Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Planificarea de ceremonii/evenimente: un business de nisa care ia avant in Romania

de Idei de afaceri 21 Oct. 2024 4
Planificarea de ceremonii/evenimente: un business de nisa care ia avant in Romania
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Planificarea unei nunti este un proiect complex si poate fi dificil pentru miri sa se ocupe singuri de toate taskurile pe care le implica evenimentul.

De aceea, angajarea unui planificator de nunti este o decizie pe care o iau din ce in ce mai multe cupluri, iar in ultimii ani, in Romania, cererea pentru serviciile unui wedding planner cunoaste un trend ascendent.


Afla mai multe despre aceasta nisa de servicii si vezi daca o astfel de afacere ti se potriveste. 

Ce face un wedding planner

Pe scurt, este un manager de proiect care supravegheaza elementele din culisele nuntii. Acesta discuta cu viitorii miri detaliile evenimentului, comunica cu furnizorii si participa la eveniment pentru a se asigura ca se desfasoara conform planului. 


Experienta in organizare ii ofera o perspectiva clara asupra evenimentului, iar cunostintele sale ii pot salva pe miri de cheltuieli considerabile si greseli costisitoare. De asemenea, conexiunile pe care un wedding planner le are in domeniu ii poate ajuta pe miri, inclusiv cand vine vorba despre locul unde pot gasi modele de verighete din aur deosebite, reduceri la rochii si costume, servicii de styling si alte detalii specifice.

Responsabilitatile planificatorului de nunti vs. ale coordonatorului de nunti

Exista planificatorii de nunti, care ofera servicii complete, si mai exista si coordonatorii de nunti, care pot fi contractati pentru o luna sau pentru o zi. Desi s-ar putea sa auzi termenii planificator de nunti si coordonator de nunti utilizati in mod interschimbabil, exista, de fapt, diferente intre cei doi profesionisti.


Planificatorul de nunti se ocupa de intregul eveniment, in timp ce coordonatorul de nunti se concentreaza pe planificarea logistica, desfasurarea zilei nuntii si detalii de ultim moment. 


Cei ce cauta servicii complete de planificare vor contracta un planificator de nunti cu un an sau mai mult inainte de ziua cea mare, daca este posibil. La randul lor, coordonatorii pot fi contractati cu putin timp inainte de eveniment.

Sarcinile unui wedding planner

Multe cupluri cauta flexibilitate in planificarea nuntii lor, ceea ce a generat si o adaptare a serviciilor pe care le ofera un planificator de nunti.


Furnizorii moderni de servicii de planificare ofera diverse pachete pentru a sprijini cerintele unice ale fiecarui cuplu.


Iata o lista a sarcinilor pe care planificatorii de nunti le pot indeplini:

Elaboreaza un buget de nunta realist

Cu vasta sa experienta in domeniu, un planificator poate oferi cuplurilor o estimare informata a costurilor evenimentul dorit si ii poate ajuta sa profite la maximum de bugetul stabilit.

Stabileste impreuna cu mirii locatia evenimentului 

Va gasi locatia perfecta pentru ziua cea mare, luand in considerare numarul de invitati, bugetul si viziunea cuplului. 

Mentine legatura cu furnizorii de servicii 

Va avea o lista consistenta de furnizori din gama de preturi stabilita de cuplu, de la furnizori de catering, florari, fotografi si pana la formatii si DJ. 

Citeste si verifica in detaliu contractele furnizorilor

Intelege nuantele negocierii cu furnizorii si stie cum sa intervina in caz ca apar probleme.

Planifica elementele de design si eticheta ale evenimentului 

Planificatorul de nunti poate, de asemenea, sa colaboreze cu alti profesionisti pentru a crea elemente de design pentru ziua cea mare, inclusiv designul invitatiilor, al numerelor de pe mese si al altor detalii estetice. 

Alcatuieste calendarul evenimentului 

Va crea o cronologie a nuntii, astfel incat toata lumea sa stie unde sa fie si ce sa faca, dar si pentru a putea ajunge la timp.


Crearea acestei cronologii este un proces complex, care necesita mult timp si care este cel mai bine sa fie gestionat de un profesionist. 

Beneficiile unei afaceri in domeniu

Ca wedding planner, activitatile tale de zi cu zi variaza, ceea ce poate face cariera ta interesanta si interactiva. Fiecare client poate avea idei specifice, astfel incat procesele creative prin care treci pentru a le duce ideile la indeplinire pot fi diferite.


De asemenea, o astfel de afacere reprezinta o oportunitate de a intalni si a construi relatii cu oameni din medii diverse. Totodata, relatiile pe care le creezi la locul de munca pot creste gradul de constientizare asupra serviciilor pe care le oferi, ceea ce te poate ajuta sa iti extinzi afacerea.


Asadar, intelegerea rolului unui planificator de nunti te poate ajuta sa decizi daca iti doresti sau nu sa fii managerul de proiect al celui mai important moment din viata unui cuplu. 


Sursa foto: shutterstock.com

 


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Masura de plafonare a adaosului comercial va duce la deteriorarea climatului investitional romanesc

de Bianca Tila
25 Oct 2024
Membrii Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane din sectoarele agricol si retail se declara ingrijorati si dezaproba cea mai recenta propunere...

INS: Cifra de afaceri din comertul cu ridicata a inregistrat scaderi

de Bianca Tila
24 Oct 2024
Cifra de afaceri din comertul cu ridicata (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a inregistrat scaderi, in perioada 1 ianuarie - 31...

Guvernul renunta la ajustarea cu inflatia. Acciza la bere se majoreaza

de Bianca Tila
23 Oct 2024
Acciza la bere va fi majorata in urmatorii doi ani dupa un calendar nou. Acesta va inlocui actuala metoda de ajustare a accizei in functie de...

Bancile centrale considera aurul cea mai sigura investitie

de Bianca Tila
23 Oct 2024
96% dintre bancile centrale considera aurul cea mai sigura investitie, conform unui studiu realizat de Invesco anul trecut. Cele mai ridicate...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]