de Bianca Tila
12 Ian. 2024
1861
Printre afacerile care au explodat in ultima vreme se numara afacerea cu panouri solare. Cererea a crescut de patru ori anul trecut si se va dubla in acest an. Astfel, antreprenorii care aleg acest drum vor avea de castigat.
Aceasta afacere este una succes avand in vedere ca tot mai multi romani, dar si companii aleg sa reduca facturile la energie. Manati de acest fapt, dar si de dorinta de a fi "eco friendly", cererea se mareste pe zi ce trece.
Afacerea cu panouri solare prezinta diverse avantaje, printre care posibilitatea de a face parteneriate, subventii primite de la stat, extinderea afacerii si amortizarea afacerii.
Acest tip de business este durabil, panourile solare reprezinta o investitie de durata si sustenabila in comparatie cu altele. Avand in vedere ca este o alternativa buna pentru energia electica clasica, cerere va creste de la an la an. Panourile solare prezinta o imagine prietenasa cu mediul inconjurator, luand din ce in ce mai multa amploare pe piata.
In plus, aceasta afacere va atrage pe parcursul existentei sale diverse parteneriate, precum un contract cu o companie care furnizeaza componente pentru sistemele fotovoltaice. In acest fel, firma partenera se va ocupa cu aprovizionarea stocului in timp ce business-ul vostru le vinde si monteaza.
Statul este un puternic ajutor in cazul acestui tip de afacere, avand in vedere ca ofera subventii pentru achizitionarea sistemelor. Persoanele fizice sau alte companii pot accesa fonduri pentru cumpararea acestora. Aceste proiecte sunt incurajate de catre stat pentru ca reprezinta o investitie pe termen lung, intr-o piata aflata in continua dezvoltare.
Extinderea afacerii va merge repede, permitand vanzarea de produse angro sau chiar suport pentru instalarea lor. Totodata, aceasta evolutie a afacerii tine doar de tine, poti opta pentru dezvoltarea partii de mentenanta, ceea ce va atrage fidelitatea clientilor catre firma ta. Mereu oamenii vor apela la firmele de unde au cumparat pentru suport, probleme sau defectiuni.
Afacerea se va dovedi rentabila in scurt timp. Afacerile bazate pe astfel de sisteme trec intr-o zona de profit, in medie, dupa aproximativ doi ani de la intrarea pe piata, potrivit Institutului National de Statistica.
Avantajele afacerii cu panouri solare
Nu esti hotarat daca sa incepi? Hai sa-ti dau cateva avantaje ale panourilor solare pe care le poti prezenta mai tarziu clientilor tai.
Un avantaj estetic este ca ofera locuintei sau companiei unde le vei instala un aspect modern. Totodata, panourile electrice vor ajuta la eficientizarea costurilor si diminuarea sumelor de pe facturi. Lucru avantajos pentru sediile intinse pe o suprafata mare a afacerilor.
Un alt avantaj sustenabil, de aceasta data, este ca panourile solare contribuie la diminuarea poluarii. Curentul electric si apa calda pe tot parcursul anului, plus independenta energica, vin ca un plus pe care il poti baga in fata.
In ceea ce priveste costurile de inceput, aceasta afacere poate ridica asteptarile. Desi investitia se recupereaza repede, pentru inceput este bine sa aveti pregatita o suma consistenta.
Pentru a stabili ce tip de sistem de panouri solare se potriveste unui client trebuie sa analizati consumul de energie electrica. In acest sens, pe baza unor calcule precise de consum generat, va fi proiectat un sistem de panouri fotovoltaice potrivit cerintelor clientului.
Un al doilea pas de urmat este calculul nivelului de energie electrica generat. Energia solara este generata de lumina zilei, decat de lumina soarelui, astfel sunt calculate locatia, inclinatia, inaltimea acoperisului si aspectul matricei.
Panourile solare vin intr-o varietate de dimensiuni, astfel finalizarea tipului de panou solar potrivit clientului trebuie ales cu grija. In conditiile in care clientul dispune de un spatiu limitat pe acoperis, insa are un consum mare de energie, solutia este un panou solar cu o putere mare.
Tipuri de panouri solare
Vorbeam mai devreme de varietatea de optiuni a panourilor solare. Acestea sunt de multe tipuri, fiind perfecte oricarei gospodarii sau afaceri. In acest sens, panourile solare se impart in:
- Panouri solare termice - panouri plane, panouri cu tuburi vidate
- Panouri solare fotovoltaice
- Panouri fotovoltaice monocristaline
- Panouri fotovoltaice policristaline
- Panouri fotovoltaice cu film subtire
- Panouri fotovoltaice PERC
- Panouri fotovoltaice tip sindrila
- Panouri fotovoltaice Half-Cell
Documentele necesare
In acest caz, o afacere cu panouri solare are nevoie de o serie de documente pentru obtinerea autorizatii de montare. Iniante de a taia panglica trebuie sa obtineti avizele necesare, precum:
- Certificat de urbanism
- Acord de mediu si avizul de mediu
- Avizul de la Inspectoratul de Stat in Constructii
- Avizul de salubrizare
- Aviz ISU
- Avizul de telefonizare
- Avizul de amplasament furnizor de energie
- Avizul tehnic de racordare
- Avizul de construire
- Licenta de producere si acreditare a energiei electrice
- Certificatul de racordare
Nu-i asa usor precum v-ati imaginat, nu-i asa? In consecinta trebuie sa va apucati repede, deoarece aceasta afacere este in plina ascensiune, iar orice secunda pierduta va costa bani.
de
Bianca Tila Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.
Tags: afacere cu panouri solarepanouri solareafacere 2023docuemnte necesareavantaje panouri solaretipuri de panouri solare