Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ideile care sa te ajuta sa iti dezvolti un business sustenabil

de 19 Oct. 2023 32
Ideile care sa te ajuta sa iti dezvolti un business sustenabil
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Astazi sustenabilitatea nu mai trebuie privita ca un obiectiv de atins pentru antreprenori, ci integrata de la bun inceput in strategia de afaceri. Un business sustenabil inseamna o atentie pentru consumatori, dar si pentru mediul inconjurator, intr-un final reflectandu-se in atingerea obiectivelor pe termen lung.

Afla cum poti face acest lucru, indiferent daca deja ai un business sau esti pe cale sa lansezi unul. 


Incurajeaza angajatii sa dezvolte un comportament sustenabil


Angajatii sunt oglinda afacerii tale si cu ajutorul lor aceasta creste si se dezvolta. Pentru ca businessul sa fie unul sustenabil, primul pas se leaga de actiunile interne, adica de incurajarea angajatilor sa dezvolte un comportament sustenabil. Acest lucru este important din mai multe motive:


  • educarea angajatilor creste implicarea in intreaga organigrama, adica noi moduri de a face lucrurile;
  • le ofera angajatilor mai multa incredere prin faptul ca sunt implicati in actiunile directe ale companiei;
  • se consolideaza imaginea de brand prin increderea si devotamentul oferit angajatilor. 

Modul prin care angajatii privesc si inteleg sustenabilitatea afacerii se reflecta si in imaginea generala a companiei in piata. Asadar, orice business trebuie sa faca demersuri prin a investi in traininguri adecvate si sa acorde resursele necesare sustenabilitatii. 


Evita risipa 


Pe langa toate actiunile externe de incurajare si sustinere a sustenabilitatii, atentia trebuie acordata, prima data, celor interne. Indiferent de tipul de business, resursele pe care acesta le detine trebuie consumate intr-un mod eficient. 


In cazul unui restaurant sau al unei patiserii, risipa alimentara este una dintre cele mai intalnite probleme. Astfel, una dintre solutii o reprezinta investirea in echipamente potrivite pentru depozitarea si mentinerea alimentelor.Un congelator eficient poate mentine temperatura optima pentru fructele congelate si daca mai are si compartimente spatioase, legumele congelate se mentin bine mult timp. 


O solutie pentru birourile mari este inlocuirea becurilor clasice cu unele led si folosirea printarii documentelor doar in cazuri care necesita cu adevarat. 


Transforma sustenabilitatea in misiune


Daca iti construiesti un business de la zero, atunci cand dezvolti misiunea, viziunea si valorile, incearca sa incluzi si sustenabilitatea. Pentru un business deja pe piata e nevoie de cativa pasi de regandire care sa includa sustenabilitatea ca parte integrata. 


Cand sustenabilitatea este o misiune si valoare de baza, atunci intreaga echipa se va organiza in baza unui obiectiv central, iar ca antreprenor stii ca mentii intreaga companie in aceeasi directie. Mai mult, investesti in dezvoltarea unui comportament adecvat mediului inconjurator. 


Alege cu grija colaboratorii


Una dintre actiunile care contribuie la dezvoltarea unei misiuni sustenabile este legata de alegerea colaboratorilor alaturi de care compania lucreaza cot la cot. 


Daca afacerea vinde un produs fizic, analiza lantului de aprovizionare este crucial in acest aspect. Astfel, trebuie luate in calcul urmatoarele aspecte cu privire la colaboratori:


  • aprovizionarea responsabila cu materiale si produse care sunt din surse sigure si sustenabile;
  • reducerea consumului de resurse naturale prin colaboratori care incurajeaza la randul lor acest lucru;
  • reducerea emisiilor de carbon prin cumpararea bunurilor direct de la colaboratori, fara intermediari. 


Incurajeaza voluntariatul


O actiune simpla, dar care are beneficii pentru intreaga companie, este incurajarea voluntariatului. Exista mai multe strategii care pot fi urmate pentru a atinge acest obiectiv. 


Spre exemplu, poate fi oferit un concediu platit angajatilor care doresc sa faca voluntariat, tocmai pentru a se implica in actiuni care au drept scop protejarea mediului inconjurator. Un alt exemplu ar fi incurajarea voluntariatului la nivel de companie sau a unei zile speciale in care angajatii sa daruiasca timp pentru actiuni in folosul comunitatii. 


Aceste actiuni care pot parea simple contribuie la dezvoltarea unei afaceri sustenabile, la inceput de drum sau care deja are vechime in piata. Implementeaza-le in businessul tau pentru rezultate si obiective favorabile pe termen lung.


Sursa foto: Shutterstock.com

 


Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

KFC se extinde. Sphera Franchise deschide o noua unitate

de Bianca Tila
25 Apr 2024
Sphera Franchise Group, compania care opereaza lantul KFC, inaugureaza o noua unitate la Pitesti. SFG a deschis un nou resturant KFC, in incinta...

Bursele europene inchid in usoara crestere

de Bianca Tila
19 Apr 2024
Bursele europene inchid in usoara crestere, cu o revenire la o evolutie pozitiva pe parcursul zilei. Indicele paneuropean Stoxx 600 a inregistrat...

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

BVB: Dupa 30 de minute de la debutul tranzatiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de lei

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Bursa de Valori Bucuresti a deschis in crestere sedinta de joi. Dupa 30 de minute de la debutul tranzactiilor, rulajul se cifra la 3,189 miliarde de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]