Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sprijin UE pentru cercetarea si dezvoltarea tehnologiilor din acvacultura

de Alina Cotae 30 Nov. 2010 2645
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum poti tu beneficia de fondurile UE?

Datorita Masurii 3.5 privind proiectele pilot, poti accesa fonduri europene pentru realizarea unor proiecte experimentale in cadrul Programului Operational pentru Pescuit.

Obiectivele acestui program constau, in principal, in realizarea unor proiecte experimentale sau operatiuni coordonate de companii private, organisme publice sau semi-publice (institute de cercetare).

Se mai doreste transferul cunostintelor tehnice si/sau economice necesare pentru modernizarea sectorului, dar si adaptarea acestuia la evolutia mediilor economic, tehnic si legislativ.

Persoanele care aplica pe aceasta masura trebuie sa se incadreze in structuri recunoscute de ANPA drept sustinatori ai producatorilor, sa reprezinte companii private sau organisme publice sau semi-publice.

Pe langa fondurile primite de la Uniune, proiectele trebuie sustinute si cu resurse proprii. Astfel, beneficiarul trebuie sa-si asigure banii necesari inca inainte de demararea proiectului. Deoarece cheltuielile se deconteaza dupa verificarea lor, este de preferat ca solicitantul sa detina banii de care este nevoie pentru cofinantare.

Suma eligibila alocata pentru depunerea cererilor de finantare este de 23.797.132,58 Lei, respectiv echivalentul a 639.520 de Euro. Astfel, valoarea contributiei publice va fi de 80% pentru companiile private si organismele semi-publice, si 100% din totalul investitiei pentru organismele publice si organizatiile de producatori.

Dintre activitatile eligibile, cea mai insemnata este testarea viabilitatii tehnice sau economice a unei tehnologii inovatoare, cu scopul de a dobandi si raspandi cunostintele tehnice sau economice rezultate.

De asemenea, se vizeaza desfasurarea de teste asupra planurilor de gestiune si a planurilor de alocare a efortului de pescuit. Acestea includ si instituirea de zone interzise pescuitului, pentru a se putea evalua consecintele biologice si financiare, precum si refacerea ecologica experimentala.

Se mai intentioneaza dezvoltarea si testarea de metode de imbunatatire a selectivitatii uneltelor de pescuit, de reducere a capturilor accesorii, a capturilor aruncate inapoi in mare sau a impactului asupra mediului, in special asupra faunei marine.

Pentru a putea beneficia de aceste fonduri, cererile de finantare trebuie depuse pana la sfarsitul anului curent.



Tags: fonduri ueacvacultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Acvacultura in sistem familial sau semiintensiv?

de Idei de afaceri
23 Ian 2024
Pestele starneste multora pasiuni nebanuite, reuseste sa vrajeasca. Resortul poate fi pasiunea multor oameni de a privi pestii, de a-i prinde, de a-i...

Afaceri in acvacultura: cine poate accesa fonduri nerambursabile prin Masura II.3

de Alina Constantinescu
24 Aug 2016
A fost publicata versiunea consultativa pentru Masura: II.3 Investitii productive in acvacultura - eficienta utilizarii resurselor, reducerea...

Masura II.3 - Investitii productive in acvacultura: conditii pentru obtinerea finantarii

de Alina Constantinescu
29 Aug 2016
Intreprinzatorii din domeniul acvaculturii pot accesa fonduri nerambursabile prin Masura II.3 din cadrul POPAM 2014-2020. Pentru a fi eligibili in...

S-au lansat 5 linii de finantare pentru afaceri in piscicultura si acvacultura

de Alina Constantinescu
09 Aug 2016
Directia Generala de Pescuit - Autoritatea de Management pentru POPAM (DGP-AMPOPAM) anunta lansarea sesiunii pentru depunerea cererilor de finantare...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]