Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa deschizi o afacere cu fonduri europene

de Idei de afaceri 31 Ian. 2023 351
Cum sa deschizi o afacere cu fonduri europene
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Auzi tot mai des cate fonduri europene putem sa atragem ca tara si ca afaceri si probabil si tie ti-a trecut prin cap ideea de a te specializa in acest domeniu si a ajuta comunitati sa se dezvolte cu ajutorul acestor fonduri.

Inca de cand au aparut aceste fonduri, Romania a fost pe ultimele locuri la absorbtia lor. Acest lucru se intampla deoarece exista relativ putini experti in accesarea fondurilor si acesta este cel mai mare impediment de care ne lovim.

Cu toate acestea, viitorul nu trebuie sa arate la fel atata timp cat fiecare dintre noi isi da interesul in aceste directii: sa se specializeze in scrierea dosarelor si atragerea fondurilor europene sau sa caute oportunitati de a le atrage pentru firma pe care o are in asa fel incat sa aduca un plus valoare comunitatii in care isi desfasoara activitatea si nu numai.

Cum poti ajunge sa lucrezi cu fonduri europene

Aici discutia se imparte in doua: partea care se ocupa de atragerea fondurilor europene si partea care se ocupa cu distribuirea acestora in folosul comunitatilor.

Azi ne vom axa pe ambele directii, deoarece sunt la fel de importante pentru bunastarea tuturor.

1. Cum devii specialist in atragerea fondurilor europene

Poate te-ai intrebat cel putin o data in viata cum ai putea sa atragi fonduri europene si astfel sa apuci un nou drum profesional sau sa iti rotunjesti veniturile.

Ei bine, daca raspunsul la intrebarea de mai sus este Da, atunci avem o veste buna pentru tine: ca sa profesezi in acest domeniu este nevoie doar sa faci un curs acreditat de accesare fonduri europene si sa pui in practica ceea ce ai invatat acolo.



 
La finalul acestuia, dupa sustinerea cu brio unui examen care va testa informatiile acumulate, vei primi o diploma acreditata atat de Ministerul Muncii, cat si de Ministerul Educatiei si care iti va da un plus de credibilitate atunci cand vei incepe sa lucrezi in domeniu.

Cel mai mare avantaj la aceste cursuri este acela ca sunt livrate de persoane care lucreaza deja in domeniu de o buna perioada de timp.

Acestia vor sti sa iti raspunda la intrebarile si curiozitatile tale cu exemple din viata reala, de care ei s-au lovit de atatea ori.

Ca expert in achizitia de fonduri europene vei ajuta o multime de afaceri sa se dezvolte si sa ajunga sa-ti atinga punctul maxim al potentialului si, cu aceasta ocazie, sa ajute comunitatea in care isi desfasoara activitatea sau, de ce nu, pe cea nationala.

2. Cum sa atragi fonduri europene

Proiecte realizabile pe fonduri europene sunt o multime, trebuie doar sa le gasesti pe cele din aria ta de expertiza si care ar aduce cel mai mare plus valoare societatii in care activezi sau publicului larg.

Un expert in fonduri europene va putea sa te ajute cu:
  • identificarea proiectului sau proiectelor cu potential;
  • pregatirea dosarului pentru depunere: acte, scrierea proiectului;
  • identificarea posibililor parteneri;
  • asigurarea ca proiectul va fi dus la bun sfarsit.
Indiferent de care parte a baricadei te afli, este important sa stii ca fondurile europene sunt un bun mijloc de a-ti dezvolta afacerea sau de a porni una de la zero, daca ai o idee care merita sa fie implementata.

Ca expert in accesare fonduri europene vei avea ocazia sa lucrezi in cadrul unei firme care se ocupa cu acest domeniu, sau sa fii liber profesionist si sa alegi tu clientii cu care vei lucra.

In domeniul fondurilor europene un lucru e sigur: nu te vei plictisi niciodata, deoarece exista atat de multe oportunitati in care sa te implici, incat vei avea decizii grele de luat atunci cand vine vorba de ales.

Aceasta meserie te va pune mereu la incercare intr-un mod bun, dandu-ti si posibilitatea de a evolua si de a ajunge la cat mai multi oameni. A ajuta comunitati sa se dezvolte este probabil unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care poti sa le faci in viata: oferindu-le celorlalti un loc in care isi doresc sa traiasca, unul la standarde europene si care sa ii faca sa fie mandri de comunitatea in care locuiesc.

Credite foto: unsplash.com
 



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: fonduri europeneaccesare fonduri europenecurs

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

7 Idei de afaceri non-agricole la tara incepute cu fonduri europene

de Camelia Diaconu
22 Ian 2019
Mediul rural poate fi locul ideal de inceput o afacere. Sunt o serie de afaceri non-agricole pe care le poti incepe la tara si datorita ajutorului pe...

Concurs de idei de afaceri cu premii totale de 150.000 de euro

de Florin Amariei
03 Dec 2018
Inscrie-ti ideea ta de afaceri la concurs ai sansa sa castigi bani si deplasari internationale de business! Studentii si liceenii din Romania se...

10 idei de afaceri pe care le poti incepe cu fonduri europene

de Florin Amariei
15 Aug 2018
Cauti idei de afaceri pe care le poti porni cu fonduri europene? Iata 10 sugestii! 1. Un atelier de croitorie O croitorie poate fi infiintata...

Cursuri Google gratuite pentru antreprenori

de Florin Amariei
14 Aug 2018
Google ofera mai multe cursuri gratuite pentru cei interesati, insa sunt unele cursuri pe care si antreprenorii le pot accesa pentru a obtine...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]