Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Livrarea de mancare, o afacere profitabila in Romania

de Florin Amariei 16 Iul. 2019 2340
3.1 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Desi in ultimul an au aparut mai multe servicii private de livrare a mancarii, exista potential si pentru alti antreprenori de a profita de aceasta idee. Livrarea de mancare pare a fi o afacere profitabila.

Apetitul romanilor pentru comenzile online de mancare a crescut considerabil, numarul acestora dublandu-se in luna iunie fata de inceputul anului, a anuntat una din cele mai mari platforme pentru a comanda mancare din Romania.
 
Cele mai comandate preparate pe platforma firmei in primul semestru al anului 2019 au fost preponderent din bucataria internationala. In topul preferintei romanilor, primele cinci locuri sunt ocupate de burgeri, ciorba de vacuta, pizza, pachetelele de primavara si placinta de visine.
 
In primele trei luni ale anului 2019, numarul restaurantelor noi listate pe platforma a crescut in medie cu peste 132%, comparativ cu aceeasi perioada din 2018. In plus, numai in luna iunie, numarul restaurantelor este cu aproape 50% mai mare fata de inceputul anului.
 
„In prima parte a anului, ne-am focusat pe extinderea operatiunilor in patru noi orase din tara si pe consolidarea pozitiei in acestea, ceea ce a dus si la cresterea numarului de restaurante noi listate pe platforma. Piata de food ordering evolueaza exponential, numarul comenzilor fiind dublu in luna iunie fata de inceputul anului”, declara Radu Balaceanu, Country Manager.
 
Potrivit datelor centralizate de companie, pe primul loc in topul oraselor cu cele mai multe comenzi in primul semestru al anului se afla Bucurestiul, urmat de Cluj-Napoca si Timisoara. De asemenea, in Cluj-Napoca a fost inregistrata cea mai mare comanda din perioada mentionata, in valoare de 1.349,5 lei, care a inclus 13 meniuri Pizza 2+2 Gratis XL.
 
In ceea ce priveste modalitatile de plata preferate de clientii foodpanda in prima parte a anului, 77% dintre acestia au ales sa plateasca cash, iar restul de 23% au achitat comenzile online. Pe parcursul primelor sase luni ale anului 2019, in medie aproximativ 75% dintre comenzi au fost plasate online, in crestere cu 12 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: livrarea de mancareromaniaafacereprofitabila

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.1 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cum sa alegi senzorul de temperatura potrivit pentru afacerea ta - ghid complet

de Idei de afaceri
04 Apr 2024
In domeniul industrial, monitorizarea si controlul temperaturii sunt aspecte esentiale pentru asigurarea functionarii eficiente si sigure a...

Service-ul auto, o afacere rezistenta la criza

de Idei de afaceri
26 Mar 2024
Intr-o lume in continua schimbare, unde incertitudinea economica poate afecta multe sectoare, industria service-urilor auto demonstreaza o rezilienta...

De ce ai nevoie pentru a porni o afacere de curierat

de Idei de afaceri
15 Mar 2024
Sa primesti cumparaturile la usa nu este ceva nou, insa acest fapt a prins avant odata cu pandemia, atunci cand oamenii au resimtit un plus de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]