de Idei de afaceri
12 Dec. 2022
651
Beneficiile coaserii propriilor haine sunt multiple. Tu esti persoana care face toate alegerile ce tin de material, culoare, model, stil. In plus, iti creezi haine conforme cu tipul tau de silueta.
Daca vrei sa-ti construiesti o garderoba unica, o poti face rand pe rand, cu ajutorul unei
masini de cusut, exact hainele potrivite personalitatii tale.
Primul lucru de care vei avea nevoie este destul de evident: o masina de cusut. In ziua de azi, exista o multime de modele de masini de cusut, la preturi diferite, destinate atat cusutului, cat si combinate si cu functia de brodat. De asemenea, vei avea nevoie de accesorii de croitorie extrem de utile in procesul de croire si coasere: foarfece pentru tesaturi, ace de cusut si ata in diferite culori, rigla sau metru de croitorie, ace de siguranta sau bolduri, creta de croitorie etc.
Ulterior este bine sa tii cont de cateva reguli care te vor ajuta foarte mult atunci cand incepi sa-ti cosi primele haine la masina de cusut:
- Incepe cu modele simple
Arunca o privire la hainele tale. Stabileste ce porti frecvent si apoi decide ce ai vrea sa recreezi si tu plecand de la acel articol vestimentar. Pentru prima data si daca nu ai foarte multa experienta cu masina de cusut, alege un model simplu, ideal pentru incepatori, cum ar fi o bluza cu bretele, o pereche de pantaloni de pijama sau o fusta simpla cu talie pe elastic. Aceasta este o modalitate grozava de a exersa, pentru ca daca nu ies asa de bine, le vei purta oricum prin casa sau la somn, deci ceea ce conteaza la inceput este sa exersezi.
- Exerseaza initial pe un material vechi
Daca ai deja o masina de cusut sau tocmai ce ti-ai achizitionat una noua, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa testezi si sa exersezi cat mai multe cusaturi. De preferat, foloseste materiale vechi de la alte haine pe care nu le mai porti. Incearca sa le modifici, sa le faci tiv, sa le stramtezi, sa le micsorezi, astfel incat sa deprinzi cat mai bine tehnica de cusut. Acest lucru te va ajuta sa intelegi cum functioneaza cusutul hainelor si in plus nu vei irosi materialul daca gresesti.
- Analizeaza cu atentie tiparul de croitorie inainte de a incepe
Acesta este un obicei esential cu care trebuie sa te familiarizezi daca ai decis ca vrei sa-ti cosi haine singur/a. Este bine sa folosesti tipare de croitorie si sa inveti toti pasii si tehnicile dintr-un model. Este recomandat sa faci acest lucru inainte de a taia modelul.
- Probeaza haina pe masura ce cosi
De fiecare data cand cosi la masina de cusut si ai finalizat o noua etapa, probeaza rapid imbracamintea pentru a te asigura ca se potriveste corect si arata asa cum ti-ai dorit. Este mult mai usor sa faci ajustari pe masura ce faci fiecare pas, decat sa remediezi o problema dupa ce piesa ta este finalizata.
Potrivirea hainelor este una dintre cele mai dificile parti ale invatarii cusutului. In cele din urma, este un proces de incercare si eroare si de a afla ce functioneaza pentru corpul tau.
- Nu te grabi, niciodata!
Nu te grabi si incearca sa fii cat de atent/a poti. Dar, nu te astepta sa nu faci greseli. Daca nu ai mai croit sau cusut niciodata, este firesc sa gresesti. Incearca sa vezi daca poti remedia ceva, altfel retine ca pentru incepatori in croitorie, totul face parte din procesul de invatare. Nu pune prea multa presiune pe tine si incearca pe cat posibil sa te si distrezi in tot acest proces, pentru ca in definitiv cand iti cosi propriile haine, faci acest lucru din pasiune si placere.
Cum alegi tesaturile potrivite pentru primele haine cusute de tine
Cand vine vorba de tesaturi, exista anumite materiale ideale pentru incepatori, deoarece sunt mai usor de taiat si cusut. De exemplu, tesaturile cel mai usor de cusut la masina sunt inul si bumbacul. Nu sunt elastice si nu vor aluneca in timp ce le cosi, asa ca sunt grozave pentru un incepator.
Mai ales cand vine vorba de imbracaminte, sa cosi o bluza de in mai lejera si mai fluida este mult mai usor decat incercarea de a pune cap la cap o piesa complicata, cum ar fi o pereche de jenasi din denim sau o bluza structurata, cu nasturi. In plus, hainele din bumbac sau in sunt, la moda, in plus sunt materiale naturale. Si deoarece inul este o fibra complet naturala, se va biodegrada, astfel incat este mai durabila si mai ecologica.
Chiar daca iti doresti cat mai repede o bluza de matase sau o rochie din catifea facute chiar de tine, evita sa incepi sa cosi primele haine folosind aceste materiale. Sunt materiale pretentioase, care necesita ace speciale, ate si precautie in procesul de cusut.
Exista croitori care fac ceea ce se numeste haina de test sau muselina, care este practic o incercare a unui model complet folosind material vechi. Acest lucru este util in special pentru modele mai complexe, deoarece te ajuta sa te familiarizezi cu pasii si sa vezi daca exista ajustari care trebuie facute pentru a obtine un articol de imbracaminte perfect finisat. In orice caz, pentru prima data cand incepi sa cosi propriile haine, este bine sa folosesti materiale vechi sau ieftine.
Speram ca aceste sfaturi ti-au dat increderea de care ai nevoie pentru a face primul pas in a-ti coase propriile haine!
Croitoria este un hobby atat de frumos care vine cu multiple beneficii, inclusiv cu o stare de bine si relaxare precum si impartasirea unei pasiuni comune cu alte persoane.
de
Idei de afaceriRedactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Tags: croitoriemasini de cusuthobby