Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum conduc femeile o companie?

de Codruta Mitrana 03 Mar. 2010 2743
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In SUA, 2.800 miliarde dolari au fost produsi in 2009 de companiile detinute de femei si implica 23 milioane de angajati directi sau indirecti ai acestor companii care reusesc sa demonstreze ca firmele detinute de femei nu mai reprezinta o chestiune de curaj.

Femeile au mai multa initiativa pentru a intra in antreprenoriat si sunt mai deschise la noi afaceri. Motivatiile care stau la baza intrarii femeilor in afaceri sunt foarte diferite de cele ale barbatilor.

Femeile sunt in cautarea unui loc unde isi pot scoate in evidenta calitatile. Pentru aceasta, majoritatea sunt dispuse sa isi asume un risc mai mare in cariera decat barbatii, sustin experti in antreprenoriat.

Un motiv pentru care femeile isi incep propriile afaceri este ca multe dintre acestea sunt mame si vor sa lucreze mai putin pentru a se ocupa mai mult de familie. In timp ce multe dintre aceste afaceri opereaza un mediu “neobisnuit”, acestea totusi sunt la fel ca alte afaceri din punct de vedere al veniturilor, al achizitiilor si al marketing-ului. La fel ca si alte start-up-uri, investitia initiala este cruciala.

Femeile conduc diferit companiile fata de felul in care o fac barbatii. Mai mult de jumatate dintre femeile antreprenor pun accentul mai mult asupra intuitiei cand vine vorba de analiza a pietei. Asta le permite sa vada oportunitati pe care in general barbatii nu le observa. De asemenea, natura feminina ofera un mix bun intre analiza si creativitate - punct critic pentru companiile start-up.

Femeile antreprenor isi dezvolta un stil propriu de a conduce. Acest stil de management nu are nimic din notiunile predefinite de competitie dura, agresivitate si leadership. Pentru femeia antreprenor, organizarea, empatia si managementul relational reprezinta atuuri in conducerea unei companii.

De asemenea, potrivit unor studii, multe dintre femei prefera preluarea unei companii. Achizitionarea unei companii necesita bani, care de cele mai multe ori pot fi obtinuti prin credite bancare. Dupa ce o femeie paraseste locul de munca si masoara cu atentie toti factorii necesari pentru a detine o afacere, achizitionarea uneia care deja exista este o optiune pentru femeile care de multe ori vor sa evite implicarea in inceperea unei afaceri.

Mai mult de 7 din 10 femei detin o companie care opereaza in domeniul serviciilor sau de retail.

Spre deosebire de SUA, Europa nu exploateaza la maximum potentialul sau antreprenorial atat in segmentul start-up-urilor, cat si in cel al companiilor in care femeile sunt propriii angajati.

In UE, mai putine femei sunt propriile angajate decat barbatii, iar, in general, femeile aleg sa conduca firme din industrii ca retailul si serviciile care adesea sunt mai putin importante pentru dezvoltarea economica. Potentialul intelectual al femeilor si contributia lor la competitivitate nu este maximizata, arata un studiu comandat de Comisia Europeana.

Doar 8,3% dintre patenturile eliberate de oficiul european al brevetelor de inventie apartin femeilor. Doar 20,3% dintre companiile incepute cu capital de investitii apartin unor femei. Doar 13,9% dintre antreprenoarele europene au inovat un produs, in comparatie cu 14,5% dintre barbati. Doar 5,2% din femeile antreprenor inoveaza in organizare in comparatie cu 6,5% barbati, in timp ce inovatiile in marketing sunt facute de doar 9,1% dintre femeile ce detin o afacere.



Tags: femeiantreprenorafaceristrat-up

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul creste

de Bianca Tila
07 Nov 2024
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat cresteri, in primele noua...

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi

de Bianca Tila
24 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31...

Procesarea laptelui in contextul industriei 4.0 si utilitatea senzorilor inteligenti in afacerile viitorului

de Idei de afaceri
17 Oct 2024
Industria alimentara a intrat intr-o noua era odata cu adoptarea tehnologiilor de tip industrie 4.0, iar procesarea laptelui nu face exceptie. In...

S-a finalizat clasamentul companiilor romanesti. Cifra de afaceri este de 270,56 miliarde de euro

de Bianca Tila
08 Oct 2024
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a finalizat clasamentul companiilor romanesti. In competitia pentru primele 10 pozitii au intrat...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]