Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Istoria gumei de mestecat Wringleys

de Laura Agarafinei 01 Apr. 2010 3620
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

La 1 aprilie 1981 William Wrigley Jr. parasea Philadelphia pentru a se indrepta spre marele centru comercial, Chicago. Avea doar 29 de ani si 32 de dolari in buzunar, insa entuziasm si energie nelimitate. Avea de asemenea un mare atu: talent nemaivazut in vanzari.

Deoarece tatal sau era un producator de sapun, William  a inceput in Chicago noua sa afacere: vanzarea acestor produse sub denumirea „Wrigley's Scouring Soap” (trad. sapunurile de curatat ale lui Wringley). Pentru a-si spori vanzarile, William oferea mereu clientilor bonusuri. El stia ca oamenii vor fi mai atrasi de produs daca li se ofera ceva gratis. Unul dintre produsele oferite cadou era praful de copt. Dupa ceva timp insa, praful de copt al lui Wringley a devenit mai cautat decat sapunurile, asa ca acesta a schimbat domeniul afacerii sale.

Apoi, in 1982, Wringley se gandeste sa ofere clientilor care ahizitioneazaa o cutie de praf de copt doua pachete de guma de mestecat. Ideea devine imediat un mare succes si , pentru a doua oara, guma de mestecat devine mai cautata decat produsul pe care incearca sa-l promoveze.

In acele vremuri, in SUA existau aproximativ doisprezce producatori de guma de mestecat, iar industria era slab dezvoltata. Wringley si-a dat seama ca acesta este produsul cu potential pe care il cauta, asa ca a inceput sa promoveze guma de mestecat sub propriul nume: „Wringley`s”. Primele sortimente aparute pe piata au fost Lotta si Vassar. Juice Fruit a aparut in 1893, iar Wringley` Spearmint a fost introdusa putin mai tarziu in acelasi an.

Tanara companie infiintata de Wringley a fost de multe ori pe punctul de a se prabusi, dar perseverenta si munca sustinuta au ridicat-o mereu si au impins-o inainte.

In primele zile de la infiintarea companiei, Wringley s-a ocupat personal de vanzarea produselor. Aste deoarece avea darul de a identifica punctul de vedere al clientului si de a se adapta la nevoile acestora. Pe masura ce firma a crescut, Wringley a devenit pentru angajatii sai omul care le insufla entuziasmul si inspiratia de care aveau nevoie.

William Wringley Jr. a fost unul dintre primii intreprinzatori care au folosit publicitatea pentru a-si promova produsele. El a observat ca increderea clientilor in guma de mestecat Wringley`s poate fi mai usor cladita prezentandu-le acestora in ziare, reviste sau afise beneficiile produsului. Tot mai multi clienti au inceput sa caute guma de mestecat Wringley`s, asa ca vanzatorii au inceput sa isi faca mereu stocuri.

In timp ce compania a continuat sa creasca , a pastrat statornic principiul de baza pe care continua sa existe si astazi: „Chiar si la un lucru atat de mic cum este o guma de mestecat, calitatea este importanta.”.

Tocmai de aceea este bine sa incepi o afacere!



Tags: companieistorieprodus

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Piata de desfacere. Unde pot vinde produsele mele

de Bianca Tila
17 Apr 2024
Orice afacere isi desfasoara activatea intr-un anumit mediu, ce exercita o puternica influenta asupra sa. Multiplele relatii din piata, elementele...

Uber lanseaza un nou produs

de Bianca Tila
24 Oct 2023
In ultima perioada, Uber se axeaza pe dezvoltarea programelor alternative de transport. Incepand de astazi, pana pe 19 noiembrie, utilizatorii vor...

Noi lansari Meta. Chatbotii vor fi disponibili in platformele sociale ale companiei

de Bianca Tila
25 Sep 2023
Meta urmeaza sa lanseze o serie de chatboti in cursul acestei saptamani. Dupa mai multe luni de testare interna, chatbotii vor fi disponibili...

Consiliul Concurentei: Evofarm vrea sa preia 22 de farmacii ale companiei Farmacia de la Tara

de Bianca Tila
18 Sep 2023
Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care grupul Evofarm intentioneaza sa preia 22 de farmacii ale companiei Farmacia de la Tara SRL....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]