Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Idee de afacere cu caviar, aurul negru al acvaculturii
Cel mai valoros produs care se obtine de la sturioni este caviarul care se vinde cu un pret mult mai mare decat cel al varietatilor traditionale de caviar, dar si foarte scumpe, obtinute de la morun, nisetru si pastruga (caviar „Beluga”, „Osetra” si respectiv „Sevruga”).
Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cultura castravetelui anti-diabet
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Cantitati importante de caviar de calitate superioara se obtin de la sturionii crescuti in ferme piscicole precum sturionul alb (Acipenser transmontanus) si sturionul siberian (Acipenser baeri).
Caviarul obtinut din icre de sturioni este apreciat pentru importantele sale valori nutritionale: 100 g de caviar contin 2800 Kcal. Proteinele continute sunt diverse: arginina, histamina, isoleucina, lizina si metionina. Grasimile pe care le contine acest tip de caviar sunt formate din: colesterol (25%) si lecitina (75%). In plus, caviarul contine si urmatoarele vitamine: A, C, PP, B2, B6 si B12.
Caviarul proaspat este obtinut din icrele intregi ale femelelor de sturion. Pestii sunt anesteziati prin lovirea atenta a unui punct localizat in cap, iar icrele sunt colectate cat pestele este inca viu. Dupa uscare si amestecul cu sare, se impacheteaza in cutii de sticla, metal sau portelan si se pot consuma.
Caviarul este de mai multe tipuri, iar preturile difera in functie de acestea:
Caviarul de grad 1: este caviarul tare, cu granule mari, corionul intact, culoarea si aroma fiind perfecte.
Caviarul de grad 2: caviarul proaspat, dimensiunea granulelor este normal, culoare foarte buna si gust fin.
Caviarul presat: mai mult de 35% din boabe sunt sparte inainte de a fi scoase din peste, iar caviarul este tratat diferit. Acest tip de caviar contine de patru ori mai multe icre decat caviarul proaspat la aceeasi greutate. Se intinde mai bine si este considerat o delicatesa deoarece este mult mai aromat.
Articole conexe
Acvacultura in sistem familial sau semiintensiv?
de Idei de afaceriAfaceri in acvacultura: cine poate accesa fonduri nerambursabile prin Masura II.3
de Alina ConstantinescuMasura II.3 - Investitii productive in acvacultura: conditii pentru obtinerea finantarii
de Alina ConstantinescuS-au lansat 5 linii de finantare pentru afaceri in piscicultura si acvacultura
de Alina ConstantinescuAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit