Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum sa incepi o afacere de restaurari auto

de Idei de afaceri 18 Mar. 2024 636
Cum sa incepi o afacere de restaurari auto
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vanzarile de masini de epoca ofera oportunitatea de a-ti transforma pasiunea intr-o afacere prospera. Masinile clasice sunt populare in randul colectionarilor sau nostalgicilor, ceea ce face sa existe cerere constanta de servicii de restaurare si reparatii pentru astfel de autovehicule.

Asadar, daca te gandesti sa incepi o afacere de restaurare a masinilor clasice, exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a avea succes. Iata cateva sfaturi.

Identifica potentialii clienti

Surprinzator sau nu, industria este destul de  competitiva. Exista firme specializate in masini clasice, iar o mare parte din dealeri isi administreaza propriile ateliere de restaurare. Unele service-uri auto efectueaza, de asemenea, lucrari ocazionale de reparatii si restaurare a masinilor clasice. Asta inseamna ca exista cerere pentru astfel de servicii. Ceea ce trebuie sa faci este sa prospectezi piata din zona ta pentru a afla daca exista suficienti potentiali clienti interesati de serviciile de restaurare a masinilor clasice. 
 
Statisticile online te-ar putea ajuta sa iti faci o idee despre nivelul concurentei si despre cat de cautate sunt astfel de servicii.
 
De asemenea, ai putea rasfoi revistele cu specific editorial auto. Afla cate alte service-uri ofera reparatii, piese pentru autoturisme, intretinere si restaurare de masini clasice la nivel local. 
 
Daca intentionezi sa te specializezi pe o anumita marca de masini, ar trebui sa te gandesti la cererea de pe intreg teritoriul tarii. Contacteaza cluburile de proprietari auto pentru a afla cati restauratori specializati exista pentru marca respectiva.
 
Cei mai multi dintre clienti vor fi probabil pasionati de masini clasice. Multi dintre ei vor avea nevoie de revizii si reparatii regulate pentru a-si mentine vehiculele in stare de functionare. 
 
Pe langa automobilistii pasionati, este posibil ca serviciile tale sa fie cautate de dealeri si exportatori de masini clasice, firme de inchiriere de masini clasice, dar si firme de evenimente care utilizeaza vehicule vechi.

Afla ce servicii specifice isi doresc clientii

Deoarece este posibil sa te confrunti cu o concurenta dura, este important sa afli ce isi doresc clientii si daca exista servicii specifice pe care le poti oferi si care sa ii atraga. Multi proprietari de masini de epoca isi restaureaza propriile vehicule si apeleaza la ajutor profesionist doar pentru modificari sau reparatii mai complexe. 
 
Ai putea contacta cluburile auto locale, dealerii de masini clasice sau cluburile de proprietari pentru anumite marci de masini, pentru a vedea daca exista servicii specifice care sunt solicitate.

Cauta furnizori de incredere

Lucrarile de restaurare necesita mult timp si sunt costisitoare, mai ales pentru ca multe piese auto si componente ale masinilor de epoca sunt greu de gasit. Clientii sunt adesea dispusi sa cheltuiasca multi bani daca asta inseamna ca le poti readuce la viata vehiculul lor de vis. Prin urmare, ar trebui sa gasesti cei mai buni furnizori de pe piata.
 
Acestia ar putea fi comercianti de piese noi sau vanzatori de piese utilizate. Cel mai bine ar fi daca ai avea ambele optiuni pe care sa le oferi clientilor, astfel incat acestia sa poata alege.

Angajeaza personal calificat

Cauta cei mai buni mecanici, vopsitori si ingrijitori. De asemenea, poate doresti sa iei in considerare angajarea unui contabil sau personal pentru componenta de serviciu clienti. 
 
Angajarea mecanicilor este un aspect foarte important pentru o astfel de afacere. Gasirea unei persoane cu un set de competente adecvate si cu pasiune pentru masini este varianta ideala pentru afacerea ta. Poti cere recomandari de la alti proprietari de masini clasice sau de la firme din zona.

Promoveaza-ti afacerea

Dupa ce ai pus totul cap la cap, este timpul sa incepi sa te gandesti la promovare. Vei dori ca potentialii clienti sa afle despre afacerea ta. 
 
Poti crea un site web si conturi pe retelele de socializare. De asemenea, incearca sa te adresezi cluburilor de masini clasice si evenimentelor cu specific auto ce se organizeaza in zona ta. Aceasta este o modalitate excelenta de a-ti promova afacerea si de a intalni potentiali clienti. Poti oferi reduceri sau promotii la aceste evenimente, pentru a atrage atentia asupra afacerii tale.
 
In concluzie, afacerea de restaurare auto castiga teren pe masura ce tot mai multi oameni descopera bucuria de a detine si a restaura masini clasice. Expertii in automobile clasice ar putea fi la mare cautare in anii urmatori, asa ca merita sa iei in calcul o astfel de afacere.
 
Sursa foto: Shutterstock.com
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: piese autopiese pentru autoturismerestaurari auto

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]