Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor a crescut

de Bianca Tila 20 Oct. 2023 40
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor a crescut
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a inregistrat cresteri in primele opt luni ale anului curent.

Cresterea a fost de 14,4% in termeni nominali, ca serie bruta si serie ajustata in functie de numarul de zile lucratolare si de sezonalitate. Fata de perioada asemanatoare a anului trecut, cresterea este de 15,4%, potrivit INS.
 
In ceea ce priveste seria bruta, avansul a fost determinat de cresterile afisate la cifra de faceri din alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+18,9%), activitati de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+17,7%), activitati de transporturi (+10,5%), activitati de productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe (+5,1%) si activitati de comunicatii (+4,4%).
 
In luna august a acestui an, cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor, serie bruta, a inregistrat scaderi pe ansamblu cu 4%, in termeni nominali fata de luna trecuta, ca urmare a scaderii cifrei de afaceri din:
 
- alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (-6,2%), 
- activitatile de transporturi (-3%)
 
- activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (-2,8%) 
 
- activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune; difuzare si transmitere de programe (-0,4%)
 
Totusi, activitatile de comunicatii au afisat cresteri de 1,1%.
 
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in august 2023, fata de luna precedenta, a coborat in termeni nominali, pe ansamblu cu 1,4%.
 
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor, serie bruta, in luna august a acestui an fata de luna august a anului 2022, a crescut cu 7,9% in termeni nominali, datorita cresterii cifrei de afaceri din:
 
- activitatile de servicii informatice si in tehnologia informatiei (+12,8%)
 
- alte servicii furnizate in principal intreprinderilor (+12,5%)
 
-activitatile de comunicatii (+8,2%) 
 
- activitatile de transporturi (+0,7%)
 
Pe de alta parte, activitatile de productie cinematografica, video, programe de televiziune, difuzare si transmitere de programe au scazut cu 0,4%.
 
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna august 2023, fata de luna august 2022, a crescut, in termeni nominali, cu 8,6%.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: cifra de afaceriintreprinderiservicii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

Topul National al Firmelor 2023. Cifra de afaceri cumulata a companiilor a crescut

de Bianca Tila
03 Oct 2023
Cifra de afaceri cumulata a companiilor clasate pe primele zece locuri in Topul National al Firmelor 2023 este de 279,3 miliarde de euro, in crestere...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]