Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
3 afaceri foarte profitabile in aceiasi bransa - farmacie, pet-shop si cabinet veterinar
Medicul Cristian Badulescu a visat inca de pe bancile liceului sa aiba intr-o zi un cabinet veterinar propriu. Pentru a-si realiza visul, a pus intai pe picioare o farmacie veterinara si un pet-shop, intr-un spatiu inchiriat.
Spatiul, situat la strada, are doua incaperi, una pentru farmacie, cealalta pentru cabinet. Farmacia a fost conceputa ca o modalitate de a atrage clientii pentru cabinet. Trece lumea pe strada, vede farmacie si pet-shop, intra, cumpara ce are nevoie, afla ca e si cabinet.Ghid practic pentru realizat felicitari de lux
Cultura castravetelui anti-diabet
Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Chiar si asa, clientela pentru un cabinet se obtine greu, omul trebuie sa vada de 20 de ori ca e cabinetul acolo ca sa retina, sa auda de la alte 20 de persoane ca au fost acolo si ca e in regula si abia apoi intra si solicita consultatii pentru animalul lui.
O parte din clientii formati la pet-shop au inceput sa-si aduca patrupedele si inaripatele la consultatii, iar cheltuielile utilitare si chiria, in valoare de aproximativ 600 de euro lunar, au inceput sa fie achitate exclusiv din profituri.
Daca majoritatea incasarilor proveneau la inceput din vanzarea de mancare si accesorii, iata ca incepea acum sa se formeze si o clientela pentru medicamente si consultatii.
Cum sa-ti deschizi o farmacie veterinara
Regula “Cea mai buna publicitate ti-o faci prin produse si servicii de calitate” ramane valabila si aici. “Ne-ar fi fost imposibil, din punct de vedere economic, sa deschidem numai cabinetul, pentru ca numai chiria ar fi fost greu de acoperit din veniturile de la clientii cabinetului din primele luni.
Magazinul este o sursa de sprijin in lunile in care n-am prea multi pacienti.” De aceea au deschis mai intai farmacia si incet-incet, clientela s-a format, mai ales din randul locuitorilor din zona, care veneau sa cumpere mancare pentru animalele lor. “inceputul a fost greu, au existat perioade in care nu aveam bani sa-i cumpar o floare sotiei mele”, isi aminteste Cristian.
Oferta a fost diversificata, actiune necesara in conditiile concurentei acerbe din domeniu. Tot timpul sunt multe produse noi, unele mai bune, altele mai proaste.
Trebuie sa ai grija ce alegi, pentru ca furnizorii incearca, cum e si normal, sa-si vanda toata marfa. Experienta dobandita de cealalta parte a baricadei, a furnizorilor, a fost cruciala in aceste momente de inceput, mai ales in negocierile pentru produse.
“Este si vorba de un anume fler in alegerea produsului celui mai potrivit pentru client, asta pe langa cunostintele de specialitate absolut necesare”, explica medicul veterinar.
Cum sa-ti deschizi o farmacie veterinara
Articole conexe
Idei de afaceri de la cititori. Chillya - proiectul unui arhitect roman
de Florin AmarieiAfacerea perfecta pentru tine? O cafenea!
de Alina ConstantinescuMica afacere la domiciliu - imprimarea de obiecte
de Luciana CiobotaruIngeniozitatea unui om de afaceri
de Idei de afaceriAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit