Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Meserii de viitor: Descopera care sunt si cum sa te pregatesti pentru ele

de Bianca Tila 13 Feb. 2024 868
Meserii de viitor: Descopera care sunt si cum sa te pregatesti pentru ele
3.67 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lumea se afla intr-o continua schimbare, iar Internetul a avut un impact major asupra activitatilor zilnice. Daca stam putin sa ne gandim, nu ducem nici hainele murdare la spalat fara telefon, nu?

Aceasta dinamica nu a modificat doar imaginea vietii persoanle, cat si mediul profesional. Piata muncii a desfiintat si adaugat meserii pe parcursul anilor. Acum, vine intrebarea ce este de viitor? Ce meserii putem desfasura si ne pot aduce satisfactie?
 

Meserii bine platite

 
Atunci cand ne gandim la un job ne gandim la satisfactie financiara si emotionala. Vrem ca munca depusa zilnic sa ne aduca bucurie, sa nu ne streseze, iar colectivul sa fie unul primitor. De asemenea, pe aceasta lista intra si satisfactia financiara care de cele mai multe ori ne pune in situatia de a schimba job-uri. Munca trebuie rasplatita conform efortului si timpului depus.
 
In acest sens, mai jos ti-am pregatit o lista cu cele mai bine platite joburi din Romania:
 

Cele mai bine platite joburi din Romania

 
- manager de marketing - salariu mediu anual: 100.000 - 150.000 lei
 
- specialist marketing online - salariu mediu anual: 40.000 - 150.000 lei
 
- specialist in suport informatic - salariu mediu anual: 50.000 - 60.000 lei
 
- software developer - salariu mediu anual: 50.000 - 150.000 lei
 
- analist data - salariu mediu anual: 100.000 - 200.000 lei
 
- specialist SEO - salariu mediu anual: 40.000 - 150.000 lei
 
- copywriter - salariu mediu anual: 30.000 - 100.000 lei
 
- expert in PPC - salariu mediu anual: 30.000 - 100.000 lei
 
- product manager - salariu mediu anual: 30.000 - 100.000 lei
 
- game designer - salariu mediu anual: 30.000 - 100.000 lei
 
Dupa cum puteti observa, piata muncii s-a orientat in zona online, iar salariile au crescut avand in vedere importanta unui produs digital. In prezent, meseriile bine platite au activitate in online, acolo unde piata este mare, iar orice produs poate ajunge oriunde in aceasta lume.

Daca detii cunostinte solide in aceste domenii, iti poti deschide oricand o afacere...vezi AICI<<

Ce joburi de viitor sunt in crestere?

 
Cum am spus si mai sus, joburile de viitor isi au locul in online, in zona digitalului. De aici lucrurile se ramifica. Ganditi-va la o casa cu multe incaperi, asa este si Internetul, are o multime de variante de joburi, fiecare cu nevoile sale. Cele mai cautate meserii in Romania sunt in zona IT. Anul trecut, industria IT din tara noastra a ajuns la 9 miliarde de euro (cu posibilitatea de crestere in doi ani la 12 miliarde de euro).
 
Aceasta piata este in crestere avand in vedere ca IT-istii sunt cei care asigura intreg corpul de lucru la unei companii. In prezent, nu exista firma sau PFA care nu sa nu aiba activitate in online. Produsele au nevoie de vizbilitate, iar magazinele fizice nu mai sunt de multa vreme un punct sigur al vanzarii.
 
In acest sens, specialistul in suport informatic se afla in orice cladire de birouri sau isi desfasoara actvitatea din pat, linistit.


 
Daca esti la inceput de drum si nu ai idee ce anume vrei sa faci, poti alege aceasta meserie de viitor. La un simplu search vei descoperi cat de complexa este industria de software si in cate categorii se poate imparti. Aceasta zona se afla inca la inceput si prezinta procente mari de crestere, reprezentand o profesie de viitor.
 

Meserii bine platite pentru femei - Ce meserii de viitor pentru femei sunt disponibile?

 
Daca sunteti persoane ceva mai sceptice si nu sunteti pregatite sa va lasati jobul de la birou pe munca de acasa, puteti opta pentru un upgrade al meseriei pe care o faceti acum. Poate ca ati lucrat ca secretara sau ca asistenta, acum puteti incerca aceasta meserie pe online. Ceea ce va propun este asistent virtual - o alta meserie de viitor care aduce venituri mari in casa.
 
In zona de meserii bine platite pentru femei se numara si asistentul virtual, tip call center, pentru diverse companii, precum specialist in gestionarea abonamentelor la o firma de telecomunicatii.
 
De asemenea, daca sunteti pasionate de zona auto puteti opta pentru ofiter de risc pentru masini inteligente. Cu siguranta va este cunoscut faptul ca masinile se pot conduce singure. Desigur, acest fapt se afla inca in teste, dar nu va trece multa vreme pana cand astfel de masini vom avea toti.
 
Sa nu uitam ca meseria de medic ramane in topul celor mai bine platite si cautate. Cele mai bine platite specializari medicale sunt: anestezie si terapie intensiva, oncologie, medicina de urgenta, radiologie, medicina de laborator, neurochirurgie si chirurgie.
 
Meseriile de viitor in Romania au nevoie de oameni care cunosc mai multe limbi straine. Totusi, engleza ramane un must pe care trebuie sa-l bifati daca doriti sa reusiti.
 
Alte meserii de viitor pentru femei se inscriu si in zona IT, precum programator (Java, PHP, C+, Python), project manager in IT, product manager in IT si specilist in securitate cibernetica.
 
O alta zona de viitor in care multe femei vor activa este social media. Influencerii vor ramane o unealta buna pentru campaniile de publicitate ale marilor branduri, iar femeile au un mod unic de a transmite emotia si rafinamentul unui produs.
 

Cursuri pentru meserii de viitor - Ce poti face azi pentru ziua de maine?

 
Daca vrei sa te specializezi intr-un domeniu de viitor, te poti pregati chiar de maine. Insa, nu uita ca in afara de bani, munca pe care o vrei desfasura trebuie sa-ti aduca bucurie si placere, sa te trezesti fara stres in fiecare dimineata si sa lucrezi cu spor.
 
In majoritatea domeniilor iti vor trebui cursuri acreditate sau studii superioare de specialitate. Cursurile pentru meseriile de viitor pot avea un cost mult mai ridicat decat ce prezinta piata astazi, insa toate aceste eforturi nu vor fi in zadar.
 
Inginer aerospatial, analist securitate cibernetica, sau inginer hardware... toate acestea reprezinta locuri de munca bine platite care au nevoie de studii superioare. Inginerul aerospatial planifica si conduce testele operationale si experimentale, astfel ca salariul mediu anual este cuprins intre 60.000 si 150.000 lei. De asemenea, pentru aceasta meserie de viitor trebuie sa ai abilitati de inginerie si matematica, gandire analitica, creativitate, gandire inovatoare si expertiza tehnica. Toate acestea au un inceput, iar tu poti sa-ti exersezi oricare dintre aceste abilitati chiar de azi.
 
IT-ul ca meserie de viitor prezinta multe oportunitati, precum securitatea cibernetica. Pentru ca informatiile sa fie stocate digital, acestea au nevoie de securitate, iar meseria de analist de securitate cibernetica este un must have in domeniul IT. Aceasta meserie este in continua dezvoltare, oferind siguranta in viitor si venituri mari. O cerinta importanta pentru acest job sunt studiile in domeniu - automatica, electronica, matematica si cibernetica.


 
Inginerul hardware proiecteaza, dezvolta si testeaza sistemele de calculatoare precum servere configurari rack, partitii, etc. In acest sens, sisemul informatic nu ar functiona in mod corect daca nu ar trece prin mana unui inginer. Mai exact, acesta este un profesionist care se ocupa de tot ce tine de proiectarea si intretinerea unui sistem IT. Salariul mediu anual variaza in functie de specialitate, dar putem sa-l incadram intre 40.000 - 160.000 lei.
 

Top meserii de viitor

 
In topul meseriilor de viitor se afla atat domenii clasice precum sanatatea dar sicele care au intrat recent in viata noastra de zi cu zi, precum zona IT. Toate meseriile de mai jos sau ramurile care se impletesc cu acestea cunosc venituri impresionante si au in fata un viitor stralucit.
 

Medicina - inginer biomedical

 
Cum am spus si mai sus, medicina este o ramura de viitor. Avand in vedere ca aceasta zona este intr-o continua dezvoltare, exista nevoia de a avea oameni care sa proieceze dispozitive medicale de ultima generatie, echipamente medicale si implanturi biologice care sa revolutioneze medicina. Aici intervine inginerul biomedical, insa si celelalte ramuri ale medicinei reprezinta joburi bune.
 

IT si tehnologia informatiilor - protectia datelor, developeri, administratori de retea

 
Cea mai bine platita meserie din lume poate fi considerata tehnologia informatiilor. Industria IT are diverse joburi cu salarii mari avand in vedere importanta proiectarii datelor sau administrarii retelei. Cele mai bune joburi in aceasta zona se incadreaza in securitatea cibernetica. De asemenea, securitatea cibernetica presupune dezvoltarea, administrarea, securizarea infrastructurii hardware, analizarea sistemelor si aplicatiilor software, dezvoltarea mecanismelor si solutiilor pentru imbunatatirea eficientei de detectie a incidentelor de securitate si gasirea solutiilor pentru eliminarea alertelor de tip false-pozitive. Meseriile in domeniul IT au nevoie de oameni cu capacitate de analiza tehnica si reactie rapida in cazul unor incidente informatice.
 

Brand si marketing - designer, specialist seo, specilist social media

 
In aceasta lista amintim de joburi bine platite in Bucuresti, joburi pentru femei si meserii interesante. Marketingul este unul dintre elementele esentiale ale unui business. Acesta ajuta la vizibilitatea brandului, imprimand in mintea clientului o imagine pozitiva.
 
Precum am spus si in alte articole, marketingul este cheia de succes in afaceri, in timp ce brandul este identitatea dumneavoastra ca afacere. Cele doua componente functioneaza impreuna, aducand valoare si profit afacerii. In topul meseriilor cautate de catre femei se afla zona de marketing si branding.
 

Cele mai cautate meserii in acest an

 

Tehnician imprimare 3D

 
Imprimantele 3D au devenit mai accesibile in ultimii ani, iar acestea sunt la mare cautare in randul afacerilor care ofera servicii si industriei constructiilor de masini. Solicitarile pentru aceasta meserie sunt in crestere, ceea ce face ca tehnicianul imprimante 3D sa ocupe un loc pe scara meseriilor de viitor.
 
In ceea ce priveste acest job, tehnicianul pregateste, porneste procesul de imprimare, postproceseaza, prelucreaza piesele imprimate 3D, pregateste instalatia pentru procese urmatoare, inspecteaza si masoara piesele, evalueaza rezultatele si se ocupa de mentenanta echipamentelor de laborator. Pentru a ocupa un astfel de post ai nevoie de cunostinte tehnice, bune abilitati in grafica vectoriala si modelare organica, gandire logica si analitica.
 

Inginer proces productie

 
Companiile sunt la mare cautare de un inginer de productie. Salariul mediu anual este de 70.000 - 100.000 de lei. De asemenea, este un job bine platit in Romania avand in vedere ca inginerul elaboreaza sisteme eficiente care ajuta la integrarea muncitorilor, materialelor, informatiilor, masinilor si energiei pentru a fi capabile de furnizarea unui serviciu.
 

Manager resurse umane

 
Managerul de resurse umane nu poate fi inlocuit, acesta sta la dispozitia angajatiilor si este calea de mijloc dintrea angajati si angajator. Salariul mediu anual al unui astfel de post este cuprins intre 40.000 si 120.000 de lei. Ca si responsabilitati, acesta coordoneaza activitatea intregului departamet de HR, evalueaza performantele angajatilor, calculeaza bugetul pentru departamentul HR si tine evidenta posturilor vacante. Managerul de resurse umane poate fi un punct de bifat pe lista de idei de meserii pentru femei, daca sunteti comunicative si responsabile. De multe ori, persoanele din acest domeniu au considerat joburile din HR meserii usoare si bine platite.
 

Profesii de viitor

 

Manager proiectare smart home

 
Secolul vitezei si-a pus amprenta si pe managerul de proiectare. Acest domeniu prezinta schimbari, fiind vital ca o locuinta sa contina sisteme smart. In acest domeniu, creativitatea si gandirea analitica fac toata munca, iar daca esti in cautare de meserii noi aparute, aceasta este ceea ce iti trebuie.
 

Psiholog

 
Psihologul nu se inscrie in lista de joburi noi, insa este acea meserie de care omul va avea nevoie mereu. Cu cat tehnologia avanseaza, cu atat stresul omului creste. Acesta vrea sa aduca update-uri si sa creasca capacitatea tehnologiilor. Totusi, in toata aceasta tevatura, omul se uita pe sine. Aici intervine psihologul, terapeutul care reuseste sa ne aduca pe linia de plutire, sa vedem cu alti ochi lumea pe care am creat-o. Cele mai cautate meserii in viitor sunt in domeniul psihologiei, precum terapia de cuplu sau parenting-ul.
 

Medic veterinar

 
Probabil observati cum din ce in ce mai multa lume alege sa aiba grija de animale, sa le adopte chiar. Medicii veterinari isi dau toata silinta de a oferi pachete complete micilor patrupezi, asa ca noile idei de spitale veterinare au si hotel pentru animalele de companie. Tragand linie, meseria de veterinar este una plina de stres si agitatie, iar salariul trebuie sa manuiasca toate aceste dezavantaje.
 

Inginer petrolier

 
Ingineria petrolului este un domeniu care se ocupa cu explorarea si gasirea de noi metode de extragere a petrolului si gazelor. Un inginer petrolier ia parte la toate etapele ce tin de evaluare, dezvoltare si productie.
 

Judecator, avocat

 
Aceste meserii intrunesc ce-a de a treia putere in stat, astfel ca o tara nu ar putea supravietui fara procedurile judiciare. Disciplina si modul de formare a societatii sunt directionate de aceste meserii. Institutiile judecatoresti vor fi mereu cautate, fiind simbolul dreptatii.
 

Cele mai cautate joburi

 
Unele dintre cele mai cautate joburi care cu greu vor fi lasate pe mana AI-ului sunt managerul financiar si domeniul digital.
 
Managerul financiar are rolul sau in afacere si orice miscare gresita poate afecta sanatatea afacerii. Tot mai multe afaceri din tara au nevoie de un om specializat pentru a manageria bugetul, indiferent ca acesta se refera la profit, cheltuieli, modalitati de finantare sau investitii. In randul meseriilor bine platite in Romania se afla si managerul financiar, avand in vedere salariul mediu anual cuprins intre 60.000 si 200.000 lei.

Responsabilitatile acestei meserii de viitor sunt evaluarea situatiei financiare, planificarea bugetelor, utilizarea capitalului disponibil, pregatirea rapoartelor financiare, analizarea activitatilor financiare si implemenatrea activitatilor necesare in urma analizei. Managerul imbunatateste controlul costurilor, ceea ce face din aceasta activitatea cea mai buna idee de job bine platit pentru oamenii cu studii superioare in management.
 
Domeniul digital in care includem software, big data, analist de date, marketing digital... toate aceste lucruri care compun imaginea noastra online ating venituri foarte mari. Cele mai frumoase meserii s-au nascut in online, avand in vedere ca mediul digital iti ofera ocazia de a lucra de acasa.

Potrivit unor studii recente, tot mai multi romani vad lucratul de acasa un factor de decizie in acceptarea unui post de munca. Potrivit oamenilor care lucreaza in domeniul digital, acesta ofera meserii din care se castiga bine, iar stresul este vizibil redus. Digitalul face parte din lista de domenii bine platite, in conditiile in care acest sector activeaza major in viata noastra personala si profesionala.
 

Meserii in Romania

 

Zona beauty

 
Zona de beauty aduce cele mai bine platite meserii pentru femei in Romania. Daca aruncam o privire pe piata, putem observa ca sexul frumos domina acest domeniu. Multe femei aleg sa profeseze ca hairstylist sau make-up artist avand in vedere profiturile.
 
Unele dintre cele mai bune joburi platite in acest an sunt tehnicienii de unghii. Probabil ati observat cum formele la unghii s-au schimbat, iar femeile sunt dornice sa incerce cele mai inedite modele. Pentru a face toata aceasta imagine posibila, saloanele au nevoie de oameni specializati, care sa ofere servicii de calitate.

Daca detii cunostinte solide in aceste domenii, iti poti deschide oricand o afacere...vezi AICI<<
 
Mereu zona de beauty va avea genera profituri uriase, datorita cererii crescute. Precum si in alte domenii si aici gasiti cursurile de viitor care va pot folosi in cariera.

 

Fotograf/videograf

 
Zona de videografica face parte din lista de meserii care aduce placere si relaxare. Graphic designer, fotograf, home designer, toate aceste profesii si meserii aduc venituri uriase. Directia este spre viitor, chiar daca AI-ul incearca sa inlocuiasca unele dintre aceste meserii, omul va fi o unealta mult mai inovativa si creativa.
 

Domenii de viitor

 
Atunci cand ne gandim la viitor, imaginea este destul de neclara, insa tot ce trebuie sa avem in cap este sa facem o cariera din ceea ce iubim. Incercati sa fiti realisti si sa va pictati un viitor conform placerilor voastre, nu ale altora. Munca, efortul si placerea trebuie sa se imbine si sa compuna o meserie perfecta pentru voi. Domeniile de viitor sunt diverse, chiar poate creezi tu unul perfect pentru tine, cum au facut si influencerii acum cativa ani.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: meserii de viitordomenii de viitormeserii bine platitecele mai cautate joburi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]