Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

In ce bussines-uri investesc romanii

de Alina Cotae 06 Dec. 2010 3308
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform unei statistici efectuate de Registrul Comertului, in primele zece luni ale anului curent s-au infiintat 102.156 de firme. Aceasta cifra este cu 5% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut.



Conform expertilor, datele demonstreaza ca romanii au inteles dimensiunile crizei si au inceput sa caute noi oportunitati de afaceri.

Cele mai multe firme au fost deschise in:

Bucuresti – 9.504
Ilfov – 1.970
Constanta – 1.902
Cluj – 1.717
Timis – 1.632
Iasi – 1.387
Bihor – 1.318

Pe de cealalta parte, judetele unde s-au deschis cele mai putine noi afaceri sunt: Vaslui – 243, Mehedinti – 294, Botosani – 319 si Salaj – 322.

Statistica ONRC mai arata ca numarul societatilor care au decis sa-si suspende activitatea s-a redus la jumatate, de la 121.217 la 61.946 firme. Numarul falimentelor a scazut, de asemenea, la aproape 17.500.

Cele mai multe afaceri deschise in primele zece luni au fost in domeniile:

 - comert
- agricultura
- consultanta
- constructii

In comert, atat cu ridicata, cat si cu amanuntul, dar si repararea autovehiculelor si motocicletelor (service-uri), s-au deschis 31.490 de firme. Aceasta cifra reprezinta o crestere cu 11% fata de anul trecut. Practic, se poate afirma ca o treime din numarul total de firme inregistrate in 2010 au ca obiect de activitate acest domeniu.

Tot conform acestei statistici, se observa ca, dupa comert, romanii au deschis cele mai multe afaceri in agricultura – 18.658 firme, management si consultanta – 9.632, constructii – 6.868 si activitati de servicii administratice si activitati de servicii suport – 5.095.

„Se considera ca ponderea ridicata a afacerilor din agicultura poate fi legata de scaderea preturilor agricole si cresterea preturilor produselor agro-alimentare din comertul urban”, declara Cristian Parvan, secretar general AOAR.

La capitolul constructii, acesta este de parere ca intalnim firme deschise de meseriasi in amenajari interioare, instalatii, si cei care se ocupa cu izolarea termica a cladirilor.

Alte afaceri cu un potential ridicat de castig sunt micile chioscuri de cartier, serviciile catre populatie, spalatoriile auto sau atelierele de reparatii de orice fel. In sectorul stiintific si tehnic, specialistii remarca tot mai multe afaceri deschise pe Internet, domeniu care cunoaste o dezvoltare semnificativa.



Tags: oportunitati de afaceriagriculturaconsultantamanagementservicii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intreprinderilor a crescut

de Bianca Tila
20 Oct 2023
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a inregistrat cresteri in primele opt luni ale anului curent....

Apple ameninta cu inchiderea unor servicii

de Bianca Tila
21 Iul 2023
Unele dintre serviciile companiei, precum FaceTime si iMessage, ar putea fi inchise in Marea Britanie, in loc sa le fie slabita securitatea, potrivit...

ASF: Peste 170 de entitati neautorizate presteaza in mediul online servicii si activitati de investitii

de Bianca Tila
16 Iun 2023
Autoritatea de Supraveghere Financiara a descoperit peste 170 de entitati neautorizate care presteaza in mediul online servicii si activitati de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]