Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Casute in copaci
Idei de afaceri: Casute in copaci
Mihai Cristian Popescu, Craiova:
"Am vazut in filme ca americanii (de fapt copiii lor) au un adevarat cult pentru casutele construite in copaci, in curtea casei sau in gradina. Si in filme casutele aratau foarte bine, iar copiii erau incantati de ele.
Ideea este foarte simpla, materia prima destul de ieftina si se gaseste oriunde, iar piata este, dupa parerea mea, foarte receptiva. Casutele, cu dimensiuni de 2-2,3 mp, trebuie sa fie ancorate zdravan de un copac stufos, la o distanta de 1-1,5 m de pamant (...) De cele mai multe ori sunt construite dintr-o singura incapere, dar pot fi si cu mai multe compartimente, in functie de dorinta micilor proprietari.
Dintr-un metru cub de lemn ar iesi cam trei casute de dimensiuni medii, pretul materiei prime pentru o casuta este de aproximativ 150 lei, reprezentand lemnul si cuiele folosite, iar casuta se poate realiza intr-o zi de lucru. Pretul de vanzare ar putea fi de 300-350 lei, incluzand montarea casutei in copac.
Acest gen de produs nu este cunoscut si trebuie popularizat. Ideal ar fi ca producatorul sa monteze cateva casute in locuri frecventate de copii, in parcuri sau in zone foarte circulate din oras (...)
Niste clienti excelenti pentru inceput ar fi gradinitele care ar achizitiona casute pentru uzul copiilor din propria ograda; copiii, obisnuindu-se cu casuta, ar incepe sa doreasca sa aiba si acasa una.
De asemenea, ar trebui sa monteze cateva casute in parcurile publice, dar in cazul in care nu se poate ajunge la un acord cu administratia parcurilor, ar fi buna si o curte particulara. Aici casutele ar putea fi inchiriate cu ora. Pentru promovarea afacerii, producatorul trebuie sa editeze un catalog de prezentare, de unde copiii sa poata alege modelul.
Activitatea de productie a casutelor se poate desfasura intr-o curte, de preferinta acoperita. Nu este necesar un atelier amenajat, iar sculele folosite sunt cele din trusa de tamplarie obisnuita: ferastrau, ciocan, cleste, rindea, cuie."
Articole conexe
Idei de afaceri de la cititori. Chillya - proiectul unui arhitect roman
de Florin AmarieiCe idei de afaceri la domiciliu imi recomandati?
de Alina ConstantinescuIdei de afaceri in 2012 si 2013: Mic atelier pentru imprimat tricouri!
de Adela SimonescuIdei de afaceri: Restaurant dietetic
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2024
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit