Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cele mai murdare 10 meserii din lume

de Alina Cotae 15 Dec. 2010 4440
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu siguranta ai spus macar odata in viata ca nu ai face un anumit lucru nici pentru un milion de euro. Insa, daca nu ar exista persoane care sa faca ce noua ni se pare dizgratios, cine ne-ar mai ridica gunoiul, cine ar mai explora resursele de petrol si carbune, cine ne-ar mai repara tevile? Totusi, se pare ca, atata timp cat munca este recompensata, tot munca e!

In cele ce urmeaza vom prezenta zece dintre cele mai murdare meserii posibile, potrivit unui studiu realizat in SUA.

• Instalator

Date fiind conditiile actuale de menaj, nici nu ne mai putem inchipui sa traim fara o instalatie sanitara, care sa ne ofere in permanenta apa curenta. Astfel, instalatorii sunt foarte solicitati atat ziua, cat si noaptea, in functie de necesitati. Ei trebuie sa curete tevi si conducte din cele mai murdare, fierbinti, aflate de multe ori in locuri foarte greu accesibile.

Insa, toate acestea au o rasplata convenabila, avand in vedere ca un instalator poate castiga si pana la 50.000 $ pe an.

• Angajat la morga sau la pompe funebre

Cele mai multe culturi au ritualuri bine definite in ceea ce priveste inmormantarea cuiva. Astfel de traditii presupun tratamente speciale pentru defuncti, pentru a mentine cadavrele cat mai bine conservate. Chiar si in ziua de azi se mai practica imbalsamarea, proces deloc placut pentru cei care o fac.

Cadavrul trebuie spalat, dupa care sangele ii este drenat, fiind inlocuit cu un lichid special. De asemenea, gura si ochii se fixeaza cu fire sau lipici pentru a nu se deschide in timpul funeraliilor. Unele familii pot cere chiar si machierea defunctului, sa i se faca manichiura sau sa fie barbierit.

Toate acestea iti pot aduce pana la 40.000 $ pe an, daca dai dovada de sangele rece necesar.

• Miner

Desi, in ultimele decenii, meseria de miner s-a schimbat radical, riscurile meseriei s-au mentinut aproape la fel. Astfel, pe langa posibilitatea iminenta de surpare sau explozie in cadrul minelor, mai exista si bolile profesionale specifice. Cea mai intalnita ataca plamanii si caile respiratorii, datorita prafului si a particulelor din interiorul minelor.

Totusi, in regiunea Virginiei de Vest a SUA, unde mineritul este o adevarata industrie, un miner poate castiga peste 65.000 de dolari pe an.

• Lucrator pe conducte si in canale

De departe o meserie murdara, dar mai ales dizgratioasa, cea de lucrator in canale presupune o imunitate la mirosuri intepatoare si un stomac rezistent. Intr-o astfel de meserie, te intalnesti zilnic cu gandaci, sobolani, deseuri menajere, si uneori cadavre putrezite de animale.

Cei care isi aleg aceasta meserie isi petrec cea mai mare parte a timpului in subteran, curatand si desfunzand conducte ale unui oras intreg, totul contra unui salariu ce se invarte in jurul sumei de 60.000 $/an.

• Pescar

In Statele Unite, meseria de pescar este una extrem de periculoasa, deoarece activitatea se desfasoara in largul oceanelor, pe nave de pescuit industriale.

Cel mai neplacut factor il reprezinta apa involburata din timpul furtunilor, care poate da peste cap o intreaga operatiune de pescuit. In astfel de situatii, se poate intampla ca un pescar sa cada peste bord, fiind mai plauzibil sa moara inghetat pana sa apuce sa se inece.

Mai pot aparea, de asemenea, probleme la manevrarea ustensilelor folosite la transarea pestelui. Norma de lucru poate depasi 21 de ore pe zi intr-un sezon prolific, iar in astfel de conditii de munca se castiga peste 60.000 de dolari anual.

• Spalator de toalete publice

Multe persoane au o fobie legata de curatarea propriei toalete de acasa, ca sa nu mai zicem de o toaleta publica. Si totusi, cum de exista oameni dispusi sa faca asa ceva? Si aici nu ne referim la aspectul de injosire, care la americani nu reprezinta acelasi lucru ca la noi, ci la faptul ca este o meserie de-a dreptul scarboasa.

Ei bine, rasplata ii indruma pe multi sa se gandeasca de doua ori inainte de a refuza o astfel de oferta: un salariu de 50.000 dolari pe an. 

• Lucrator pe platformele petroliere

Un muncitor din industria petroliera lucreaza nu mai putin de 12 ore pe zi in conditii mai mult decat murdare, aflandu-se sub permanentul risc al exploziilor si al incendiilor.

In acest caz, salariul poate depasi frecvent pragul de 40.000 $/an.

• Gastroenterolog

Ceea ce mancam in fiecare zi parcurge o distanta de 7,6 metri prin sistemul nostru digestiv. In momentul in care ceva nu este in regula, apelam la un gastroenterolog, care trebuie sa verifice acest sistem de la introducerea alimentelor in stomac si pana la iesire.

O astfel de operatiune nu este tocmai placuta ochiului uman, cu atat mai putin cand faci acelasi lucru de cateva zeci de ori pe zi. Ei bine, presupunem ca te obisnuiesti dupa un timp, avand in vedere ca ai avea un salariu anual intre 250.000 si 400.000 de dolari.

• Gunoier

Celor mai multi dintre noi le este sila sa duca gunoiul pana la ghena sau tomberon. Ce ar trebui sa spuna cei care fac asta zilnic, de la ora 3-4 dimineata si pana seara tarziu? Considerand mai ales mirosurile suportate si riscul de a fi acrosat de masinile din trafic?

Ei bine, nu trebuie sa spuna nimic, avand in vedere ca salariul le poate ajunge si la 60.000 de dolari pe an, in functie de orele suplimentare lucrate.

• Cei care curata locul unei crime

Nu de putine ori, scena unei crime sau a unei sinucideri implica si mult sange. Ceea ce pentru unii poate parea terifiant, pentru altii este un simplu loc de munca, desi exista numeroase caderi nervoase ale celor care se ocupa de asta.

O curatare poate dura de la cateva ore la cateva zile, insa salariul se invarte in jurul sumei de 75.000 de dolari anual. In plus, daca ai studii superioare in domeniul criminalisticii, salariul depaseste suma de 100.000 $/an.



Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Indicele ROBOR stagneaza

de Bianca Tila
21 Nov 2024
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,59%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor...

Ce este raportul P&L si importanta acestuia pentru afacerea ta

de Bianca Tila
20 Nov 2024
De-a lungul timpului am vorbit despre ce inseamna a fi antreprenor si ce anume trebuie sa stii inainte de a demara o afacere. In vocabularul unui...

Ministrul Economiei: Brandurile romanesti trebuie aduse din nou in actualitate

de Bianca Tila
20 Nov 2024
Brandurile romanesti trebuie aduse din nou in actualitate, revitalizate, astfel vor redeveni cunoscute in tara, cat si peste hotare, sustine...

Nestle va reduce costurile cu 2,8 miliarde de dolari

de Bianca Tila
20 Nov 2024
Nestle va creste publicitatea si marketingul, in timp ce va reduce costurile cu cel putin 2,8 miliarde de dolari pana in 2027. Nestle vrea sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]