Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Facturarea electronica cu Infinite

de Idei de afaceri 30 Aug. 2023 82
Facturarea electronica cu Infinite
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intr-o lume moderna plina de contracte B2B si B2C, facturarea electronica devine din ce in ce mai raspandita. Aceasta a inlocuit deja metoda traditionala si de moda veche de generare a facturilor pe hartie, schimband intregul proces. Aceasta procedura naturala aduce numeroase avantaje fiecarei companii, economisind mult timp si reducand costurile cu procesarea hartiei. Faceti cunostinta cu e-Invoice Suite de la Infinite IT Solutions.

Obligativitatea facturarii electronice in Romania

RO e-Factura – sistem obligatoriu de facturare – Ce inseamna factura electronica?

Agentia Nationala de Administrare Fiscala  (ANAF) impreuna cu Ministerul Finantelor in Romania au lansat in noiembrie 2021 sistemul de facturare electronica, RO e-Factura.

In prima etapa, proiectul s-a adresat doar companiilor/contribuabililor care au afaceri cu Statul (B2G business). Astfel orice achizitie publica si orice tranzactie B2G trece acum prin acest sistem.

Incepand cu 1 iulie 2022, obligativitatea utilizarii RO e-Factura a fost extinsa si catre companiile private (B2B business). Doar anumite domenii (cu risc fiscal) intra  momentan sub incidenta acestei obligativitati.

Autoritatile din Romania anunta o extindere generalizata a acestei reglementari in 2024.


Avantaje specifice ale facturarii electronice

Exista numeroase avantaje ale implementarii facturii electronice in companie. Antreprenorii spun, de obicei, ca principalele economii sunt cele de timp, de transport si de costuri cu personalul. Cu facturarea electronica, evitati complet procesul pe hartie, de la printare pana la expediere prin posta. Factura electronica generata este trimisa direct in sistemul de contabilitate sau – in cazul Infinite – pe platforma online integrata, unde este stocata in siguranta in arhiva electronica.

Multi proprietari de afaceri subliniaza si faptul ca, folosind un software de facturare electronica, pot gestiona mai usor si mai rapid finantele companiei. In cazul facturilor trimise in mod traditional, perioada de plata incepe, de obicei, la primirea documentului. Facturile electronice sunt procesate in cateva minute si devin imediat disponibile destinatarului, care, speram, le va plati la timp.



Economisiti timp si bani

E-Invoice Suite va va ajuta sa automatizati procesul de facturare. Platforma online va  permite un schimb de documente sigur si rapid, compatibil cu standardele moderne de prelucrare a datelor si in conformitate cu reglementarile legale. La ce va puteti astepta de la acest serviciu marca Infinite? Reducerea semnificativa a costurilor de operare si cresterea calitatii datelor sunt beneficiile-cheie oferite de Infinite pentru un management eficient.


Facturarea electronica cu software-ul EDI

Infinite IT Solutions este o companie cu o experienta de peste doua decenii, specializata in solutii  IT pentru business. Implementam  sistemul online EDI, care permite trimiterea si primirea de facturi catre si de la partenerii dumneavoastra de afaceri. De asemenea, Infinite utilizeaza tehnologia PKI pentru a trimite facturile in format PDF (cu link de descarcare si confirmarea primirii) si aplica semnatura electronica pentru a garanta siguranta comunicarii si protectia adecvata a datelor.

Principalele functionalitati sunt procesul de optimizare completa, validarea, conversia facturilor in formatul cerut de colaboratorii si partenerii de afaceri, semnarea electronica si arhivarea in cloud, care garanteaza accesul imediat al angajatilor autorizati la documente.


Alegeti varianta eco!

Eliminand documentele pe hartie, aratati ca va pasa de protectia mediului. Facturarea electronica nu inseamna doar simplitate si cresterea productivitatii companiei dumneavoastra. Este vorba si despre a face pasi marunti catre o politica de mediu care sa contribuie la eliminarea amprentei de carbon si la prevenirea defrisarilor.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: factura electronicadigitalizarefacturi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Caciu: 150 de milioane de euro disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Antreprenorii au posibilitatea de a beneficia de granturi de pana la 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate pe...

Precup (Ministerul Finantelor): Accentul trebuie pus pe colectare si digitalizare

de Bianca Tila
08 Mai 2023
Secretarul de stat din Ministerul Finantelor, Mihai Calin Precup, sustine ca nu vor exista taxe in perioada urmatoare. De asemenea, acesta pune...

Nevoia de digitalizare creste. Investitorii vor extinderea portofoliilor

de Bianca Tila
09 Ian 2023
O treime dintre investitorii in tehnologie cauta sa isi extinda portofoliile in acest an. Potrivit unei analize realizate de grupul de investitori...

Ce cred directorii generali din Romania despre digitalizare

de Idei de afaceri
03 Nov 2017
Romania are sansa sa-si consolideze cresterea performantei economice daca la nivelul fiecarei companii este integrata tehnologia si solutiile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]