Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri potrivite pentru toamna anului 2019

de Florin Amariei 09 Sep. 2019 3308
3.86 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Iti propunem o lista cu idei de afaceri potrivite pentru toamna anului 2019, avand in vedere ultimele informatii disponibile din piata de business.

Anul 2019 a fost marcat de incertitudini la nivel mondial, iar discutiile despre o posibila recesiune nu au intarziat sa apara. Iata, asadar, ce idei de afaceri ai putea aborda in a doua parte a acestui an.
 
1. Securitate cibernetica
Ramane unul dintre cele mai importante aspecte pe care afacerile din UE, SUA si Asia il vor avea in vedere si in perioada urmatoare. In UE, cu precadere, adoptarea GDPR si aplicarea sa au dus la masuri suplimentare de securitate pentru a putea proteja datele personale ale clientilor. 
 
Daca ai suficiente cunostinte in acest domeniu, atunci poti alege sa pornesti propria ta companie. Ofera-ti serviciile sub forma de pachete celor care au nevoie de ele si ofera preturi concurentiale. Spre exemplu, compania Equifax din SUA a fost atacata de hackeri si milioane de clienti au avut de suferit. Atat profitul, cat si reputatia firmei au avut de suferit. In era digitala e mai important ca niciodata sa te poti proteja de cei care ar vrea sa isi insuseasca ilegal parti din afacerea ta.
 
Trebuie sa ai in vedere ca preturile sunt suficient de piperate pentru astfel de servicii, iar cererea nu va fi decat in crestere. Trendul ascendent e o veste buna pentru toti cei care isi doresc sa puna bazele unei firme de viitor. 
 
2. Supraveghere prin drone
Firmele de paza trebuie sa caute noi metode prin care sa isi poata diversifica serviciile oferite. Companiile vor sa aiba cat mai multe dovezi disponibile pentru a-si putea recupera un eventual prejudiciu, asadar supravegherea prin drone poate fi o noua oportunitate pe care cei iscusiti sa o adopte. Includerea unui astfel de serviciu intr-o oferta completa sau oferirea acestuia complet separat poate fi o premiera pentru Romania. Din pacate, vor trebui respectate cu strictete prevederile GDPR. Acest lucru inseamna ca Regulamentul va trebui consultat si analizat cu atentie pentru a putea pune in practica o astfel de oportunitate.
 
Desi camerele de video de supraveghere sunt mai mult decat suficiente in multe cazuri, dronele ofera o mobilitate aparte. Aceasta poate fi extrem de utila in situatii imprevizibile.
 
3. Scoala viitorului
Inteligenta artificiala va fi din ce in ce mai des prezenta in interactiunile noastre de zi cu zi. Fie ca vorbim cu un robot la telefon, fie ca adresam o plangere online suntem aproape zilnic inconjurati de un minim nivel de automatizare. 
 
Este evident ca schimbarile vor veni inaintea sistemului educational public din Romania. Statul nu poate tine pasul cu inovarile din domeniul privat. De aceea, daca ai inclinare catre antreprenoriat, ar fi bine sa te gandesti la varianta in care vei deschide o scoala privata prin care vei putea sa ii ajuti pe cei mici cum sa raspunda provocarilor prezentului, iar pe cei mari cum sa se reprofesionalizeze. Automatizarea deja a eliminat peste 39 de milioane de locuri de munca la nivel mondial.
 
4. Asistenti digitali
Multi directori sau oameni angajati in posturi cheie au nevoie de cineva care sa le organizeze programul, sa le inteleaga prioritatile si sa-i ajute sa duca misiunea pana la capat. Un om poate face aceste lucruri, dar cu limita. Avand in vedere prevederile Codului muncii, este clar ca un om nu poate face ce ar putea realiza un robot. Stii programare sau cunosti oameni profesionisti in acest areal? Cauta-i, ofera-le un post bun si pune la punct cel mai bun asistent digital din lume. Eventual, poti sa ai si o mica echipa de supraveghere care sa foloseasca input-uri organice pentru a nu lasa totul la voia inteligentei artificiale.
 
Nu uita ca ai nevoie de un plan de afaceri bine pus la punct, daca te hotarasti sa faci acest pas.
 
Noi iti dorim succes! 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: idei de afaceritoamna2019ciberneticainteligenta artificiala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.86 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

Idei de afaceri in domeniul fashion

de Bianca Tila
06 Mar 2024
In trecut, lumea modei nu percepea prea multe locuri de munca sau idei de afaceri. Astazi, domeniul fashion are nevoie de mult mai multi oameni...

Afaceri cu 10.000 euro. 50+ idei de afaceri pe care le poti incepe cu 10.000 de euro sau chiar mai putin

de Bianca Tila
21 Feb 2024
De-a lungul timpului v-am povestit cum va puteti incepe viata antreprenoriala cu afaceri mici de la zero, cu investitii reduse sau cu diverse idei de...

Idei de afaceri online pe care le poti incepe chiar de maine

de Bianca Tila
20 Dec 2023
In era digitala, vanzarea de produse si servicii online prezinta o gama larga de optiuni de pornire. Cheia unei afaceri online este sa va potriviti...

Idei de afaceri handmade: cele mai bune idei pentru a incepe o afacere

de Bianca Tila
12 Feb 2024
Afacerile handmade aduc in fata potentialilor clienti unicitate si valoare. Aceasta nisa este in continua crestere, avand in vedere ideile noi si...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]