Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Te sperie blocajul financiar? Vrei sa platesti impozite mai mici?

de Ideideafaceri.ro 29 Sep. 2009 2184
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Expertii spun ca o solutie pentru a-ti proteja afacerea pe timp de criza este sa gasesti alte cateva firme si sa infiintati un holding.

Guvernul s-a hotarat, in sfarsit, sa reglementeze forma de asociere. Legea holdingului, va genera o adevarata "reforma " in economia romaneasca, urmand sa contribuie la coagularea si consolidarea mediului de afaceri si capitalului romanesc.

Specialisti spun ca mare parte dintre business-urile aflate acum la limita supravietuirii ar putea fi salvate datorita avantajelor multiple ale holding-ului. Printre avantaje se numara: impozitarea pe ansamblu a grupului, imprumuturile intra-grup, tranzactiile in sistem barter, folosirea in comun a fortei de munca, etc.

"Odata cu aparitia legii, veti vedea multi oameni de afaceri ce vor infiinta astfel de structuri pentru a face business impreuna. Scaderea semnificativa a costurilor este principalul argument", spune Marius Stancescu, presedintele companiei de consultanta Riff Holding.

Intrarea in vigoare a legislatiei privind holdingurile este un pas inainte pentru Romania, in conditiile in care tarile din jur, precum Bulgaria, Cehia sau Polonia, nu au o astfel de legislatie. Aceasta lege ar putea determina multe dintre grupurile de companii din Europa Centrala si de Est sa isi mute centrele de afaceri in Romania, iar efectele s-ar simti in intreaga economie, de la transporturi, la constructii, servicii de contabilitate si turism.

Principalele avantaje ale acestei forme de business sunt:
- grupul de firme va fi tratat, in fata organului fiscal, drept o entitate economica unica, a carei activitate este integrata. Astfel, impozitul pe profit cat si impozitul pe dividende se vor datora si plati o singura data, de catre holding.

- tranzactiile din cadrul grupului nu vor necesita plata TVA-ului si nici a accizelor. TVA-ul de recuperat de catre o firma din grup se va putea compensa cu TVA de platit de catre o alta firma din grup, iar pierderile firmelor din grup nu vor fi reportate in urmatorul exercitiu fiscal la nivel individual sau la nivel consolidat, in masura in care sunt consumate prin consolidare, in cadrul unui exercitiu fiscal.

- impozitul pe profitul obtinut prin consolidare se va datora, respectiv se va plati, de catre firmele grupului, in cote proportionale, stabilite de holding in functie de rezultatul financiar al fiecareia dintre ele.

- firmele membre ale grupului vor fi obligate sa intocmeasca si sa depuna atat situatii financiare anuale individuale, cat si situatii financiare anuale consolidate, dupa caz, incheiate in conformitate cu reglementarile contabile aplicabile grupurilor de societati.

Legea privind holdingurile se afla in prezent in dezbatere publica. Ea urmeaza sa  intre in Parlament la inceputul lunii octombrie, si in vigoare se estimeaza ca va intra cel mai probabil, la 1 ianuarie 2010.

Puteti beneficia de toate aceste avantaje prin crearea unui holding care sa care sa cuprinda firme cu activitati sustinute de UE si stat si care s-au dovedit profitabile si in criza. Printre acestea se numara: cultivarea legumelor, agroturism, piscicultura, cresterea chinchillelor, cultivarea ciupercilor, plantarea arbustilor fructiferi.



Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Indicele ROBOR stagneaza

de Bianca Tila
21 Nov 2024
Indicele ROBOR la 3 luni a stagnat la 5,59%. Indicele ROBOR la 3 luni este cel in functie de care sunt calculate dobanzile la majoritatea creditelor...

Ce este raportul P&L si importanta acestuia pentru afacerea ta

de Bianca Tila
20 Nov 2024
De-a lungul timpului am vorbit despre ce inseamna a fi antreprenor si ce anume trebuie sa stii inainte de a demara o afacere. In vocabularul unui...

Ministrul Economiei: Brandurile romanesti trebuie aduse din nou in actualitate

de Bianca Tila
20 Nov 2024
Brandurile romanesti trebuie aduse din nou in actualitate, revitalizate, astfel vor redeveni cunoscute in tara, cat si peste hotare, sustine...

Nestle va reduce costurile cu 2,8 miliarde de dolari

de Bianca Tila
20 Nov 2024
Nestle va creste publicitatea si marketingul, in timp ce va reduce costurile cu cel putin 2,8 miliarde de dolari pana in 2027. Nestle vrea sa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]