Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Fonduri pentru construirea unui parc eolian

de Alina Cotae 21 Dec. 2010 3449
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform unui comunicat al Bancii Europene de Investitii, vor fi acordate nu mai putin de 200 de milioane de Euro pentru finantarea constructiei unei ferme eoliene de tip terestru. Aceasta va fi construita la Nord de Constanta, in regiunea Dobrogei.

Ferma va avea o capacitate totala instalata de 347,5 MW, ea furnizand electricitate catre reteaua nationala de distributie a energiei electrice din Romania. Intreaga constructie va fi amplasata in doua parti, in Estul si Vestul satului Fantanele.

Vicepresedintele BEI, Matthias Kollatz Ahnen, a declarat: „noua ferma eoliana este un important proiect in domeniul climei. Dupa ce va fi data in exploatare, aceasta va permite Romaniei sa reduca emisiile poluante si emisiile de gaze cu efect de sera si sa atinga obiectivele nationale privind generarea de electricitate din surse regenerabile de energie si va contribui la diversificarea aprovizionarii cu energie”.

Proiectarea, constructia, darea in folosinta, exploatarea fermei eoliene, constructia statiilor de transformare si racordarea la reteaua nationala de electricitate vor fi cofinantate de BEI. Vor fi construite 139 de turbine, fiecare dintre acestea avand o capacitate nominala de 2,5 MW.

Odata ce va fi dat in exploatare, proiectul va contribui la atingerea obiectivelor Romaniei privind: in primul rand, consumul din surse regenerabile de energie pana in 2020, si, in al doilea rand, realizarea cotei obligatorii de certificate verzi.

Ferma eoliana este detinuta de CEZ a.s., grup energetic al carui actionar majoritar este statul ceh. Acestia vor aplica proiectul prin Tomis Team SRL si MW Team Invest SRL, pe care le detin in totalitate.

Imprumutul are la baza un parteneriat foarte bun dintre BEI si CEZ a.s.. Prin intermediul acestora din urma, banca finanteaza proiecte in domeniul generarii si distributiei de energie cu imprumuturi de peste 500 milioane de Euro. Doar in 2009, BEI a finantat energia regenerabila si eficienta energetica cu imprumuturi de peste 4,2 miliarde Euro.

Incepand cu anul 1990 si pana in prezent, Romania a efectuat imprumuturi de aproximativ 8,7 miliarde de Euro la BEI. Acestea sunt menite sa consolideze competitivitatea Romaniei si sa creasca calitatea vietii cetatenilor romani.



Tags: parc eolianferma eoliana

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]