Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce sa alegi plite pe gaz pentru afacerea ta?

de Idei de afaceri 14 Dec. 2022 336
De ce sa alegi plite pe gaz pentru afacerea ta?
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intentionezi sa deschizi o afacere de tip fast-food stradal sau poate chiar o firma de catering si nu stii sigur de ce ai avea nevoie pentru ca nimic sa nu fie lasat la voia intamplarii? In cazul acesta, iti putem oferi cateva informatii despre unul dintre cele mai importante obiecte de care vei avea nevoie: plitele pe gaz. In cele ce urmeaza, iti vom explica de ce sa optezi pentru plite cu gaz incorporabile si cum poti alege modelele potrivite afacerii tale.

De ce plite pe gaz? 
 
Probabil te intrebi de ce sa alegi plite pe gaz si nu unele electrice. Un prim motiv este legat de consumul de energie vs. consumul de gaz. O plita electrica este adecvata folosirii casnice, in general pentru retete care se prepara destul de repede. Pentru preparate ce necesita foarte mult timp de gatire, este mai potrivit sa se aleaga plite pe gaz. Avand in vedere ca in cazul afacerii tale, plitele vor functiona poate si jumatate de zi, in functie de programul pe care il vei stabili, cel mai bine este sa alegi plite pe gaz, care sa iti ofere un consum rezonabil de resurse. 
 
In plus, multe persoane sunt de parere ca nimic nu se compara cu gatirea pe o plita cu gaz, mai ales daca vorbim despre preparatele pe care le vei comercializa. In functie de specificul afacerii, vei putea pregati chiar si mancaruri pe care multi clienti le vor asocia cu momentele fericite din viata lor, cum ar fi o zi de nastere, sarbatorile si alte evenimente.

Cum alegi plitele potrivite afacerii tale? 
 
Avand in vedere multitudinea de plite existente pe piata, probabil te intrebi cum le poti alege pe cele potrivite afacerii tale. Tii cont doar de pret, de brand sau iei in calcul si alte aspecte? In continuare, iti vom prezenta cateva dintre aceste aspecte. 
 
- Materialul din care sunt realizate: poti opta pentru plite din inox (cea mai populara optiune), plite din sticla sau ceramica sau plite din email. Plitele din inox sunt rezistente, insa au dezavantajul ca trebuie avut grija la curatarea lor. Daca vrei sa scapi de griji, poti opta pentru plite din inox superior, care sunt foarte rezistente, nu se zgarie usor si nu se matuiesc. Plitele din sticla sau cele din ceramica au un aspect modern, semanand foarte mult cu plitele electrice. Acestea pot fi mai usor de deteriorat, mai ales daca gatesti destul de mult in fiecare zi. Plitele din email sunt perfecte daca vei deschide, de exemplu, o afacere cu tematica rustica si daca bucataria va fi la vedere. Totusi, tine cont ca emailul este destul de sensibil. 
 
- Numarul de arzatoare: plitele clasice au patru ochiuri, insa exista si plite cu 2 ochiuri sau cu mai mult de 4. Pentru ca afacerea sa mearga cat mai bine, este de preferat sa alegi mai multe plite cu patru ochiuri, deoarece ofera mai mult spatiu intre arzatoare si astfel poti folosi si vase mai mari. 
 
- Dotari: pentru eficienta, opteaza pentru plite pe gaz cu aprindere electrica. Astfel, nu va mai trebui sa folosesti chibrituri sau arzatoare, iar focul se va aprinde foarte repede, rotind un buton. Tot la capitolul dotari, acorda atentie si gratarului: este important ca acesta sa fi stabil pentru a evita accidentele. 
 
- Siguranta: nu in ultimul rand, sa discutam si despre siguranta oferita de plita. Asigura-te ca plitele pe gaz pe care le alegi au integrate masuri de siguranta precum valve de protectie, care sa impiedice eliminarea gazului daca flacara se stinge. De asemenea, foarte importanta este si oprirea automata. 
 
Acestea fiind spuse, daca iti doresti o plita pentru viitoarea ta afacere, nu mai sta pe ganduri si alege plite incorporabile pe gaz.
 
Sursa foto: Shutterstock 
 
 
 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afaceriplite pe gazbusiness

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Rentabilitatea intreprinderii. Cum pot masura succesul afacerii mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Viata de business nu se refuza doar la a comercializa un produs, ci are in compozitia sa elemente cheie, strategii de marketing, evaluarea ideii de...

Industria alimentara - 3 automatizari eficiente pentru cresterea afacerii tale

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
Industria alimentara, asemeni tuturor celorlalte zone de productie, se confrunta cu provocari si oportunitati noi, in fiecare zi. Ca antreprenor in...

ASF: Multe business-uri din Republica Moldova sunt pretable sa fie listate la BVB

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Multe businesss-uri din Republica Moldova sunt absolut pretabile sa fie listate pe Bursa de Valori din Bucuresti. In acestea se numara business-uri...

3 surse de finantare pentru deschiderea unui business, in afara de imprumuturi

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
In procesul de infiintare a unei afaceri, exista un factor esential care poate determina succesul sau esecul initiativei tale: finantarea. Totusi,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








[x]