Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Statul se imprumuta de la noi!
1828
0
22 Iun. 2018
Idei de afaceri
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre persoanele care ne citesc zilnic au o afacere proprie de succes
3.63
din 4 voturi
din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a dat detalii despre instrumentele de finantare asumate de catre stat.
Ministrul a precizat ca este vorba despre o emisiune de titluri de stat, prima din cadrul porgramului Tezaur, in 2018, dar a treia, pentru ca ministerul a lansat acest prim program de titluri de stat pentru populatie in 2015.
"Inca din 2017, chiar si in 2018, noi am afisat, am prezentat public volumul, strategia de imprumut pe 2018, iar, in zona de titluri de stat, pe piata interna, suma este de 48, aproape 50 de miliarde de lei. Deci, este o chestiune care se stia inca de anul trecut.
Volumul sau plafonul indicativ pentru anul 2018 este de patru miliarde de lei. Deci, titluri de stat se vor emite nu este o suma de la inceput anuntata, ci doar plafonul la modul general, iar emisiuni de titluri de stat vor continua pana cand acest plafon se va atinge.

Cultivarea plantei cu 5 arome

Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online

Ghid practic Realizarea de sapun natural
Deci, nu este o tinta la fiecare emisiune pe care Ministerul de Finante o va lansa. Dar plafonul este cel general, de patru miliarde de lei", a explicat ministrul.
Oficialul a adaugat ca, de la 1 ianuarie 2018, pana in prezent, Ministerul Finantelor Publice a atras din piata 18,6 miliarde de lei, aproximativ 38,8% din ceea si-a planificat pentru anul in curs.
Nivelul pe care Ministerul Finantelor Publice il acorda la titluri de stat era 2,8 pana la 5,5%, desigur, de la o maturitate la alta, intre sase luni si 13 ani.
"Deci, atata ofeream noi, atata plateam noi pentru acest tip de titluri de stat - iar, o diferenta foarte mare intre ceea ce noi plateam la nivel de dobanzi pentru tilurile de stat, in cazul bancilor, si o diferenta foarte mare intre ceea ce bancile ofereau ca dobanzi la depozitele in lei.
Si atunci, cred ca este foarte corect si normal si de bun-simt ca Ministerul Finantelor Publice sa acorde aceeasi dobanda pentru toti cei care cumpara, acei investitori care cumpara titluri de stat, ca sunt persoane fizice sau persoane juridice", a declarat ministrul.
In ceea ce priveste datoria publica, el a artat ca, la finalul lunii martie 2018, aceasta era 35,1%, "ca tot se vorbea ca Romania se imprumuta din ce in ce mai mult".
Potrivit ministrului, statul va mai lansa emisiuni de titluri de stat, periodic, pana cand va fi atins plafonul de 4 miliarde de lei stabilit pentru acest an.
In ceea ce priveste reteaua de distribuire a actualei emisiuni de titluri de stat pentru populatie, cetatenii au la dispozitie peste 220 de unitati operative ale Trezoreriei Statului si peste 5.500 de oficii postale.
"Este o campanie de promovare si speram sa fie cat mai intensa. Este o emisiune in forma dematerializata; 5 ani este maturitatea acestei emisiuni de titluri de stat; scadenta e in 2023, pe 9 iulie; dobanda de care v-am spus, una foarte buna, 5% pe an si mult mai mare decat ceea ce, repet, bancile ofereau la depozitele in lei.
6 iulie este data inchiderii primei emisiuni de titluri de stat pentru populatie, timp pana la care, daca persoanele interesate care au cumparat deja titluri de stat doresc sa se razgandeasca, isi pot recupera sumele respective - dar, repet, pana la data de 6 iulie 2018.
Titlurile de stat pe care le poate cumpara o persoana fizica - 100.000 de la Trezorerie si 100.000 de lei de la Posta Romana. Deci, in total, 200.000 de lei poate fi valoarea titlurilor de stat achizitionate de catre persoanele fizice. Se pot cumpara aceste titluri de stat doar de cei care au varsta de minim 18 ani de zile si ele, desigur, nu pot fi rascumparate sau vandute inainte de scadenta.
Foarte important este faptul ca, pe langa dobanda de 5% pe an, cei 10% impozit pe venit aplicat la dobanzile de la banci, in cazul de fata nu se aplica.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul
Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2021: 5 afaceri cu Profit Maxim explicate detaliat
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2021: 5 afaceri cu Profit Maxim explicate detaliat
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special
Idei de AFACERI 2021
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- Afacerea foarte accesibila cu care veti da lovitura! Produceti BERE ARTIZANALA! Click aici
- Ai la dispozitie un teren de dimensiuni mici? Lavanda este cultura ideala. Click aici
- Incepe propria afacere in agricultura: iata cei 3 arbusti care te pot imbogati: Goji, Merisoare si Aronia. Click aici
- Cum sa intocmesti propriul plan de afaceri: modele editabile, sfaturi si atentionari
- Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon! Afla secretele afacerii
- Cum sa faci bani in agricultura: tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran. Click aici
Comentarii0 comentarii