Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum te poate inspira o vacanta sa-ti deschizi o afacere

de Idei de afaceri 22 Iun. 2020 2368
4.29 din 7 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Chiar daca in Romania lucrurile sunt departe de a se reintoarce la normal, proprietarii de pensiuni si hoteluri deja si-au lansat ofertele pentru sezonul estival. Practic, cu toate masurile de precautie, distantare sociala si norme de igiena, te poti gandi serios la o vacanta cu cei mai apropiati prieteni.



Si daca ai parte de o experienta frumoasa intr-un loc superb, te poti gandi serios la o afacere in domeniul turistic. Sau, daca esti tipicar si ai un spirit de observatie dezvoltat, te poti gandi la un business care sa contribuie la o mai buna functionare in domeniul Horeca sau la o personalizare a locului vizitat. 

 

De exemplu, un atelier de pictat manual lampi, veioze si lustre, o plantatie de plante decorative de exterior, o mica fabrica de tamplarie specializata in obiecte de amenajare a spatiului (leagane, care decorative, ghivece cu motive traditionale, mobilier rustic de exterior). Insa, inainte de a imbina utilul cu placutul, o vacanta ti-ar prinde bine dupa doua luni de stat in casa.

 

Iata de ce recomandari sa tii seama pentru o vacanta perfecta impreuna cu prietenii, in contextul in care pandemia inca nu a fost eradicata:

Alegeti un loc retras

Indiferent daca este o destinatie la munte sau la mare, nu optati pentru una ravnita de multi alti turisti. Alegeti, in schimb, o pensiune in Delta Dunarii, intr-un sat de langa Constanta sau in Bucovina, un loc oarecum retras, despre care ai banui ca nu va fi prima optiune pentru toata lumea. Daca zona e una desprinsa din povesti, te poti gandi serios sa analizezi ofertele de terenuri de vanzare de acolo sau din apropiere, daca visezi la o casa de vacanta.

Asigurati-va ca interactiunile sunt minime

Unele pensiuni pun la dispozitia turistilor doar pensiunea sau camerele de hotel, fara servicii de servire a mesei si a bauturilor. Daca tineti sa nu intrati in contact cu prea multa lume, in speta, cu personalul, ati putea sa alegeti o asemenea varianta. In drum spre destinatie, puteti sa va faceti aprovizionarea cu mancare, bauturi, fructe, legume si deserturi dintr-un supermarket. 

Incercati trasee turistice

In orice loc ati merge, este imposibil sa nu gasiti configurat un traseu turistic, fie ca e vorba de o plimbare cu barca prin Delta, un traseu marcat la munte sau o plaja izolata, la mare. Nu doar ca veti iesi din rutina, dar veti avea ocazia sa faceti miscare in aer liber, dupa mult timp petrecut acasa, in izolare. Putei sa luati la pas imprejurimile, sa descoperiti locuri noi, sa interactionati cu oamenii care traiesc acolo. 

Si daca te gandesti serios la un business acolo, care sa fie gestionat de oameni de incredere din zona, e de preferat sa te familiarizezi cat mai mult cu zona. Daca vrei sa astepti pana cand va trece criza sanitara, atunci ai putea, efectiv, doar sa cumperi un teren si sa-l valorifici in timp, fie si pentru o casa de vacanta personala.

Respectati reguli stricte de igiena



Seturi de masti de protectie de unica folosinta sau textile, alcool sanitar, servetele dezinfectante, manusi, un termometru de corp - de toate acestea veti avea nevoie, mai ales daca e o iesire in grup, fie el cat de restrans. Avand grija fiecare de el insusi, are, de fapt, grija de toti ceilalti, aratand respect si simt civic. 


Sa mergeti impreuna cu prietenii intr-o binemeritata vacanta dupa doua luni de stat acasa e o idee mai mult decat inspirata. In contextul actual, luati-va masurile necesare de protectie, mai ales in spatii inchise, cum ar fi o pensiune sau un magazin, si bucurati-va de cateva zile de relaxare si interactiune.




Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: idei de afaceriafaceri 2020idei de afaceri 2020vacantahoteluri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.29 din 5 - 7 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri in domeniul fashion

de Bianca Tila
06 Mar 2024
In trecut, lumea modei nu percepea prea multe locuri de munca sau idei de afaceri. Astazi, domeniul fashion are nevoie de mult mai multi oameni...

Afaceri cu 10.000 euro. 50+ idei de afaceri pe care le poti incepe cu 10.000 de euro sau chiar mai putin

de Bianca Tila
21 Feb 2024
De-a lungul timpului v-am povestit cum va puteti incepe viata antreprenoriala cu afaceri mici de la zero, cu investitii reduse sau cu diverse idei de...

Idei de afaceri online pe care le poti incepe chiar de maine

de Bianca Tila
20 Dec 2023
In era digitala, vanzarea de produse si servicii online prezinta o gama larga de optiuni de pornire. Cheia unei afaceri online este sa va potriviti...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]