Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri in valoare de opt milioane de Euro pentru tinerii antreprenori

de Alina Cotae 21 Dec. 2010 2805
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Incepand cu anul viitor, tinerii care vor sa-si demareze o afacere pot obtine fonduri de pana la 10.000 de Euro. Astfel, vor putea fi create pana la 5.000 de noi locuri de munca.

Tinerii care doresc sa lanseze o afacere au asteptat cateva luni bune acest proiect de ordonanta. In final, se acorda un grant de 10.000 de Euro si credite bancare de pana la 100.000 de Euro, bani girati de Fondul National de Grantare.

Procedura este simpla: odata ce tanarul antreprenor si-a inregistrat societatea la Registrul Comertului, nu trebuie decat sa isi incarce online planul de afaceri. Instantaneu, acestuia ii va fi acordat un scor ce il va califica pentru obtinerea fondurilor.

„Programul a fost lansat pe 6 octombrie, iar timp de o luna a fost supus dezbaterii publice. De aceea, s-a decis ca demararea lui sa aiba loc anul viitor. Este deja prins in buget, cu cinci milioane de euro. Pentru 2012, am estimat un buget de opt milioane de euro“, explica Dumitru Nancu, vicepresedintele AIPPIMM.

El sustine ca de la jumatatea lunii ianuarie, sau cel mai tarziu la inceputul lui februarie, tinerii intreprinzatori vor putea completa aplicatia online. „Aplicatia online este gata. Acum se fac ultimele verificari. Va pot spune ca selectarea solicitantilor pentru acest gen de sprijin financiar se va face printr-o aplicatie informatica si ca nici un functionar nu va putea interveni. La punctaje egale, calculatorul va alege aplicantul care a transmis primul planul de afaceri”, subliniază Nancu.

Tot acesta este de parere ca, anul viitor, programul ar putea fi accesat de la 500 pana la 1.000 de beneficiari. Astfel, s-ar putea crea intre 2.000 si 5.000 de noi locuri de munca.

„Explicatia este simpla: nu toti vor reusi sa obtina punctajul pentru 10.000 de euro. De aceea, numarul beneficiarilor ar putea sa fie mai mare de 500. Pe de alta parte, daca alte programe pe care le derulam nu vor avea succesul scontat, atunci banii vor fi realocati catre acest program“, adauga Nancu. Cat priveste intensitatea ajutorului de stat, aceasta va fi de maximum 50% (10.000 de euro, dar nu mai mult 50% din valoarea proiectului)”.

Florin Jianu, presedintele PTIR, declara: „Au pus o serie de conditii, insa ordonanta tot nu aparea. In urma negocierilor, cei care obtineau sprijin financiar ar fi trebuit sa reinvesteasca 50% din profitul obtinut in primul an si sa angajeze doi salariati in decurs de 90 de zile”.

In aceeasi masura, Ovidiu Nicolescu, presedintele CNIPMMR sustine ca mediul de afaceri a fost neplacut surprins de faptul ca un proiect de lege a ramsa doar in stadiul incipient, fara a fi pus in practica anul acesta.

„In ultimii doi ani, si-au incetat activitatea peste 300.000 de firme, din care jumatate apartineau tinerilor intreprinzatori. De aceea, consideram absolut necesar ca in luna ianuarie a anului viitor, cel tarziu, aceste reglementari sa intre in vigoare“, spune Nicolescu.

„Este important ca intreprinzatorii sa primeasca un semnal pozitiv, care sa arate ca Executivul trece de la promisiuni la masuri concrete, necesare iesirii din criza“, completează presedintele.

 



Tags: afacerefondurilocuri de muncafondul national de grantare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

Service-ul auto, o afacere rezistenta la criza

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Intr-o lume in continua schimbare, unde incertitudinea economica poate afecta multe sectoare, industria service-urilor auto demonstreaza o rezilienta...

De ce ai nevoie pentru a porni o afacere de curierat

de Idei de afaceri
15 Mar 2024
Sa primesti cumparaturile la usa nu este ceva nou, insa acest fapt a prins avant odata cu pandemia, atunci cand oamenii au resimtit un plus de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]