumuleaza reziduuri, poti folosi un ciocan de cauciuc pentru a le indeparta. Fie ca ai o betoniera de 180l, medie, sau una mai mare, de peste 300l, acelasi lucru trebuie facut si cu paletele, care sunt cele mai expuse la depuneri de material. De asemenea, poti inspecta vizual tamburul dupa fiecare curatare, pentru a depista eventualele reziduuri ramase sau semne de uzura cauzate de betonul intarit. 
 
Asadar, o intretinere periodica face diferenta intre un utilaj care functioneaza eficient ani de zile si unul care creeaza probleme constant. Cu putina grija, poti asigura nu doar o durata de viata mai lunga a echipamentului, dar si o calitate superioara a lucrarilor. 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Indicele ROBOR stagneaza

de Bianca Tila
21 Nov 2024
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,59%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor...

Ce este raportul P&L si importanta acestuia pentru afacerea ta

de Bianca Tila
20 Nov 2024
De-a lungul timpului am vorbit despre ce inseamna a fi antreprenor si ce anume trebuie sa stii inainte de a demara o afacere. In vocabularul unui...

Ministrul Economiei: Brandurile romanesti trebuie aduse din nou in actualitate

de Bianca Tila
20 Nov 2024
Brandurile romanesti trebuie aduse din nou in actualitate, revitalizate, astfel vor redeveni cunoscute in tara, cat si peste hotare, sustine...

Nestle va reduce costurile cu 2,8 miliarde de dolari

de Bianca Tila
20 Nov 2024
Nestle va creste publicitatea si marketingul, in timp ce va reduce costurile cu cel putin 2,8 miliarde de dolari pana in 2027. Nestle vrea sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]