Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi reguli pentru mobilitatea contului bancar

de Codruta Mitrana 17 Mar. 2010 2359
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Legislatia comuna pentru institutiile de credit privind mobilitatea conturilor bancare este in curs de avizare la BNR si va intra in vigoare de la 1 aprilie, a declarat consilierul principal al Asociatiei Romane a Bancilor, Constantin Rotaru.

"Noile reguli vor intra în vigoare la 1 aprilie, iar ulterior fiecare banca membra asociatiei trebuie sa isi pregateasca procedurile operationale si le aplice, in contextul in care se cunosc deja procedurile", a declarat Rotaru.

El a mai precizat ca cinci banci au anuntat deja ca si-au pregatit structura operationala pentru aplicarea noilor reguli.

"Nu ma astept la un efect foarte mare al acestor reguli, intrucat spre deosebire de alte state europene clientii romani au conturi deschise la mai multe banci si, in plus, nu exista foarte multe conturi la care se utilizeaza serviciul de debit direct", a adaugat Rotaru.
 
Comisia Europeana a anuntat, la inceputul lunii noiembrie 2009, ca la nivelul UE toti consumatorii, cu exceptia celor din Romania, au posibilitatea sa-si transfere mai usor conturile de la o banca la alta in cadrul aceluiasi stat membru.

Conform principiilor comune pentru transferul conturilor bancare, adoptate in decembrie 2008 de sectorul bancar european, daca un client vrea sa-si mute banii la alta banca, aceasta din urma va actiona ca principal punct de contact si ii va oferi asistenta pe tot parcursul transferului.

Noua banca va colabora cu cea veche spre a se asigura ca platile periodice ale clientului, cum ar fi debitele directe si ordinele de plata permanente, sunt transferate rapid si fara probleme. In sfarsit, noua banca va acorda asistenta clientului la inchiderea contului vechi si la mutarea soldului in noul cont, informeaza Mediafax.

 



Tags: bancabancicont bancar

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Actiunile UniCredit cresc. Banca a raportat rezultate peste asteptari

de Bianca Tila
05 Feb 2024
Actiunile UniCredit sunt in crestere cu aproximativ 10%, la maximul ultimilor peste 8 ani. Banca a raportat rezultate peste asteptari si a declarat...

Depozitele la banci ale firmelor au crescut luna trecuta

de Bianca Tila
25 Sep 2023
Depozitele la banci ale firmelor si populatiei au inregistrat cresteri in luna august a acestui an cu 0,7%, comparativ cu luna anterioara, pana la...

Depozitele la banci au inregistrat scaderi in octombrie

de Bianca Tila
24 Nov 2022
Depozitele rezidentilor clienti neguvernamentali au inregistrat scaderi in luna octombrie 2022 cu 0,2% comparativ cu luna anteriora, pana la nivelul...

Motivele pentru care BNR a sanctionat 8 banci

de Florin Amariei
03 Sep 2021
Banca Nationala a Romaniei (BNR) anunta ca a publicat motivele pentru care a sanctionat cu avertisment scris 8 banci din tara noastra. BNR a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]