Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UE iti da bani daca vrei sa iti faci ferma

de Mihaela Pascu 31 Ian. 2011 5098
3 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Daca vrei sa iti infiintezi propria ferma si ai pana in 40 de ani, poti primi bani de la UE prin Masura 112 – Instalarea tinerilor fermieri. Numai anul trecut peste 1.700 de tineri intreprinzatori au beneficiat de astfel de finantare.

Pe langa conditia legata de varsta, acestia trebuie sa provina dintr-o familie de agricultori si in anul dinaintea depunerii proiectului de finantare sa fi lucrat cel putin 50% din timpul tau intr-o ferma, dar nu neaparat in cea a familiei.

Fondurile sunt alocate atat pentru infiintarea unei ferme pomicole, de crestere a pasarilor, cat si pentru apicultura. Fondurile disponibile in acest an sunt de 10 milioane de euro. Uniunea Europeana ofera fiecarui beneficiar intre 10.000 si 25.000 de euro pentru finantare.

Banii se primesc in doua transe: 60% la momentul aprobarii cereii de finantare si 40% la finalizarea actiunilor din planul de afaceri, dupa ce acesta a fost verificat de catre cei de la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).

Pot fi obtinute sume si mai mari daca exploatatia in care se investeste apartine celui care depune proiectul si nu se afla in arenda sau in cazul in care acesta este membru al unui grup de producatori ai unei asociatii cu profil agricol sau al unei cooperative agricole.

Documentatia poate fi facuta si cu ajutorul unei firme de consultanta deoarece un proiect bine facut va obtine banii de finantare. Cei care au mai avut contracte de finantare prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si nu au respectat clauzele, iar proiectul a fost reziliat in urma cu mai putin de un an, nu mai pot primi bani.



Tags: masura 112fondul european agricol pentru dezvoltare rurala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]