Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de Afaceri: Companie de suport si asistenta tehnica

de Andrei- Marius Cristof 14 Apr. 2011 3318
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Intr-o lume in care, e clar, suntem tot mai dependenti de computer si apelam la el pentru o buna parte dintre activitatile (profesionale sau personale) zilnice, situatia este aceea ca marea majoritate a utilizatorilor de calculator nu cunosc toate dedesubturile computerelor si nu se pot descurca in situatiile in care acestea se defecteaza. Daca stii sa conduci o masina, nu inseamna ca stii si s-o repari la nevoie. La fel si in domeniul IT - cand un computer se defecteaza, daca nu stim sa il reparam, este indicat sa avem un numar de telefon unde putem apela in caz de urgenta. O firma care se ocupa cu asistenta tehnica, atat pe partea hardware, cat si software, este o idee de afaceri excelenta in conditiile in care depindem, efectiv, de calculator, in fiecare zi!

BENEFICIILE ACESTEI IDEI DE AFACERI:
O astfel de idee de afaceri are multiple beneficii - in primul rand nu este neaparat necesar ca potentialii clienti sa vina ei insisi intr-un service cu calculatorul defect sau sa primeasca expertul la domiciliu sau la firma - totul se poate realiza online, pe Internet!

Daca problema este de domeniul software (un driver defect, un soft care refuza sa se lase instalat), atunci asistenta se poate realiza telefonic sau cu un program de conectare "remote". - Cu alte cuvinte, expertul preia controlul temporar al sistemului de operare pe computerul defect si il rezolva in cel mai scurt timp, urmand ca la final, cand problema este rezolvata, sa redea clientului controlul asupra propriului computer.

 
PONT:
Aceste servicii de asistenta online sunt foarte raspandite si au un real succes. Deseori, intr-o asistenta asigurata prin telefon, clientul nu poate intelege instructiunile (uneori prea tehnice) ale expertului, asa ca prefera sa lase expertul sa preia controlul direct al calculatorului defect, cu ajutorul Internetului, pentru a rezolva imediat problema.

Un alt avantaj al acestei idei de afaceri este faptul ca asistenta poate fi asigurata pentru clientii de peste hotare
; brusc se deschid o multime de posibilitati - o firma din Romania poate oferi suport tehnic si poate obtine clienti fideli in intreaga lume.

Tot ce trebuie sa faca este sa ofere un serviciu de calitate, prompt, eficient si sa isi faca bine cunoscuta prezenta pe Internet, prin intermediul online marketing-ului!
Se pot intemeia, pentru companiile unde cerinteie sunt mai mari, contracte de mentenanta, prin care firma de asistenta si suport tehnic isi asuma obligatia, contra unui "abonament", sa rezolve orice problema care apare pe calculatoarele companiei client, la orice ora!
 
Un alt avantaj enorm al acestui serviciu este faptul ca el poate fi oferit 24 de ore din 24, 7 zile din 7, deoarece toata activitatea se desfasoara pe Internet! Angajatii pot fi chiar tinerii veniti de pe bancile facultatii, pasionati de calculatoare, care stiu sa se descurce cu orice problema, fie ea de natura software sau hardware.



Tags: ideideafaceriasistenta tehnicasuportcalculatorit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Restaurantele vor fi obligate sa ofere gratuit apa clientilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Restaurantele, barurile, cantinele si firmele de catering vor fi obligate, prin lege, sa le ofere apa potabila clientilor care vor cere acest lucru....

Caciu: 150 de milioane de euro disponibile pentru digitalizarea IMM-urilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Antreprenorii au posibilitatea de a beneficia de granturi de pana la 150 de milioane de euro pentru dezvoltarea tehnologiilor digitale avansate pe...

Stocarea si transportul laptelui in conditii de siguranta alimentara

de Idei de afaceri
14 Mar 2024
Industria laptelui este un sector vital in domeniul agroalimentar, jucand un rol crucial in alimentatia umana. Laptele este un aliment complex si...

Investitiile nete in economia romaneasca au crescut

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 189,3 miliarde de lei in 2023, in crestere cu 16,6%, fata de anul anterior, conform...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]