Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum se cladeste ferma piscicola. Dimensionarea acesteia

de Idei de afaceri 01 Feb. 2023 294
Cum se cladeste ferma piscicola. Dimensionarea acesteia
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Activitatea in aceste ferme se desfasoara, de regula, in spatii inchise. Principalul motiv este pastrarea calitatii apei si mai ales a temperaturii. Daca se ofera pestilor o temperatura constanta, cea optima fiecarei specii, atunci pestele se va hrani constant cu acelasi apetit, iar acesta va pune pe el masa (creste in greutate).

Temperatura constanta pe o perioada mai lunga de timp (un an) se ofera numai daca spatiul este inchis. Exceptie este cazul folosirii de apa termala, cand aceasta izvoraste la temperatura constanta indiferent de temperatura mediului inconjurator.
 
Cladirea trebuie sa fie bine termoizolata, dar si sa nu favorizeze aparitia igrasiei. Fiind un mediu umed, este important ca aceasta incapere sa fie bine ventilata, dar totodata sa pastreze caldura. In timpul verii, trebuie de asemenea evitata supraincalzirea acesteia.
 
Este o idee buna izolarea peretilor si a pardoselii. In acest scop se foloseste polistiren sub forma de placi pentru pereti si folie de polistiren in podea. Fermierul trebuie sa gaseasca solutia cea mai convenabila pentru el in vederea pastrarii unui climat constant in cladire.
 
Dimensionarea unei asemenea cladiri este in functie de cantitatea de peste pe care fermierul doreste sa o obtina. Sistemele recirculate sunt denumite si superintensive datorita productivitatii foarte mari ce se poate obtine raportat la volumul de apa. In aceste sisteme se obtin productii de cca 100 kg/m² apa (uneori mult mai mult). Un fermier fara experienta poate obtine in primul an productii de peste 50 kg/m³. Asadar, daca se doreste sa se obtina anual 10 tone de carne. Atunci sunt necesari pentru acestea 100 m² de apa (daca se tin pestii la densitati de 100 kg/m de apa) sau 200 m de apa (la densitatea de 50 kg/m apa). Fermierul va putea, dupa primul ciclu de productie, ce dureaza 18 luni, sa obtina productii de 150 kg somn/m² de apa.
 
Aceasta apa va ocupa bineinteles o anumita suprafata. Cum inaltimea coloanei de apa in majoritatea tipurilor de bazine este de maximum 1 metru, vor fi necesare minimum 100 m de podea pentru amplasarea acestor bazine (la o densitate a pestelui de 100 kg/m. Cum bazinele nu se pot aseza unul lipit de altul, consideram o suprafata dubla pentru amplasarea acestor bazine.
 
In plus, mai trebuie sa existe loc pentru statia de tratarea a apei si toate componentele acesteia, pentru reteaua de conducte si pentru un spatiu in care se va amenaja un minilaborator. De regula, suprafata efectiva de productie la o ferma mica in sistem familial cu recircularea apei, ocupa mai putin de jumatate din spatiu. Cu cat creste capacitatea de productie se mareste si cota de suprafata alocata bazinelor.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: ferma piscicolapesteinceputurile afacerii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

BVB a pierdut peste 5 miliarde de lei la capitalizare

de Bianca Tila
04 Mar 2024
Bursa de Valori Bucuresti a pierdut 5,35 miliarde de lei la capitalizare, respectiv 1,7%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni a crescut cu 61,91...

Actiunile UniCredit cresc. Banca a raportat rezultate peste asteptari

de Bianca Tila
05 Feb 2024
Actiunile UniCredit sunt in crestere cu aproximativ 10%, la maximul ultimilor peste 8 ani. Banca a raportat rezultate peste asteptari si a declarat...

Sedinta de joi se deschide in crestere. BVB inregistreaza tranzactii de peste 1 milion de euro

de Bianca Tila
12 Oct 2023
Bursa de Valori Bucuresti a deschis sedinta de joi in crestere pe aproape toti indicii. In primele 25 de minute de la debutul operatiunilor s-au...

FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei

de Bianca Tila
27 Sep 2023
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]