Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere profitabila de sezon: vanzarea de brazi de Craciun in ghiveci

de Alina Cotae 20 Dec. 2010 4462
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vedetele pietei de brazi de Craciun sunt, fara indoiala, cei distribuiti in ghivece, cu tot cu radacina. Acestia sunt mai ieftini, ocupa mai putin spatiu, si pot fi replantati.

Distribuitorii de brazi au descoperit o nisa profitabila, in conditiile in care piata vanzarilor de brazi de Craciun a scazut drastic in ultimii doi ani. Se estimeaza ca vanzarile de brazi in ghiveci sa atinga 200.000 de unitati, dublu fata de anul precedent. Aceste cifre sunt cel putin mari, avand in vedere ca piata totala a brazilor va scadea cu 20 – 30%, la 700 – 800.000 de bucati.

„Vanzarile de brazi in ghiveci au crescut de la an la an. Este un trend nou, de nisa, care se dezvolta sustinut. In acest an, am scos pe piata 1.500 de brazi in ghiveci si 15.000 brazi taiati, de diverse marimi”, a declarat Ovidiu Neacsu, directorul comercial al Silva Group, una dintre companiile din domeniu.

De asemenea, activitatea de replantare a brazilor dupa perioada Sarbatorilor este foarte apreciata de organizatiile ecologice. Astfel, Teia Gavrilescu, presedintele ONG-ului ViitorPlus, ne spune: „Acesti brazi, chiar daca nu depasesc de multe ori un metru inaltime, au ca avantaje aspectul si mai ales pretul. In plus, sunt tot mai multi romanii care aleg un brad cu radacina din considerente ecologice”.

In comparatie cu anii trecuti, vanzarile acestor tipuri de brazi au crescut, piata de desfacere a brazilor de Craciun fiind mult mai diferita. „Piata brazilor nu mai e ce-a fost odata”, spune producatorul Ionel Mocanu, din Comanesti. „Romanii nu mai au bani si cauta numai brazi ieftini, asa ca m-am specializat pe brazii acestia in ghiveci. Ii vindem la 40-50 lei si vanzarile merg intr-adevar mai bine”, a declarat acesta.

El a adus peste 200 de brazi in parcul Kiseleff, si spera ca pana in Ajunul Craciunului sa ii vanda pe toti. „Vanzarile merg, pentru ca am ales ce aveam mai bun in plantatie. Am 2.000 de brazi in acest moment, pe care ii rotesc de la un an la altul”, a mai spus producatorul.

Cei mai ieftini brazi in ghivece costa 38 de lei, fara decoratiuni, si pot ajunge pana la 200 de Lei. In acest an, comertul electronic cu brazi a crescut exponential.

„Pana acum, cel mai bine s-au vandut bradutii argintii, in ghiveci: 1-1,5 metri inaltime, la 159 de lei. Spre finalul lunii insa, lumea se indreapta catre brazii verzi, pe care noi ii aducem din pepinierele straine”, a declarat Marius Dosinescu, manager al site-ului brazidecraciun.ro.

Avand in vedere conditiile actuale ale pietei, si anume o lipsa acuta de bani si existenta unui nivel ridicat al prudentei, cei mai multi brazi sunt importati. „Cam 60% din piata a ajuns sa fie ocupata de oferta din import, din Finlanda, Danemarca, Germania si Austria. Este rau, pentru ca afecteaza productia locala, insa este si bine, pentru ca se limiteaza numarul taierilor de brazi din Romania”, a declarat directorul Romsilva.

In continuarea ideii sale, el a adaugat: „Vanzarile de brazi sunt mai scazute decat anul trecut, insa speram ca saptamana viitoare sa mai creasca. In piata se vad, in acest an, doua trenduri clare. Se merge tot mai bine pe brazii in ghiveci si pe cei artificiali, in principal din considerente legate de pret”.

Se constata, din pacate, ca din ce in ce mai multi romani au ales sa isi cumpere un brad artificial. Avantajele acestei variante il reprezinta faptul ca este mai ieftin si poate fi refolosit. Pe de alta parte, brazii artificiali nu au mirosul specific, aspectul lasand, de multe ori, de dorit. De asemenea, cei mai multi sunt facuti din materiale deloc prietenoase cu mediul, precum metal sau plastic.



Tags: brazicraciunvanzari

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Pepco raporteaza un declin al vanzarilor semestriale

de Bianca Tila
11 Apr 2024
Pepco a atras atentia ca mediul comercial in Europa ramane dificil. De asemenea, compania a raportat un declin de 2,5% al vanzarilor semestriale la...

Romania, in topul vanzarilor online din Europa

de Bianca Tila
29 Sep 2023
Romania ocupa locul al treilea intr-un clasament al vanzarilor online din Europa Centrala si de Est, cu un procent consolidat de 3,17% din PIB...

Vanzarile auto noi in Romania vor incheia anul pe crestere

de Bianca Tila
18 Aug 2023
Vanzarile de autoturisme si vehicule comerciale usoare noi din tara vor incheia acest an pe crestere, estimata la aproximativ 7% fata de 2022....

Renault: Vanzarile au inregistrat cresteri de 11% in primul trimestru

de Bianca Tila
11 Iul 2023
Renault a anuntat ca in primele sase luni ale acestui an a reusit sa vanda 770.807 de autoturisme si utilitare la nivel mondial. Comparativ cu...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]