Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ne apropiem cu pasi repezi de cele descrise in cartile SF!

de Alina Cotae 14 Dec. 2010 2254
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum arata localul viitorului... prezent

Ar fi de asteptat ca, intr-o tara cu peste 1,3 miliarde de locuitori, sa gasesti doritori pentru meseria de chelner. Totusi, se pare ca cei de la restaurantul Dalu Rebot din Jinan, provincia chineza Shandong, au venit cu fenomenala idee de a lasa masinariile sa se ocupe de treburile angajatilor umani.

Astfel, din punctul de vedere al patronului acestui restaurant, chelnerii ideali sunt robotii. Nici clientii nu sunt departe de a impartasi aceasta idee, in mare parte datorita eficientei robotilor. Ei nu vor bacsis, nu sunt nepoliticosi si nici nu se lasa asteptati o vesnicie.

Restaurantul are doua receptionere – robot, create cu infatisarea unor manechine si nu mai putin de sase chelneri – roboti, care se deplaseaza cu ajutorul unor rotite foarte practice.

Locatia a fost inaugurata pe data de 5 Decembrie 2010, si are o capacitate de 100 de persoane. Robo-chelnerii, care par turnati in cupru, deservesc fara nici un fel de problema cele 21 de mese dispuse in cerc.

Restaurantul a fost realizat dupa un proiect realizat de Shandong Dalu Science and Technology Company. Totusi, exista si angajati „umani”, cu precadere in departamentele din spatele restaurantului, dar si cativa care stau cu ochii pe colegii lor automatizati, pentru ca totul sa decurga in regula.

Localul a inregistrat un asemenea succes, incat cei din conducere vor sa mai faca „angajari” de personal robotizat. Astfel, ei intentioneaza sa dezvolte acest concept, avand in vedere ca bucatarii nu sunt, cel putin in momentul de fata, roboti.

Toata aceasta afacere este, pe langa inovatoare, si de succes, avand in vedere ca robotii sunt mult mai prompti decat angajatii umani, carora le ia ceva timp sa satisfaca cererile tuturor clientilor.

 



Tags: chelnerrestaurant

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Restaurantele vor fi obligate sa ofere gratuit apa clientilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Restaurantele, barurile, cantinele si firmele de catering vor fi obligate, prin lege, sa le ofere apa potabila clientilor care vor cere acest lucru....

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Ordin nou pentru restaurante. Meniurile trebuie sa contina detalii despre ingrediente

de Bianca Tila
15 Mar 2023
Incepand cu data de 15 martie, restaurantele si unitatile de alimentatie publica au obligatia de a afisa ingredientele si valorile nutritionale ale...

Noi reguli in restaurante. Consumatorul trebuie sa stie cate E-uri contin produsele

de Bianca Tila
26 Ian 2023
In urma stabirii abordarii la nivel european, s-a emis un Ordin care stabileste detalierea informatiilor din meniurile restaurantelor. In acest sens,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]