Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Incepe noua sesiune de depunere a proiectelor pentru Masura 121
In perioada 7 septembrie - 2 octombrie 2009 are loc cea de-a cincea sesiune de depunere de cereri de proiecte pentru Masura 121.
Propriul meu plan de afaceri
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Cresterea prepelitelor japoneze
Masura 121 - modernizarea exploatarilor agricole se incadreaza in Axa I - Cresterea competitivitaii sectorului agricol si silvic- din PNDR.
Obiectivul general al acestei masuri este cresterea competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie, introducerea si dezvoltarea de tehnologii si procedee noi, diversificarea productiei, ajustarea profilului, nivelului si calitatii productiei la cerintele pietei, inclusiv a celei ecologice, precum si producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile.
Potrivit APDRP, suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect este de 2 milioane de euro.
Una dintre afacerile care poate obtine acesti bani este, cultivarea arbustilor fructiferi, o afacere simpla, care a ramas inca practic neexploatata in Romania. Cererea este cat se poate de mare, mai ales in mediul urban, iar concurenta practic nu exista.
Puteti infiinta o plantatie de arbusti fructiferi cu bani de la UE, prin Masura 121, Modernizarea exploatatilor agricol. Astfel, primiti finantare in proportie de 75% (in perioada 2007-2009), respectiv 65% (in perioada 2010-2013) din valoarea eligibila a proiectului, iar profitul mediu este de 4.000 euro/hectar cultivat.
Si pentru a demola inca un mit romanesc - acela ca fondurile europene nerambursabile nu sunt usor accesibile (birocratie, cofinantare, pile, spaga..), un recent comunicat al Mediafax arata ca:
Proiecte depuse Proiecte aprobate
Pana la
01.01.2009 6.708 420 (6,2%)
Dupa
01.01.2009 1.513 1.447 (95,6%)
Explicatia este simpla - procedura a fost mult simplificata si a fost extinsa aria de aplicabilitate pe mai multe domenii de activitate.
De asemenea, fermierii pot depune proiecte pentru adaptarea exploatatiilor la standardele comunitare, pentru cresterea veniturilor exploatatiilor agricole sprijinite, sprijinirea membrilor grupurilor de producatori sau ai altor forme asociative in vederea incurajarii fenomenului de asociere.
Solicitantii eligibili pot fi micro-intreprinderi si IMM-uri, cooperative agricole de procesare a produselor agricole, cooperative de valorificare, asociatii familiale, grupuri de producatori si societati comerciale.
Articole conexe
10+ idei de afaceri pentru pasionatii de calatorii
de Bianca Tila10+ idei de afaceri pentru cupluri
de Bianca Tila5 intrebari la care orice plan de afacere ar trebui sa raspunda
de Bianca TilaCum sa incepi o afacere. Etape si sfaturi
de Bianca TilaAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit