Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cultura organizationala a viitorului - 4 concepte-cheie ale unei strategii de business sustenabil

de Idei de afaceri 06 Oct. 2022 444
Cultura organizationala a viitorului - 4 concepte-cheie ale unei strategii de business sustenabil
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cultura organizationala reprezinta un concept din ce in ce mai folosit in companii si este in continua transformare, mai ales in urma pandemiei de COVID-19. Majoritatea companiilor au fost nevoite sa isi schimbe complet modul in care gestioneaza un mediu de lucru motivant. Mediul de afaceri in care cultura organizationala se poate dezvolta este parte integranta din lumea competitiva a businessului, asa ca este esential ca o companie sa se alinieze noilor standarde.

Sustenabilitatea si productivitatea fac parte din activitatile curente ale unei companii si constituie puncte forte pentru strategia de PR si imagine publica. Sustenabilitatea aduce unei companii numeroase beneficii pe termen lung, din punct de vedere financiar. Scopul final este asigurarea durabilitatii afacerii, indiferent de contextul in care aceasta evolueaza.   

Crearea unui mediu de lucru axat pe nevoile angajatilor 

Crearea unui mediu de lucru sustenabil si modern este un criteriu esential pentru ca angajatii sa fie motivati si performanti, in cele mai bune si sigure conditii.

Nevoia crearii unui mediu sanatos ca parte a culturii organizationale a dus la aparitia pe piata a certificarii IMMUNE Building Standard™, dezvoltate de Liviu Tudor, fondatorul Genesis Property. Este vorba despre un standard inovator, ce are rolul de a asigura sanatatea cladirilor de birouri. Certificarea IMMUNE™ are la baza 135 de criterii, tehnologii, dispozitive, echipamente si facilitati moderne, care ofera proprietarilor de cladiri de birouri instrumentele necesare pentru a monitoriza starea de sanatate a spatiilor de lucru.

Inovatia, sustenabilitatea si tehnologia sunt deja prezente in parcurile moderne de business si ofera angajatilor un mediu de lucru care sa faciliteze productivitatea si imbunatatirea activitatii companiilor. 

Integrarea conceptului de co-living in spatiile de birouri 

In urma unui sondaj realizat de Genesis Property, a reiesit faptul ca 53,4% dintre angajatii romani considera ca interactiunea cu colegii in afara biroului creste coeziunea echipei si productivitatea pe termen lung.

Astfel, birourile viitorului din parcurile de business sunt adevarate huburi pentru co-living si co-working. Sustenabilitatea si inovatia reprezinta cadrul ideal pentru ca angajatii sa colaboreze si sa isi exprime creativitatea. YUNITY Park este un astfel de spatiu, deoarece ofera numeroase beneficii pentru angajati, o atmosfera confortabila, numeroase spatii de lucru aproape de natura, solutii pentru sistemul de lucru hibrid si facilitarea echilibrului dintre viata personala si cea profesionala. 

Co-working: colaborarea eficienta si productiva 

Unul dintre cele mai mari avantaje pentru angajatori, privind lucrul de acasa, este reducerea cheltuielilor, insa acest beneficiu nu este suficient de puternic pentru a sustine ramanerea permanenta in online a angajatilor. Motivarea angajatilor face parte dintr-o cultura organizationala puternica si este esentiala pentru succesul companiei, iar oferirea unui mediu de lucru sigur si flexibil contribuie, pe termen lung, la atingerea obiectivelor.

Starea de spirit a angajatilor poate fi mentinuta prin oferirea unor conditii de colaborare, de lucru flexibil si la cele mai inalte standarde de siguranta. Multi angajatori au inteles deja acest lucru si le includ in activitatea curenta si in modul in care imbunatatesc si administreaza cladirile de birouri. Flexibilitatea de care beneficiaza angajatii care lucreaza de acasa poate fi continuata si la birou, prin crearea unui mediu de lucru confortabil si inovator. 

Spatii de birouri aproape de natura 

Mediul de lucru inovator inseamna mai mult decat birouri bine echipate, in care angajatii isi desfasoara activitatea. Este nevoie, de asemenea, de imbunatatirea standardelor vietii personale si profesionale, din toate punctele de vedere. YUNITY Park, campusul modern aproape de natura, include o padure urbana, ce are rolul de a aduce binefacerile naturii mai aproape de angajatii care doresc un mediu de lucru diferit.

In acest campus de business, angajatii vor avea posibilitatea de a lucra pe timpul verii pe terasa exterioara, in mijlocul unui spatiu verde relaxant. Acest proiect include si spatii de co-living si de co-working, un centru de conferinte, cu o capacitate de 540 de locuri, o cafenea-restaurant de 190 de locuri si zone de recreere, divertisment, fitness, socializare si relaxare.
 
Siguranta, flexibilitatea si apropierea de natura sunt criterii esentiale pentru ca o companie sa se dezvolte si sa aiba o cultura organizationala puternica. De aceea, firmele trebuie sa adopte solutii pe termen lung, pentru a motiva angajatii si pentru a avea succes pe o piata din ce in ce mai dinamica.
 
Sursa foto: Shutterstock
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: spatii de birouantreprenorspatiu de lucru

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Sfaturi utile pentru antreprenorii ce se afla la inceput de drum

de Idei de afaceri
17 Ian 2024
Experienta de lucru din alta tara poate fi o adevarata oportunitate de a invata lucruri valoroase de la alti profesionisti. Odata cu trecerea anilor...

Cum deschizi o pensiune in 7 pasi: ghid pentru antreprenori

de Idei de afaceri
03 Nov 2023
Deschiderea unei pensiuni nu este doar o afacere, ci si o oportunitate de a crea un spatiu unic pentru oaspeti. Cu acest ghid, simplificam procesul...

MAT: Linie de finantare dedicata studentilor antreprenori

de Bianca Tila
13 Apr 2023
Ministerul Antreprenoriatului si Turismului va crea o noua linie de finantare dedicata studentilor antreprenori. Initiativa este sustinuta si de...

MAT: Notificari de acceptare la finantare pentru Femia antreprenor, Start-Up Nation si Start-Up Nation Diaspora

de Bianca Tila
24 Mar 2023
Ministrul Antreprenoriatului si Turismului a transmis notificari de acceptare de principiu la finantare in cadrul programelor Femeia antreprenor,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]